MENÜ

Amaçları farklı!

'Stat inşası için neler gerektiğini biz çok iyi biliriz. Ön çalışma asgari 1 yıl, resmi izinler ise uzun zaman alır. Ortada bunların hiçbiri yokken alternatif stat aramanın başka sebepleri olduğunu anlamak güç değil'

Amaçları farklı!

Beşiktaş Kulübü, geçtiğimiz gün yeni sezonda da İnönü Stadı’nda oynayacağını açıklamış ve Türk Telekom Arena’yı kendileriyle paylaşmayan Galatasaray’ı topa tutmuştu. Siyah-Beyazlılar’a cevap, dünkü Divan Toplantısı’nda, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar’dan geldi.

Beşiktaş’ın yeni stadını inşa etme isteğini basın yoluyla öğrendiklerini dile getiren Aktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle bir stat inşası için neler gerektiğini biz Galatasaraylılar çok iyi biliriz. Daha önce Ali Sami Yen ve Türk Telekom Arena için iki ayrı proje çalışması yaptırdık. Ön çalışma için dahi asgari 1 yıl süre ve 2-3 milyon Euro harcama gerekmektedir. Resmi izinleri almak uzun zaman alır. Bahsi geçen hazırlıkların hiçbirini yapmadan alternatif stat arayışına girmenin başka sebeplere dayandığını anlamak güç değildir. Beşiktaş’ın sadece tribün gelirlerini artırma gayesiyle Türk Telekom Arena’nın müşterek kullanımına talip olması, kulübümüz için olağandışı ve sakıncalı bir durum ortaya çıkarmıştır.”

Haberin Devamı

‘Siyasi baskı olmadı’

“Kulüp yönetiminin haklı gerekçelerle kabul edemeyeceklerini ifade etmesine rağmen, ısrarla talebe devam edilmesi, iki kulüp arasında gereksiz bir sürtüşme konusu ortaya çıkarmıştır. Biz de Divan Kurulu olarak olağanüstü toplantı çağrısı yaptık, ancak kısa bir süre sonra bu konuyla ilgili hiçbir siyasi baskı uygulanmadığı ve hükümetin taraf olmadığı yönetime doğrudan iletilmiştir.
Bu nedenle de toplantımız iptal edilmiştir. Bu süreç içinde yapılan tahrik edici açıklamaların, iki kulübün yönetiminde de alınganlık yarattığı aşikardır”.

’Başkan beni disipline versin’

Muhalif kimliğiyle tanınan Hayrettin Kozak, dünkü toplantıda da yönetime ağır eleştiriler getirdi. Son yapılan mali genel kurulda Ünal Aysal’la sert diyaloglara giren Kozak, dün de mali raporun ardından eleştirilerini sürdürdü. Özellikle verilen ramamların anlaşılmaz olmasından yakınan Hayrettin Kozak, “Bazen lira, bazen de dolar baz alınarak rakamlar açıklanıyor” dedi. Galatasaray Adası’nın durumu, kulübün yapılanmasında gelinen nokta gibi konularda da eleştirilerde bulunan Kozak, son olarak Ünal Aysal’a seslenerek, “Başkan selam... Bugün (dün) daha ağırlarını söylüyorum, arkadaşları yoluyla beni gazetelere verip eleştirmesin. Beni disipline versin, ben hepsine varım” dedi.

Haberin Devamı

Divan Kurulu’ndan notlar

Tatilde bulunan Ünal Aysal dünkü toplantıya katılmadı. Yönetimden Adnan Öztürk, Refik Arkan, yönetim kurulu üyeleri Aka Gündüz Özdemir, Emir Sarıgül, Sedat Doğan ve Mehmet Cibara hazır bulundu.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katılım az oldu. Yapılan oylama sonucunda üyeler,
oy çokluğuyla ağustosta Divan Kurulu Toplantısı yapılmaması kararı aldı.

Sarı-Kırmızılı kulübün 31 Mart 2012 tarihi itibariyle borç-alacak farkının 269.3 milyon Dolar olduğu açıklandı. Kulübün
1 Ocak-31 Mart dönemi vergi öncesi konsolide kârının 39.2 milyon TL olarak gerçekleştiği belirtildi.

Göreve geldikleri 18 Mayıs 2011 tarihli mali rakamlarla karşılaştırma yapan Arkan, faizleriyle birlikte kredi borçlarının 149.6 milyon Dolar’dan 129.7 milyon Dolar’a, kredilere karşı verilen teminatların ise 850.5 milyon Dolar’dan 599.5 milyon Dolar’a indiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Yalçın Dümer

YORUM YAZ