MENÜ

Altyapıdan jokey çıktı!

Galatasaray altyapısında Arda Turan, Uğur Uçar gibi isimlerle birlikte oynadıktan sonra fiziği yetersiz olduğu için takımdan gönderilen ve futbolu bırakan Akın Sözen, şimdi Türkiye'nin en ünlü jokeylerinden biri.

Altyapıdan jokey çıktı!

Bin 200 kişinin katıldığı seçmelerde, Arda Turan, Uğur Uçar, Mülayim Erdem ve Cafercan Aksu gibi isimlerle birlikte Galatasaray altyapısına kabul edilen 7 kişiden biri olan Akın Sözen’ın hayatı adeta film gibi. Şu anda Türkiye’nin en ünlü jokeylerinden biri olan Sözen, koyu bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu söylerken, “Ama işin garibi şans bana Galatasaray’da güldü” dedi. Yıldız takımındayken her şeyin yolunda gittiğini belirten ünlü jokey, “Ne olduysa sezonunun tamamlanması ve yaz tatili için ara verilmesiyle oldu. Yeniden toplandığımızda arkadaşlarımı tanıyamadım. Hepsinin boyları uzamış ve sakalları çıkmıştı. Bense sanki daha da kısalmıştım. O zamanki hocamız ‘Jön Ahmet’, gelişim göstermem için beni İstanbulspor’a göndermek istedi” ifadelerini kullandı. Galatasaray’dan başka bir yerde oynamak istemediği için futbolu bırakan Akın Sözen, o dönem büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti.

‘Jokeylik daha zor’

Okocha, Baliç gibi yıldız bir oyuncu olmayı hayal ederken, bir anda kendisini ata binerken bulduğunu ifade eden Akın Sözen, jokeyliğin futbolculuğa göre daha zor ve riskli bir meslek olduğunu söyledi. Başarılı jokey, önceden hiçbir şeyin kendisine futbolu unutturamayacağını düşündüğünü söylerken, “Ancak şimdi jokey olmak için doğmuşum diyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ