MENÜ

Altın dönüş

Olimpiyat tarihinde 2 kez kürsüye çıkan tek Türk kadın sporcumuz Nur Tatar Askari, tatamiye dönüş yaptığı 2 aylık sürece; çifte madalya ve bir de tarihi başarı sığdırdı.

Altın dönüş

Sıkletlerinin en iyi 16 sporcusunun davet edildiği Dünya Grand Prix’te final düzenlendi. 7 sporcuyla katılan Türkiye; Nur Tatar Askari ve Nafia Kuş’la iki madalya kazandı. Bu yaz başında sporu bırakma kararı alan ancak ikna edilerek ağustos ayında yeniden tatamiye geri dönen çifte olimpiyat madalyalı Nur Tatar Askari kısa sürede büyük bir başarıya imza attı. 26 yaşındaki milli tekvandocu, 2 aylık süreçte 1’i altın olmak üzere 2 madalya kazandı. Ekim ayındaki Dünya Grand Prix serisinin 4. ayağında +67 kiloda üçüncülük kürsüsüne çıkan Nur Tatar Askari, dünkü finallerde de altın madalyanın sahibi oldu. Nur Tatar Askari final müsabakasında Güney Koreli Jan-di Kim ile karşılaştı. Normal süresi 5-5 biten karşılaşmada milli tekvandocu, rakibini altın vuruşla 7-5 mağlup ederek adını zirveye yazdırdı. Nur Tatar Askari böylece Grand Prix Finali’nde altın madalya kazanan ilk Türk tekvandocu oldu.

Haberin Devamı

Nafia Kuş’ta bronz

2018 Dünya Grand Prix serisinin 2. ayağında gümüş, 3. ayağında da bronz kazanan -67 kiloda Nafia Kuş finalde de kürsüdeki yerini aldı. 23 yaşındaki sporcumuz, üçüncülük maçında Sırp Milica Mandic’i 10-6 mağlup edip, bronz madalyayla turnuvayı tamamladı. Diğer Bronz madalya maçlarında ise Güney Kore’den Jae-Youn Sim’e altın vuruş sonucunda 5-3 mağlup olan kadınlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ile İspanya’dan Marta Calvo Gomez’e 22-16 yenilen kadınlar 57 kiloda Hatice Kübra İlgün ise 4. sırada kendilerine yer buldu.

YORUM YAZ