MENÜ

Alo Fatih, ben Guus...

Guus Hiddink, Türk spor basınında ilk kez Fanatik'te... Fanatik ekibi, Guus Hiddink'le Macaristan'da buluştu. Haber müdürümüz Mehmet Demircan, Hollandalı teknik adamı, milli takımın eski patronu Fatih Terim'le konuşturdu.

Alo Fatih, ben Guus...

Fatih Terim’den Ay-Yıldızlı takımla ilgili ilk bilgileri alan Hiddink, yardımcısı, sözleşmesi, alacağı ücret ve çalışma şartlarıyla ilgili her şeyi bir bir anlattı. İşte Türk futbol kamuoyunun cevabını merak ettiği sorular ve Guus Hiddink’in cevapları...

Son yardımcınız kim olacak?
- İki üç adayım var. Pierre de (van Hooijdonk) bunlardan biri. Ama illa ki Hollandalı olacak diye bir kaide yok. Bir Hollandalı Türk de olabilir, Türk bir Hollandalı da!.. Birinci yardımcım zaten Oğuz Çetin... Onun yanında Engin de (İpekoğlu) asistanım ve aynı zamanda kaleci antrenörüm olacak. Burada kesinlikle kulüpçülük aklıma gelmiyor. Oğuz’a çok güveniyorum. Türk futboluna hakim olduğunu düşünüyorum ve bana çok yardımcı olacağına inanıyorum.

Neden 1 Ağustos’ta işbaşı yapacaksınız?
- Zaten Rusya ile temmuz ayına kadar sözleşmem var. Bu sözleşme karşılıklı olarak feshedilse bile 1 Ağustos’ta Türkiye’de göreve başlayacağım. Dünya Kupası’na başka bir takımla gitmeyeceğim demiyorum. Böyle bir şey olabilir. Ama şu an Rusya’nın sözleşmeli hocasıyım ve 1 Ağustos’ta Türkiye’nin sözleşmeli hocası olacağım. Unutmayın ki Türk Milli Takımı’nı her gün düşünüyorum. Euro 2012 finalleri için yapılan fikstür toplantısında Oğuz Çetin benim direktiflerimi uyguladı. Kendisiyle her gün konuşuyoruz. Honduras maçının kadrosu da benim talimatımla belirlendi. Şu an Rusya’nın başındayım ama her gün Türkiye’yi düşünüyorum.

Fatih Tekke, Gökdeniz ve İbrahim Toraman milli takımda eskisi kadar şans bulamıyor. Bu tür oyuncularla ilgili düşünceleriniz nedir?
- Ben Türkiye’ye geldiğimde beyaz bir sayfa açacağım. Geçmişte yaşananlar geçmişte kalmıştır. İyi olan, Türk futbolu için katkıda bulunacağını düşündüğüm her oyuncuyu kadroya çağıracağım. Bunu yapınca zaten ben de eleştirileceğim çünkü insanlar yine “Onu neden almadın, bunu neden almadın?” diye bu sefer beni kritize edecekler, eleştirecekler.

Türkiye’de geçireceğiniz süreyle ilgili spekülasyonlar var. Türkiye’de kaç gün kalacaksınız?
- Beni bilen bilir, ben çok gezerim. Zaten yaşım 64. Bunu başkanla (Mahmut Özgener) hiç konuşmadık ama benim evim İstanbul ve Amsterdam olacak. Aynı zamanda her yere maç seyretmeye gideceğim. Ankara’ya, İzmir’e, başka şehirlere de maç izlemeye gideceğim. Yurt dışında da birçok ülkeye gideceğim. Bu da çok normal.

Tartışılan bir konu daha var. Alacağınız ücret...
- Tabii ki eleştiriler olabilir ancak bu açık bir pazar. Ben de istenen bir hocayım. Mahmut Özgener ve Lutfi Arıboğan’la kesinlikle para konuşmadım. Bu görüşmeleri zaten avukatım ve menacerim yapıyor. Ama teknik direktörler olarak çok iyi paralar kazandığımız kesin. Zaten bu açık pazarda sadece teknik direktörler değil futbolcular da büyük miktarlar kazanıyor. Futbol ekonomisi böyle bir şey...

Haberin Devamı

Hiddink, röportaj bittikten sonra FANATİK'i uzun uzun inceledi

İŞTE O DİYALOG
Haber müdürümüz Mehmet Demircan’ın sorularına detaylı yanıtlar veren Guus Hiddink, röportajın ilerleyen bölümlerinde, “Fatih Terim’le görüşecek misiniz?” şeklindeki soruya, “İlk fırsatta onu ziyaret edeceğim” yanıtı verdi. Bu yanıt üzerine Demircan, cep telefonundan İstanbul’da bulunan Fatih Terim’i arayarak, Hiddink’le beraber olduğunu ve kendisiyle görüşmek istediğini iletti. Ardından telefonu Hollandalı çalıştırıcıya uzattı. İşte ikili arasındaki görüşme...

Guus Hiddink: Merhaba Fatih... Bir teknik adam ve bir futbolsever olarak yıllardır sizi çok beğeniyorum. Kulüp takımlarında ve milli takımda elde ettiğiniz başarıları biliyorum. Türk futboluna katkılarınızdan dolayı da size teşekkür ediyorum. İstanbul’a gelir gelmez, ilk fırsatta sizinle buluşarak, milli takımla ilgili tüm bilgileri almak istiyorum.

Fatih Terim:
Görüşleriniz için teşekkür ederim. Sizin gibi değerli bir teknik direktörün Türk Milli Takımı’nın başına geçmesi çok sevindirici. Biz Türk futbolu için varız. Size her türlü desteği vermeye ve yardımcı olmaya hazırım. İstanbul’a geldiğinizde Türk futbolu ve milli takımla ilgili her türlü bilgiyi verebilirim.

Mehmet Demircan/FANATİK Çok Özel

YORUM YAZ