MENÜ

Reinhard Grindel'den manidar Mesut Özil açıklaması!

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel, Mesut Özil'in milli takımı bırakma kararının ardından bir açıklama yayımladı. Grindel'in açıklamasındaki EURO 2024 vurgusu ise gözlerden kaçmadı.

Reinhard Grindel'den manidar Mesut Özil açıklaması!

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, uğradığı ırkçı saldırılardan ötürü milli takımı bıraktığını duyurmuştu.

Haberin Devamı

Kararını sosyal medya hesabından yayımladığı bir bildiriyle paylaşan Özil, özellikle Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel hakkındaki sözleri çok konuşulmuştu.

Mesut'un ortadaki problemi çözmek yerine kendi ideolojisini empoze etmekle suçladığı Grindel ise bugün bir basın açıklaması yayımladı.

Irkçılığı reddetti

Grindel, Mesut'un konusunda kendisine yöneltilen eleştirilerin kendisini yıprattığını belirtirken "Ancak ırkçılıkla suçlanan meslektaşlarım, altyapı çalışanlarımız ve DFB personeli adına çok daha üzgünüm. Bu suçlamaları kesinlikle reddediyorum." ifadelerini kullandı.

"Biz değerlerimizi yaşatıyoruz." diyen 56 yaşındaki futbol adamı Özil'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la çektirdiği fotoğrafı da bu yüzden sorguladıklarını kaydederken bunun ırkçı sloganlar için kullanılmasından ötürü üzüntü duyduğunu yazdı.

Haberin Devamı

EURO 2024 vurgusu

Grindel'in açıklamasındaki en dikkat çekici noktalardan birisiyse Almanya ve Türkiye'nin ev sahipliği için aday olduğu EURO 2024 için yaptığı vurguydu.

DFB Başkanı'nın "EURO 2024 adaylığımızın başarıya ulaşması hepimizin ortak hedefi. Bu hayalin gerçekleşmesi için gelecek haftalarda ve aylarda hep birlikte çalışacağız." şeklindeki sözleri manidar olarak yorumlandı.

YORUM YAZ