MENÜ

Berisha yeniden doğdu! Almanya Milli Takım kadrosuna çağrıldı

Sezon başında Fenerbahçe'den ayrılarak Augsburg'a kiralanan Mergim Berisha, performansıyla adından söz ettiriyor. Golcü futbolcunun form grafiğini arttırması milli takım kurmaylarının da dikkatini çekti.

Berisha yeniden doğdu! Almanya Milli Takım kadrosuna çağrıldı

Fenerbahçe'ye son gün transferlerinden biri olarak 2021-2022 sezonunda katılan Mergim Berisha, sahada Sarı Lacivertliler adına bir türlü isteneni yansıtamamış ve eleştirilerin odağındaki isim olmuştu. Yıldız futbolcunun Fenerbahçe'de bir türlü istenilen performansa erişememesi sezon başında da Jorge Jesus'un gözüne girememesi nedeniyle kiralanması gündeme geldi.

Haberin Devamı

BEKLENENİ VEREMEDİ

Almanya Bundesliga ekiplerinden Augsburg'a sezon başında kiralanan Berisha, resmen küllerinden yeniden doğdu. Salzburg forması giyerken de Avrupa futbol otoriteleri tarafından yakından takip edilen Berisha'nın gelişimi çok merak ediliyordu. Sarı Lacivertli forma altında bir türlü bunu gerçekleştirememesi akıllarda soru işareti bırakmıştı.

Berisha yeniden doğdu Almanya Milli Takım kadrosuna çağrıldı

 

YENİDEN DOĞDU

Augsburg forması altında ise o beklentileri karşılamayı başaran golcü futbolcu yeniden Avrupa devlerini böylece harekete geçirmiş oldu. Yeniden kendisini Bundesliga'da bulan futbolcu için sürpriz gelişmeler de yaşanıyor.

PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Bu sezon Augsburg formasıyla yıldız futbolcu 19 maçta 9 gol, 4 asistlik performansa imza attı. Toplamda 13 gole doğrudan katkı sağlayan 24 yaşındaki golcü futbolcunun gelişimi Alman ekibinin kurmaylarını da harekete geçirdi. Fenerbahçe'den satın alma opsiyonuyla kiralanan Berisha'nın bonservisini almak isteyen Augsburg'un kısa zamanda bu hakkını kullanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

'ALIŞMAK İÇİN UZUN ZAMANA İHTİYACIM OLMAYACAK'

Her zaman Bundesliga'da oynamak hayali olduğunu belirten Alman futbolcu, "Augsburg'da ideal koşullar var. Almanya U21 Milli Takımı'nda oynadığım zamanlardan, çok arkadaşım var. Buraya alışmak için uzun zamana ihtiyacım olmayacak. İlk maçımı dört gözle bekliyorum" demişti. Bu sezon da gösterdiği performansla Berisha sözlerinin doğruluğunu kanıtlamış oldu.

 

Berisha yeniden doğdu Almanya Milli Takım kadrosuna çağrıldı

 

MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ

Bu performansının ardından Berisha'nın beklediği haber Almanya Milli Takımı'ndan geldi. Alt yaş kategorilerinde de formasını giydiği Almanya'nın Peru ve Belçika ile oynanacak hazırlık maçları kadrosunda Berisha'nın da yer alacağı haberi geldi.

Berisha yeniden doğdu Almanya Milli Takım kadrosuna çağrıldı

Sky Sport'un muhabirlerinden Florian Plettenberg sosyal medya hesabından Berisha'nın Almanya Milli Takımı'na seçildiğini duyurdu.

KADRO RESMEN AÇIKLANDI

Almanya Milli Takımı'nın kadrosu resmen açıklandı ve Berisha da yer aldı. 

YORUM YAZ