MENÜ

Ali Tandoğan'dan sevindirici haber

Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında kafatasında kırıklardan dolayı çökme oluşan Ali Tandoğan başarılı geçen ameliyattan çıktı.

Ali Tandoğan'dan sevindirici haber

Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Kaya Aksoy ameliyat sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Aksoy, "Ali Tandoğan'ın durumu iyi. 1 hafta sonra koşar, 1 ay sonra da maça çıkabilir" dedi.

Haberin Devamı

Antalya'dan bu yana Ali Tandoğan'ın nasıl bir spor kazası geçirdiğini görerek, tüm takipleri yaptıklarını ifade eden Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Kaya Aksoy, "Hem kulüp hekimi aynı zamanda üniversiteden hoca arkadaşlarımızla beraber yaptık takibi. 1 günlük gözlemden sonra da bugün uçakla buraya naklini sağladık. Olay tamamen iki kafanın birbirine çarpmasından doğan bir tarafın sertliğinin diğer tarafın yumuşak tarafına denk gelmesiyle, yani bir nevi iki yumurtanın tokuşması gibi, kırık meydana geldiği gibi o yumuşak tarafta birden fazla kırıktan oluşan bir çökme oluşturuyor. Bu bir kırık değil, çökme kırığı. Bir yerde bombe olması gereken yer içeri çöküyor. Bu da beyne baskıda bulunuyor ve beyin zarıyla kemikler arasında kanama yapmış oluyor. Aciliyeti olmaması dolayısıyla biz gözlemde bırakıp bugün de geldiğinde tekrar tetkiklerini yaparak ameliyata aldık. Çöken kısımları kaldırdık. Eski kafatasının şekli nasılsa çöken parçaları birleştirdik vidalarla. Şu anda bile kafatasında çöken kısımda herhangi bir şekilde topa bile vursa birşey olmayacak. Uyandı problemi yok. Biraz başağrısı var. Yarın ayaklanıp gezebilir ve sizlerle sohbet edebilir. İki gün sonra da taburcu ederiz" dedi.

KOŞMASINI ENGELLEYECEK DURUM YOKHerkesin merak ettiği, "Ali Tandoğan futbola ne zaman dönecek?" yönündeki soruyu yanıtlayan Prof.Dr. Kaya Aksoy, "Kemikte kırık olduğunda kaynama süresi 1 aylık dönem. Alçı gereksinimi yok. Kafatası kendi yapısıyla alçı görevi görüyor. 1 ay içinde kaynamışy oluor. 4-5 maç yapmayıp tekrar sahalara döner. Tek farkı diğer sakatlanan futbolcular gibi değil dinç ve dinakim dönecek. Kafatası olduğu için 1 hafta sonra koşmasını engelleyecek hali yok. Döndüğünde sahaya tüm kasları kuvvetli kalacak. Sadece biz dönmesindeki gecikmeyi kafasıyla topa vurma yönünden gecikme olarak erteliyoruz. Bunun dışında problem olmaz" diye konuştu

KASK TAKACAK

Futbolcularda topa yükselmenin refleks olduğunu ve Ali Tandoğan'ın maç sırasında ve antrenman sırasında bu refleksleri yaparken sıkıntı çekmemesi için kask takacağını söyleyen Aksoy, "Bir futbolcunun bu kadar süre içerisinde bazı hareketleri refleks oluyor. Havadan top gelince vurmak zorunda hissediyor. Onu engellemeyebilir. Br kask takmasını da yine kulüp doktorları ile konuştuk. Arenman ve maçlarda onu takacak" şeklinde konuştu.

PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLAYACAĞIZ
Bir gazetecinin, "Psikolojik olarak problem ve kafa toplarında korku yaşar mı?" yönündeki soruyu yanıtlayan Aksoy, "Olabilir. O konuda da biz psikolojik desteği sağlayacağız. Kafanın nasıl çöktüğünü nasıl tamir ettiğimizi zaman içerisinde anlatıyoruz. O anlatmalarımız içerisinde oranın kaynadığını gördüğü takdirde, bastığında orada herhangi bir problem hissetmeyecek ve o psikolojiyi atacak. Çoğu futbolcu yenebiliyor. yeneceğini düşünüyorum" dedi.

TAKDİR EDİYORUZ

Maç sırasında travmanın oluş biçimini gözlediklerini, nasıl düştüğünü sorguladıklarını ancak bu kazada görsel olarak gördüklerini ifade eden Aksoy, "Doktor olarak da orada doktorların koşturmasını, orada karşıdaki rakip futbolcunun arkadaşının problemi ile ani haber verişini, hakemin golü vermeden sağlık ekibini çağırmasını anında gitmesini takdir ettiğimizi söylemek istiyoruz" diye konuştu. Prof.Dr. Aksoy, bu tip sakatlıklarda yanlış bir müdahale, hastanın taşınmasında, sedyeye alınmasında yanlış müdahale büyük problemlere neden olabileceğini de vurguladı.

YORUM YAZ