MENÜ

Ali Koç'tan Alex de Souza sürprizi

Fenerbahçe’de 21 sene önce Tanju Çolak ile kapanan jübile dönemi Alex de Souza ile açılacak. Maçın gelirleri ‘Fener Ol’ kampanyasına bağışlanacak.

Ali Koç'tan Alex de Souza sürprizi

Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçen Fenerbahçe’de Başkan Ali Koç, bir taşla iki kuş vurmak için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Koç, Aziz Yıldırım döneminde son bulan jübile defterini tekrar açarak hem Alex de Souza’ya iadeiitibarda bulunacak hem de kulübün kasasına önemli bir nakit akışı sağlayacak. Başkan Koç’un bugün açıklaması beklenen jübile maçında Alex’in kariyeri boyunca birlikte oynadığı dünya yıldızlarıyla Fenerbahçe, Kadıköy’de karşı karşıya gelecek. VIP biletlerin de satılacağı bu maçtan elde edilecek bütün gelir Fener Ol kampanyasına bağışlanacak. Fenerbahçe’de en son jübile, maçı Tanju Çolak için gerçekleşmiş, 29 Temmuz 1998’de oynanan karşılaşmada sarı-lacivertliler Bursaspor’u 4-1 mağlup etmişti.

Tek jübile Yula’ya

Tanju’ya jübile sözü, Ali Şen döneminde verilmiş, Aziz Yıldırım yönetimi tarafından da yerine getirilmişti. Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık başkanlığında kendi planlamasıyla jübile yaptığı tek isim ise Fenerbahçe’nin unutulmaz golcülerinden Selçuk Yula olmuştu. 1979-1986 yıllarında sarı-lacivertli formayı giyen Yula, kariyerinde son olarak Galatasaray forması giymiş ve jübile yapmamıştı. Yıldırım, 22 Temmuz 1998’de iadeiitibar için Yula’nın jübilesini organize etti. Yıldırım döneminde, Oğuz Çetin, Aykut Kocaman ve Rüştü Reçber gibi efsane isimler jübile yapamadı. Alex’e yapılacak jübileyle hem efsane Kaptan’a iadeiitibarda bulunulacak hem rafa kalkan gelenek canlanacak hem de kulübün kasası dolacak. (Türkiye Gazetesi)

YORUM YAZ