MENÜ

Ali Koç Fenerbahçe'ye çare olamadı!

Fenerbahçe taraftarları onu çok bekledi. Gelmesi için sosyal medyadan büyük kampanya yürütüldü, takımlarının başarısı için tek kurtuluş yolu olarak o gösterildi. Bahsettiğimiz kişi Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç. İş dünyasındaki başarıları ve Fenerbahçeliliğini kimsenin tartışmaya hakkı olmadığı Ali Koç, Fenerbahçe Başkanlığı altında başarısız bir grafik sergiliyor. Yapmam dediği bir çok şeyi yapan ve Fenerbahçe taraftarlarının adeta umutsuzluğa kapılmasına sebep olan bazı kararlar, Ali Koç’un yönetim şeklinin de sorgulanmasına sebep oluyor. Peki Ali Koç ne yaptı da olaylar bu noktaya geldi?

3 Haziran 2018’de Fenerbahçe başkanlığına seçilen Ali Koç, efsane başkanlardan Aziz Yıldırım’ın yerine göreve geldiğinden bu yana 1.5 yılı aşkın süre geçti. Ali Koç, İlk olarak geniş bir transfer havuzumuz var ve biz eski yönetimlere benzemeyeceğiz, biz Fenerbahçe’yi başka bir seviyeye getireceğiz diyerek taraftarlara vaatlerinden bahsetti. Ardından profesyonelleşmek adına ilk icraatını Sportif Direktör olarak Damien Comolli’yi, teknik direktör olarak da Phillip Cocu’yu göreve getirerek yaptı.

Haberin Devamı

15 OYUNCU TRANSFER ETTİ, YALNIZCA 2'Sİ OYNUYOR!

Büyük umutlarla başladı Fenerbahçe sezona ve o sezon tam 15 transfer yaparak kadrosunu A’dan Z’ye yeniledi. Josef ve Guiliano’yu göndererek kasasına 23 Milyon Euro koyan sarı-lacivertli ekip Aziz Yıldırım’ın zamanında yaptığı transferleri yollayarak kulübe büyük bir gelir kapısı yarattı ama gelenler gideni arattı. O sezon alınan 15 oyuncudan yalnızca 8’i şu anda Fenerbahçe kadrosunda ve Jailson & Serdar ikilisinden başka da ilk 11 oynayabilen yok.

Cocu’nun serüveni 15 maç sürdü Sarı Kanaryalardaa. Sabredeceğiz diyen Ali Koç ise Cocu’ya yalnızca 100 gün şans tanıdı ve başarısızlığın sorumlusu olarak onu görerek görevine son verdi. Ardından Cocu’nun yardımcısı Erwin Koeman göreve geldi ve 9 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet alarak kötü gidişi durduramadı.

Haberin Devamı

ASLA DEDİ, AMA YİNE DE YAPTI!

Taraftar ısrarla Ersun Yanal dedi, Ali Koç ise taraftarın bu isteğine “asla” şeklinde yanıtını verdi. Ali Koç belki de ilk hatasını orada yapmıştı. Taraftarın isteğine yenik düştü ve göreve Ersun Yanal getirildi. O sezon Fenerbahçe teknik direktörü olarak 24 maça çıkan Ersun Yanal, 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyet alsa da ısrarla seneyi bekleyin dedi. Fenerbahçe 2018-2019 sezonunda Ali Koç’un ilk döneminde hüsran yaşadı. 3 kulvarda başladığı sezonda hiçbir başarı elde edemeyen Fenerbahçe Türkiye Kupası’nda son 16 turunda Ümraniyespor’a elendi. Uefa Avupa Ligi’ne Son 32 Turu’nda Zenit karşısında elenerek veda etti ve ligi de 46 puanla 6. Sırada bitirerek tarihin en kötü performanslarından birini sergiledi.

2019-2020 sezonu için ise hem yönetim hem de teknik heyet taraftara “sabır” dedi. Yine Aziz Yıldırım’ın transfer ettiği ve üzerine düştüğü Eljif Elmas satılarak transferde gelir kaynağı yaratıldı. Tam 16 Milyon Euro’ya satılan oyuncudan gelen gelirin tamamıyla transfer yapıldı ve 12 yeni isim kadroya dahil edildi. Transferde hep geç kalıyordu Fenerbahçe, ama ısrarla bu durumu kabul etmedi Ali Koç yönetimi. Comolli konusunda ısrar etti ve Fenerbahçe ligin ilk yarısında inişli çıkışlı bir performans gösterdi.

Haberin Devamı

TRANSFERİ ONUN SONU OLDU!

Ligin devre arasında Fenerbahçe yana yakıla savunma oyuncusu aradı. Stoper ve sol bek mevkiinde oyuncu ararken TFF’nin limit engeline takıldı. Ona rağmen son dakikada gelen limit arttırımı sonucunda yeni transfer olarak Simon Falette takıma dahil oldu. O transfer de Damien Comolli’nin sonu oldu, Ali Koç Comolli’ye 1 buçuk sezon dayanabilmişti.

Ali Koç’un yönetim hataları ve yanlış zamanlamaları Fenerbahçe taraftarının kafasında soru işaretlerinin artmasına neden olurken sosyal medyada da taraftarlar ikiye ayrılmış durumda. Ali Koç’un göreve gelmesinden beri Süper Lig’de liderlikten oldukça uzaklaşan Fenerbahçe, Aziz Yıldırım dönemini mumla arar duruma geldi. Ali Koç’un şu ana kadar kulübe gelir olarak sağladığı Guiliano, Josef ve Eljif Elmas’ın birer Aziz Yıldırım transferi olduğunu tekrar hatırlatalım. Fenerbahçe en son ligde 70 üzeri puan topladığında 2017-2018 sezonunda aldığı ikincilik sayesindeydi. Fenerbahçe’nin, bu sezonda 70 puanın üzerini görme şansı bu gidişatla oldukça düşük. Ligin 23. Haftasında Kadıköy’de Galatasaray derbisinde de 3 puan gelmezse, Fenerbahçe’yi ve Ali Koç’u oldukça zor günler bekliyor.

Haberin Devamı

Nihat Uzel

YORUM YAZ