MENÜ

Ali Koç: Bu gece Rize'de yaşananlar, sözün bittiği maç olsa gerek

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Akhisarspor maçının ardından basın mensuplarının karşısına çıktı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç: Bu gece Rize'de yaşananlar, sözün bittiği maç olsa gerek

Spor Süper Lig'in 32'nci haftasında Fenerbahçe sahasında Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti. Sarı lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 28'inci dakikada Soldado ve 30'uncu dakikada Dirar atarken, konuk Akhisarspor'un tek golü 45+3'üncü dakikada Barbosa'dan geldi. Fenerbahçe 42'nci dakikada Soldado ile bir de penaltı atışından faydalanamadı. Ege temsilcisi bu sonuçla ligin bitimine iki hafta kala Süper Lig'den düşen ilk takım oldu.

Haberin Devamı

Mücadelenin ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, basın mensuplarının karşısına çıktı ve Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçında verilen hakem hatalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç'un açıklamaları:

"Türk futbolu açısından sıkıntılı bir gün geçirdik. Üzücü, endişe verici ama malumun da ilanı. Ben her zaman bu sistemin temizlenmesi gerektiğini üstüne basa basa söylüyordum. Sistemin kokuşmuş olduğunu, teknolojiye rağmen ne kadar kurgulanmış olduğunu görüyorsunuz."

"Yazık, çok yazık. Bu beceriksizlikle, küçük bir hakem hatasıyla anlatılacak durumda değil. Türk futbolunun bu anlayıştan, bu virüslerden arınması lazım. Tablo ortada. Halkın, kamuoyunun tepkileri de ortada, sosyal medya diye bir olay var."

Haberin Devamı

"Sadece futbolu yönetenler değil, bu değer zinciri içindeki tüm paydaşların temizlenmesi, arınması, bu sistemin böyle devam etmemesi gerekiyor. Böyle tepkili konuşmalar da bir şey değiştirmiyor ama bence Türk futbolu ayağa kalkmalı."

"İnsanın olduğu yerde hata olur ama hata var, hata var. Hatadan öte bir durumdan bahsediyoruz. TFF, Türk futbolunda adil rekabetin, hakkaniyetin sağlanması için en önemli, sorumluluğu en yüksek olan kurumdur."

"Bu gece Rize'de yaşananlar, sözün bittiği maç olsa gerek. Ben doğru bildiklerimi, inandıklarımı anlatmaya devam edeceğim. Türk futbolunun içinde yönetimsel anlamda aktörlerin hepsinin temizlenip, katma değeri, adaleti, marka değerini sağlayabilecek uzmanlar gelmeli."

"Çok merak ediyorum, nasıl anlatılacak bu hatalar. Yorumcular üzerilerindeki formaları çıkarıp nasıl yorumlayacak, çok merak ediyorum."

YORUM YAZ