MENÜ

Ali Ece: Muslera'dan utanırsın!

Süper Lig'de 15. hafta Galatasaray - MKE Ankaragücü maçı sonrası yazarımız Ali Ece, NTV'de yayınlanan 90+ programında 2-2 biten karşılaşmayı yorumladı. Galatasaray'ın son dakikalarda yediği goller hakkında değerlendirmelerde bulunan Ali Ece, Galatasaraylı oyuncular için, 'Muslera'nın performansından utanırsın ve sahada nefesin kesilene kadar depar atarsın.' yorumunu yaptı.

Yazarımız Ali Ece Süper Lig'de 15. haftada oynanan Galatasaray - MKE Ankaragücü maçı sonrasında NTV Spor'da karşılaşmayı yorumladı.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü'nün performansını değerlendiren Ali Ece, 'Son 6 maçta Türkiye Kupası maçı ile beraber daha önce hiç puan yani 6/6 kaybetmiş ki Türkiye Kupası Kırklarelispor ile oynadı. Güzel bir şehrimizdir ancak futbol takımı çok başarılı değildir. Alt lig takımı. Onlara gol atmayı başaramadı. Ve son 6 maçta 3 gol atıp 16 gol yedi. Şimdi 6 maçta, Galatasaray'ın yarı gücünde olmayan takımlara karşı 3 gol atabilen bir takım, Galatasaray'a karşı 10 kişiyken 2 gol atmayı başardı. Bütün sezonun Galatasaray adına şu şekilde özeti oldu: Ya Muslera olmasaydı? Sıradan bir performans gösteren kaleci olsaydı?' dedi.

Galatasaray'da gösterdiği performansıyla gündemde olan Fernando Muslera'yı değerlendiren Ali Ece, 'Galatasaray'ın şu ana kadar en iyi oyuncusu kalecisiyse, o kaleci Muslera'nın muazzam başarısıdır. İstikrar, karakter, güç. Geldiği ülkede rakip takımların taraftarı tarafından bile ona büyük saygı duyulması çok büyük bir etkendir ancak Galatasaray'ın en iyi oyuncusunun sürekli kalecisi olması Galatasaray takımının kalanındaki sorunların ne kadar büyük olduğunu gösterir.' yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Son dakikalara kadar Galatasaray'ın üstünlüğü sürerken MKE Ankaragücü'nün 88 ve 90+1'de gelen gollerini değerlendiren Ali Ece, 'Yenilen son golde, Kitsiou'nun golünde, ceza alanı içinde Muslera dışında 4 Galatasaray oyuncusu varken 4 tanede Ankaragücü oyuncusu vardı ve o 4 Galatasaraylı o kadar kötü pozisyondalardı ki. Belhanda adamını sonuna kadar kovalamadı. Hiçbir şey yapmazsan, ne kadar kötü oynarsan oyna en azından mücadeleyi bırakmazsın. Formaya ve takım arkadaşlarına yada Muslera'nın performansından utanırsın, o kaza golünü yememek için orada nefesin kesilene kadar depar atarsın. Yenilen golden önceki pozisyon. Marcao'nun yaptığı. Çok büyük hata. Bak büyük hata değil çok büyük bir hata. Arka kademesinde oyuncusu var, kendi takım arkadaşı var. O top orada gitse bile kendi arkadaşına gidecek.' dedi.

Galatasaray'ın Orgill'in iki kez sarı kart görmesi ardından 10 kişi kalan MKE Ankaragücü karşısındaki performansı hakkında ise Ali Ece, 'Bugün Galatasaray 3-0 kaybetse bu kadar insanların morali bozulurdu. Galatasaray taraftarının morali de en fazla bu kadar bozulurdu. MKE Ankaragücü, hakikaten tarihin en başarısız en formsuz Ankaragücü takımından bir tanesi.' dedi.

YORUM YAZ