MENÜ

Ali Ece: Arda Turan ve Galatasaray birlikteliği pozitif etki yapmaz

Süper Lig'in 17. hafta karşılaşmalarında Galatasaray, evinde ağırladığı Antalyaspor'u 5-0'lık bir skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından NTV'de yayınlanan 90+ programında maçı değerlendiren yazarımız Ali Ece, adı Galatasaray ile anılan Arda Turan için, 'Arda Turan ve Galatasaray birlikteliği pozitif etki yapmaz.' dedi.

Galatasaray, Süper Lig'in 17. haftasında Türk Telekom Stadı'nda Antalyaspor'u ağırladı. Yazarımız Ali Ece, karşılaşmayı NTV'de yayınlanan 90+ programında değerlendirdi.

Haberin Devamı

Adı Galatasaray ile anılan Arda Turan için Ali Ece, 'Galatasaraylılık konusunda kesinlikle Fatih Terim'e en ufak bir bilgiçlik taslamam taslayamam. Arda Turan'ın oynadığı iki mevki var kariyerinde. Bir tanesi sol ön bir de santrafor arkası. O mevkide birinin gitmesi gerekiyor ki ikinci oyuncu oraya gelsin. Bir de Onyekuru gelecek deniyor. Eğer sol bek kontenjanına Saracchi gelecekse, Saracchi Babel ve Ömer'den daha iyi sol açık oynayabilir. Gelelim öbür yere. Belhanda gitmiyorsa Belhanda artı Taylan var. Artı zaman zaman orada oynayıp çok etkili olabilen Feghouli var. Acaba Galatasaray Luyindama yerine bir stoper arayışına girse Galatasaray kadrosu dahada güçlenmez mi?' yorumunu yaptı.

Karşılaşmada Marcao'nun performansına değinen Ali Ece, 'Marcao hakkında da bir şey söyleyeceğim. Marcao'nun en güçlü tarafı solak bir stoper olarak oyun kurma özelliği. Maçta da çok iyi paslar, asistler oldu. Neden? Çünkü hareket ediyorlar. Şimdi bir de şu da var. Arda'nın yeteri kadar hareketli olmaması da Başakşehir'de hem Abdullah Avcı döneminin sonlarında hem bu sezon Okan Buruk yönetiminde takımdan kesilmesine sebep olan eksiklerinden bir tanesi. ' dedi.

YORUM YAZ