MENÜ

"Alex'i kıskanıyor" iddialarına sert yanıt!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Lig TV'de katıldığı Maraton Özel programında çarpıcı ifadeler kullandı. Bir ara bırakmayı bile düşündüğünü söyleyen tecrübeli hoca takımın geleceğinden, Alex'e kadar pek çok konuya değindi.

"Alex'i kıskanıyor" iddialarına sert yanıt!

Sarı-Lacivertli ekibin deneyimli teknik direktörü Aykut Kocaman dün Lig TV’de yayınlanan Maraton Özel Programı’na konuk oldu, Şansal Büyüka’nın sorularını yanıtladı. Takımın Avrupa’da başarısız olması konusuna değinen Kocaman, “Sekiz maç kaybettik; ancak bundan sonraki maçları kazanırız. Bazen bu durumda kırılma anı yaşadık. Bir kez bırakıp gitmeyi düşündüm; ama sayın Başkan ikna etti. Şu anda Avrupa Kupası’nda mücadele edeceğiz. Marsilya çok güçlü, buna karşın gruptan çıkacağımıza inanıyorum. UEFA’da yapacağımız 6 maç da bizim için çok zor olacak. Fenerbahçe bir değişim içerisinde. Bu görülüyor veya görülmüyor. Ama ben görüyorum. Buna inandığım için de çalışıyorum. Eleştiri konusunda son derece sabırlıyım, eleştirilerin doğrularından da yararlanmaya çalışıyorum. Bu dönemde de tamamen önümüz çok açık görülüyor” diye konuştu.

‘Avrupa’da hedefler küçülmedi’
Alex’in “Fenerbahçe Avrupa hedeflerini küçülttü” sözlerinin hatırlatılması üzerine Aykut Kocaman, “Tamamen gerçek dışı. Ne benim ne de sayın Başkan’ın böyle bir düşüncesi var. Zaten şu andaki transferlere de bakınız. Avrupa yolu Türkiye’den geçiyor. Fenerbahçe üzerinden konuşmak gerekirse, geçen dönemdeki yatırımlarıyla aldığı katkılar arasında negatif bir etki var. Bu yatırımlar bu heves devam ederse, Fenerbahçe önümüzdeki 10 yıl içerisinde en az 7-8 kez Şampiyonlar Ligi’nde olmalı. Olmazsa bunun nedenleri araştırılmalı. Fenerbahçe en az gruplarda olmalı, gruplardan sonra da gitmeli. Fenerbahçe en az 7-8 kez gruplarda olmalı. Son dönemlerde Fenerbahçe’nin yaşadığı sıkıntıları hangi kulüp yaşadı. Ortada çok belirgin bir sorun gözükmezken, belki nesnel olmayabilirim, bütün bu sorunlar gözardı edilerek muazzam bir bombardıman oldu. Eleştiri sınırlarının içerisine çıkan bir sınır vardı” ifadelerini kullandı.

“Alex’i kıskanıyor mu?”
“Alex’i kıskanıyor musun?” sorusuna ise “Bu soruyla karşılaşacağımı hiç düşünmemiştim. Bu soruyla karşılaşmak kadar abes bir şey olamaz” yanıtını verdi. “Alex’i oynatıp, oturturken acaba orada bir teknik direktörün özgür iradesini kullanabiliyor musun?” sorusuna Aykut Kocaman, “Yüzde 100 değilim. Bütün medyanın belli bir bölümü sanki sorumlusu kendisi gibi tepki gösterebiliyor. Sadece bana değil, diğer antrönerlere de insafsızlık gösteriyorlar. Türkiye’de medyanın ve taraftarın kulüpler üzerinde çok büyük etkisi var” dedi.

“Tek yumruk olduk”
Takımın bundan sonraki durumu için ise, “Önceki sezon ki şampiyonluğumuz tertemiz şampiyonluktur. Ancak son dönemde öyle belden aşağı vuran bir süreç oldu ki; bu süreçte yumruk gibi halimiz kalmamıştı. Benim biraz konsantrasyonum düşmüştü. Ama bu sezon ki takım, şu yaratılan suni gündemde, dillendirmek için delillendirmem lazım, ama takım son 1 hafta 10 gündür, hafif konsantrasyon eksikliği var gibi. Ama bu takımımız tam bir yumruk gibi bir takım. Oyuncu kalitemiz. Meslek ahlakı yüksek oyuncular. Bu oyuncuları biraraya getireceğiz. Şu anda bazı oyuncuları da takıma ısındırmaya çalışıyorum. Benzer denemeleri yine yapacağız. Yarışmadan asla geri düşmeyeceğiz. Bütün gücümüzle yarışacağız. Ama biraraya geldiği zaman çoğalan bir takım istiyoruz. Kollektif bilinci bu takıma ve bu kulübe yerleştirmek zorundayız. Doğrularla yanlışlar bir araya gelebilir. Günü geçen başarılar olur. Bu kulüp, bu kadar yatırımla nispeten daha başarılı olmalı” ifadelerini kullandı.

‘Lig başabaş geçer’
Ligin, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında geçecek gibi bir intiba oluştuğunun hatırlatılması üzerine Aykut Kocaman, “Lig başabaş gider. Ancak Bursa örneğindeki gibi, 3-1 yendiler ancak şanssız bir şekilde 4-1 yenildiler. Bunun dışında diğer takımlar da iyi kadrolara sahip. Beşiktaş, Trabzonspor, diğer Anadolu takımları iyi geliyor. Ama 25’inci haftalarda mesafe açılır” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ