MENÜ

Alex de Souza o günü "küfürle" anlattı!

Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Alex de Souza, sarı-lacivertli kulübün tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldiği 2007/08 sezonunda oynanan CSKA Moskova maçında yaşadıklarını anlattı.

Alex de Souza o günü "küfürle" anlattı!

Şükrü Saracoğlu’nda 12 Aralık 2007’de oynanan karşılaşmada Rus ekibi CSKA Moskova'yı 3-1 mağlup eden Fenerbahçe puanını 11’e yükseltmiş ve gruptan çıkmıştı.

‘İTİRAF ETMELİYİM Kİ AĞLADIM’

Maç sonunda takım arkadaşı Uğur Boral’ın kendisini omuzlara aldığı bir fotoğrafı Instagram hesabından paylaşan Alex, “Bu resmi bir arkadaşımdan aldım. Bana çok fazla anı çağrıştırdı. İtiraf etmeliyim ki ağladım. Fenerbahçe tarihinin tamamına vakıf değilim ancak bu gece benim kulüp tarihine bir iz bırakmamı sağladı” diye yazdı.

‘O GÜNÜ BEŞ DAKİKA ÖNCEYMİŞ GİBİ HATIRLIYORUM’

Edu’nun kendi kalesine attığı golle CSKA’nın 1-0 öne geçtiği karşılaşmada beraberlik golünü atan ve Uğur Boral’ın Fenerbahçe’yi öne geçiren golünün asistini yapan Alex, “Büyük maçlar oynadım. Kazandım kaybettim güldüm ve ağladım ama bu sefer sadece akışına bırakmak istiyordum ve keyif almak. Ve başardım. Kadıköy ve İstanbul’daki atmosfer her zaman muhteşemdi. Ama o günü 5 dakika önceymiş gibi hatırlıyorum” dedi.

Oscar, Çin'e transfer oluyor

‘ZİCO, ‘FUTBOLLA YATIP KALKAN O ÇOCUĞU HATIRLA’ DEDİ’

Maçtan önce başarısız olma korkusu hissettiğini ve bu endişenin başını ağrıttığını dile getiren Brezilyalı yıldız, şöyle devam etti: “O zaman birisi geldi. Zico. Benim konsantrasyonumu gördü ve şunları söyledi. “Çık ve sadece futbol oyna. Profesyonel futbolu, şampiyonlar ligini, televizyonu ve stadyumu unut. Futbolla yatıp kalkan o çocuğu hatırla” Sahaya çıkınca endişe tekrar başladı. Edu Dracena talihsiz bir şekilde kendi kalesine attı. Dakikalar sonra korkuyu yendim. Endişeyi CSKA kalecisinin doksanına şutladım. Top çok iyi oturdu ve çok sevindim. Zıpladım, bağırdım, endişelerime portekizce ve türkçe küfür ettim. Ananın ...na kadar yolun var dedim korkularıma.

‘KORKUYA KARŞI TEK İLACIMIZ YÜZLEŞMEK’

O günden sonra sadece futbol oynadığını belirten Alex, “Nostalji bu şekilde gelince mutluluk da beraber geliyor. Sporda ya da hayatta korku duymaya karşı tek bir ilacımız var. YÜZLEŞMEK!! Çünkü içimizde biz bütün olumsuz duyguları yenecek kadar güçlüyüz” ifadelerini kullandı.


Simon Kjaer, UEFA Avrupa Ligi’nin en iyi 11’inde

Haberin Devamı
YORUM YAZ