MENÜ

Alayına isyan: 1-2

Bir futbol maçının gerilim filmi çekilse ancak bu kadar olurdu. İnönü'de hepsi vardı: 2 kırmızı, kan, gözyaşı!.. Her hafta sırat köprüsünden geçen Trabzon, Beşiktaş'ı devirip dev bir adım attı.

Alayına isyan: 1-2


Daha ilk yarıda 10 kişi kalan Bordo-Mavililer, Bobo’nun golüyle kâbusu yaşadı. Ancak 1 dakika sonra Ceyhun imdada yetişti. Günün adamı Burak Yılmaz da 88’de galibi ilan etti: Trabzonspor


Sonucu hakem belirledi

Hakem Tolga Özkalfa, verip vermediği kararlarla maçın sonucunu tayin etti. Sadece hakem hatalarını yazsak, bu kadar kötü futbolun oynandığı maça yer kalmaz. İki takım adana da acemice kararlar veren Özkalfa bu yüzden tabelayı iki takım değil, kendi isteği gibi yazdı. Olaylı maçı çok zor da olsa kazanmasını bilen Trabzon şampiyonluk inadını sürdürdü.

Serkan sabote etti!

Beklentiler, açık oynayan her iki takımın mücadele dolu futboluna bol gol eklemesiydi. Karşılıklı alan ve adam savunması yapıldığından seyir zevki çok düşük maç çıktı ortaya. Koca ilk yarıda ne Beşiktaş, ne de Trabzonspor oyunu karşı tarafı taşıyamadı. Orta alanda yapılan pas hataları, pozisyonları başlamadan bitirdi. Akıllarda sadece 32’de Simao’nun pasında Bobo’nun boş durumda topu dışarı atması kaldı.
Şampiyonluğa oynayan Karadeniz temsilcisinde Serkan Balcı takım arkadaşlarını resmen ateşe attı. Tecrübeli oyuncu gereksiz yere gördüğü iki sarı karttan oyun dışı kaldı. Gösterdiği yönetim ile maçın önüne geçen Tolga Özkalfa’nın en doğru kararı belki de bu kırmızı karttı. Aynı hakem Hilbert’in, Glowacki’ye yaptığı ve kırmızı gerektiren kasti hareketine seyirci kaldı.

Yine duran top

İkinci yarı Nobre ile oyuna başlayan Kartal, rakibin de bir eksik oynamasını iyi değerlendirdi. Önce Umut, Rüştü’yü geçti ama savunmaya takıldı. Ardından Beşiktaş yüklendi. 63’te Simao boş durumda vurdu Onur ayak koydu. Şenol Güneş, Jaja’yı oyundan alınca oyunun şekli değişti. Nitekim 66’da Beşiktaş öne geçti. Hilbert’in sağdan yaptığı ortayı herkes seyretti. Bobo affetmedi ve topu kafa ile ağlara gönderdi: 1-0. Golden sonra Trabzon karşı kaleye indi. Selçuk’un kullandığı serbest atışta bu kez Ceyhun kafa ile skora denge getirdi: 1-1...

Penaltıyı vermedi

73’de topla birlikte atağa çıkan Burak, Rüştü’den sıyrıldı. Tecrübeli kaleci arkadan ayak koyup Burak’ı indirdi. Çok net pozisyonda hakem penaltı ve kırmızı kartını çıkarmadı. Kartal gol için yüklenirken, topu kalesinde gördü. 87’de Umut’un indirdiği topu araya giren Burak ağlara gönderdi: 1-2.

Orhan Yıldırım

Haberin Devamı
YORUM YAZ