MENÜ

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan Ersun Yanal itirafı: İlk defa böyle bir şey gördüm

Spor Toto Süper Lig temsilcisi Alanyaspor'un Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu. Transfer başarılarından, yabancı hakeme kadar birçok konuya değinen Çavuşoğlu, yeni teknik direktörleri Ersun Yanal'la ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'ndan Ersun Yanal itirafı: İlk defa böyle bir şey gördüm

Özellikle yaptıkları transferle ve Süper Lig'de istikrarlı oyunlarıyla zor deplasmandan biri olan Alanyaspor'un Başkanı Hasan Çavuşoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tecrübeli başkan Çavuşoğlu, Francesco Farioli'nin ayrılışı sonrası Alanyaspor'da göreve başlayan Ersun Yanal ile ilgili de çarpıcı açıklamalara imza attı.

Haberin Devamı

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlundan Ersun Yanal itirafı: İlk defa böyle bir şey gördüm

Skorer'den Nergis Aşkın'a özel röportaj veren Başkan Hasan Çavuşoğlu, sözlerine Süper Lig’i değerlendirerek; "Beklediğimiz bir tablo değildi açıkçası. Geçen seneye baktığımız zaman daha iyi yerlerdeydik. Çok şanssız maçlar, iyi oynadığımız maçlar kaybettik. Kötü oynadığımız maçlar da oldu. 15 maç var ve toparlamamız lazım. Bu durum Alanyaspor’a yakışmıyor. Biz bunu futbolcularımızla ve teknik heyetimizle de konuştuk. Futbol inişli-çıkışlı ama geçen sene daha istikrarlıydık. Bu sene özellikle transfer ettiğimiz oyuncular biraz geç form tuttu. Bazı performanslar inişli çıkışlı oldu. Bunlar bizi maalesef bu konuma getirdi. Çok kötü bir yerde değiliz ama iyi bir yerde de değiliz. Toparlamamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

'KULÜPLER DÖVİZDEN DOLAYI BORÇLANIYOR'
Alanyaspor'un transfer başarısı ile ilgili olarak konuşan Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Futbolcu alıp satmak için biraz bonservis ödemek lazım. İlk dönemlerde yayın gelirleri daha yüksekti. Şimdi yayın gelirleri çok düştü. Bu anlamda Türk futbolu da iyiye gitmiyor, gelecek vaat etmiyor. Yayın gelirleri düşük, iddaa gelirleri artmıyor, yabancı futbol sayısı çok fazla, kulüpler sürekli dövizden dolayı borçlanıyor. Onun için yatırım yapmak lazım. Bizim elimizde şu an transfer yapabilecek iyi oyuncular da var, olacaktır da ama ilk defa bu sene oyuncu satmadık biz. Bir-iki oyuncuyu satacaktık son anda bazı nedenlerden dolayı olmadı. Bazı kulüp başkanlarının yaptığı yanlışlardan olmadı. Her zaman olacak diye bir şey yok.

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlundan Ersun Yanal itirafı: İlk defa böyle bir şey gördüm

BERKAN KUTLU ÖRNEĞİ
İzlenen genç yeteneklerimiz var. Açık ara şu an Türkiye’nin genç oyunculara en çok süre veren takımıyız. İyi futbolcuları da bulmak lazım. Buluyoruz da. Örneğin; Berkan Kutlu... Ona bazen kızıyorlardı ama baktığınızda iyi oyuncu. Ona kızanlar, onun CV’sine bir baksın. Geldi, kendini geliştirdi ve Galatasaray gibi büyük bir takıma transfer oldu. Biraz bazı şeylerde sabırlı olmak lazım. Kumaş belli kumaşı işlemek gerek. Bu sene takımın üzerinde çok oynadık. Öyle olması gerekiyordu, toparlayacağız. Yaptığımız şey dünyanın en zor işi. Özellikle Süper Lig’de kulüp yönetmek çok zor."

Haberin Devamı

'MERİH DEMİRAL MANEVİ OĞLUM'
Atalanta'da forma giyen Merih Demiral için 'Manevi oğlum' ifadesini kullanan Çavuşoğlu, Lusamba ve Zinedine Ferhat'ın iyi oyuncular olduğunu belirterek "Hatta Lusamba transfer yapabilecek bir oyuncu. Bonservis ödemeden aldığımız oyuncular. Yaşları da daha genç. Lusamba üzerine koyuyor sürekli. Bu şekilde devam ederse transfer yapabileceğini düşünüyorum. Lusamba’yı 3 sene önce transfer edecektim aslında, alamadım. Kulübe kadar da gelmişti. Bu oyuncuları izleyenler var. Türk oyuncuları da izleyenler var. Ben futbolcunun önünü açmayı severim. Merih Demiral’ı 19.5 yaşında İtalya’ya gönderdim. Yarım sezon oynadı. Şans böyle gelir işte. Berkan Kutlu belki 1-2 sene daha süre alsa, daha iyi paralara satacaktık. Galatasaray gibi Avrupa Şampiyonu olmuş büyük bir kulüpten teklif gelmiş, değerlendirmek lazım. Sadece kulüplerin para kazanmasını düşünmemek gerekir, futbolcunun da önünü açmalı. Teklif gelirse, şartlar karşılıklı olursa her oyuncumun önünü açarım. Merih Demiral benim manevi oğlum. Alanya'da da ticari yatırımları var. Sık sık gelir. En son geçenlerde ehliyet sınavına geldi. Merih çok farklıdır. Kişilik yönünden farkı apayrıdır. Gerçekten onun yeri ayrı.

Haberin Devamı

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlundan Ersun Yanal itirafı: İlk defa böyle bir şey gördüm

'BEŞİKTAŞ, FURKAN BAYIR'I İSTEDİ'
Furkan Bayır’ın şu an Galatasaray ile ilgili bir durumu yok ama sezon başında özellikle Beşiktaş kiralamak istemişti sezon sonuna kadar. Hatta onun karşılığında iki oyuncu veriyorlardı. Ancak bizim hocamız oyun sistemini Furkan’ın üzerine kurduğu için, hocamız istemedi. Furkan olsun, Oğuz olsun şimdi Yusuf var, yurtdışından da takip ediliyor. Erencan Yardımcı’nın bonservisi tabii Eyüpspor’da. Geçen sene de bizdeydi. Ciddi bir sakatlık geçirmiş ve futbol hayatı bitme noktasına gelmiş. Biz onu geçen sene uzun süre tedavi ettirdik. Ne hikmetse buradaki doktorlar onu fark etmediler. Sonra biraz iyileşti. Kayseri deplasmanında galibiyet golünü atmıştı hatta. Erencan boylu poslu biliyorsunuz, süratini iyi kullanan bir oyuncu. Tabii ileride ne olur bilemem. Doğrusu Erencan’dan çok fazla faydalanamadık. Şu an toparladı. Efecan Karaca ile ilgili şu anda bir şey yok. Kaleci takviyesi yaptık. Santrforda eksiğimiz var. Stopere de bir oyuncu almamız gerekiyor. Takip ettiğimiz oyuncular var. Sonuçlanan bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlundan Ersun Yanal itirafı: İlk defa böyle bir şey gördüm

'YABANCI HAKEME SICAK BAKMIYORUM'
Akdeniz ekibinin Başkanı yabancı hakeme sıcak bakmadığını ifade ederek "Biz 85 milyonluk bir ülkeyiz. 85 milyonluk bir ülkede hakem çıkaramayacak kadar yeteneksiz miyiz? Hayır. Bu bence Türk futboluna, sporseverlere, hakem camiasına hakarettir. Hakem hataları dünyada yok mu? Avrupa maçlarını izlemiyor mu kimse? Orada da hatalar oluyor. Yabancı hakem gelince hata olmayacak mı? Yine olacak. Katılmadığım bir konu. Sıcak bakmıyorum. Yetiştirelim. Son zamanlarda Süper Lig’de de yeni çıkan hakemler var. Hata bize de var. Her takıma var. Bunu bağırmak çağırmakla çözemeyiz. 'MHK değişsin' diyorlar, değişiyor. Başka MHK geliyor, yine aynı şey oluyor. Biz kulüp başkanları sanki TFF ve MHK bize rakipmiş gibi gördüğümüz zaman birlik beraberlik olmuyor. Onlar da bizim camiamız. Birbirimizi desteklememiz lazım.

Bu camiada herkes kendini geliştirmek ister. Hakemler de UEFA’da maç yönetmek ister, Dünya Kupası’nda da ister. Arada sırada 'maç yönetelim para alalım' duygusuyla yönetmiyor hiçbiri. Hepsinin hedefi var. Cüneyt Çakır’ı örnek alıyorlardır belki de. Herkes dikkatli olmalı tabii ki. Çok eleştiriyoruz. Biraz da kendimizi eleştirmemiz lazım. Bizler de bazen yanlış transferler yapıyoruz, hocalarımız yanlış oyuncu oynatıyor, futbolcu sahada hata yapıyor. Futbol tepeden en altına kadar hata oyunu zaten. Hata ne kadar az olabilir buna çalışmalıyız" şeklinde görüş belirtti.

'YABANCI FUTBOLCU SAYISI ÇOK FAZLA'
Çavuşoğlu Türkiye'de yabancı futbolcu sayısının çok fazla olduğu belirterek "Hala 'serbest kalsın' diyenler var. Burada yerli ve genç oyuncuların önünü açmak için yabancı sayısını azaltmamız lazım. Bazı kulüp başkanlarımız diyor ki, yabancı azalırsa yerli oyuncuların yakınından geçilmez. Neden? Daha pahalı olur diye. Zaten kur farkı var. 80 milyon kur farkı yedik. 4 tane yerli alsan daha karlı olur. Yabancı hakeme karşıyım, yabancı sayısına da karşıyım" diye konuştu.

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlundan Ersun Yanal itirafı: İlk defa böyle bir şey gördüm

'FARIOLI AYRILMAK İSTİYORDU'
Çavuşoğlu, yolların ayrıldığı teknik direktör Farioli ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Farioli zaten devre arasında ayrılmak istiyordu. Devre arasında müsaade istemişti bizden, bebeğinin yeni doğmuş olmasından dolayı. Kariyerine İtalya'da devam etmek istediğini konuşmuştuk zaten. Sezon sonuna kadar kalayım demişti sonrasında. Kursa da gidiyor sürekli. Sonra oturduk konuştuk, 1 yıl sözleşmesi olmasına rağmen öyle veya böyle gidecek. Buna karar verdik. Gördüğünüz gibi güzel şeyler oldu. İki hocamız bir aradaydı. Farioli'ye bir veda töreni yaparken aynı masada hocamıza da imza töreni yaptık. Ersun hocamızla bir gün vakit geçirdiler. Çalışmalarını anlattı, sohbet ettiler, bilgileri de verdi Farioli."

ERSUN YANAL'A ÖVGÜ
1.5 yıllık sözleşme imzaladıkları Ersun Yanal'la ilgili önemli detay veren deneyimli Başkan, "Neticede Ersun hocamızla anlaştık. 1.5 yıllık sözleşme imzaladık. İnşallah hayırlısı olur. Ersun hocamızı da anlatmaya gerek yok zaten kariyerli bir teknik direktör. Bugüne kadar Alanyaspor'a gelen en kariyerli hocalardan biri diyebiliriz. Başka adaylarımız vardı. 3-4 kişi ama listenin başında Ersun hocamız vardı. Kendisi ile oturduk konuştuk. Bana maddi konuda hiçbir şey söylemedi. 'Ben başkanla para konuşmam' dedi, mali işlere bakan arkadaşlar bir rakam yazdı. 1 dakika kağıda baktı, sonra kalktı 'Hayırlı olsun başkanım' dedi, kucaklaştık anlaştık. Bunca yıldır futbolun içerisindeyim ilk defa bir hocanın bu şekilde davrandığını gördüm.

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlundan Ersun Yanal itirafı: İlk defa böyle bir şey gördüm

'BENDEN TRANSFER İSTEMEDİ'
Ersun hoca benden transfer istemedi. Zaten elimizde yeterince oyuncumuz var. 2 tane oyuncu almıştık zaten bu süreçte. Farioli de genç oyuncularla ilgili iyiydi. Ersun hocayı da anlatmaya gerek yok, çıkardığı çok oyuncu var zaten. O da genç oyunculara önem veriyor. Ersun hoca bana, 'Buraya kariyer yapmaya gelmedim. Bu saatten sonra burada her şeyden önce oyuncu yetiştireceğim' dedi. Alanyaspor'a faydalı olmak istediğini söyledi" açıklamasını yaptı.

Merih Demiral'ın Juventus'a Uzanan Kariyerinin Hikayesi

YORUM YAZ