MENÜ

Akhisar kabusu bitti

Akhisar deplasmanında daha önce oynadığı hiçbir maçı kazanamayan Trabzonspor, bu kez şeytanın bacağını kırdı. Bordo-Mavililer, Manisa’da ilk kez kazanırken, yenilmezlik serisini de 8 karşılaşmaya çıkarttı.

Akhisar kabusu bitti

Zorlu karşılaşma öncesinde Trabzonspor’u tedirgin eden bir istatistik vardı... O da Bordo-Mavililer’in daha önce Akhisar Belediyespor deplasmanında hiç kazanamamış olmasıydı. Lig tarihinde daha önce Yeşil- Siyahlı rakibiyle 4 kez Manisa’da karşılaşan Fırtına, bu maçlardan sadece 1 puan çıkartmıştı. 3 maçta rakibine yenilen ve 1 kez berabere kalan Karadeniz ekibi, dün kabusa son verdi. Akhisar öne geçmesine rağmen pes etmeyen Ersun Yanal’ın öğrencileri ikinci yarıda müthiş futbol ve şık gollerle skoru tersine çevirdi, 3-1’lik skorla altın değerinde 3 puan elde etti.

Koltuğu Antalya’dan geri aldı

Sezonun ikinci yarısında oynadığı 8 lig maçında yenilgi yüzü görmeyen ve müthiş serisini devam ettiren Trabzonspor, bu süreçte tam 20 puan topladı. Genel tabloya bakıldığında puanını 38’e çıkartan ve Antalyaspor’dan 5.’lik koltuğunu averaj farkıyla devralan Trabzonspor, 4. sıradaki Fenerbahçe’nin ise 6 puan gerisinde takibini sürdürüyor.

Olcay’dan süper asist

İkinci yarıda Trabzonspor’a transfer olduktan sonra takıma hava katan Olcay Şahan, yine skora etki etti. Maçın ilk devresinde tutuk olmasına rağmen ikinci 45’te sorumluluk alan başarılı futbolcu, N’Doye’un ikinci golünde kalitesine yakışır bir asist yaptı. Dar açıda olmasına rağmen aşırtma şekilde topu N’Doye’a göndermeyi başaran Olcay, taraftarlardan alkış aldı. Gurbetçi futbolcu, Bordo-Mavili forma ile ligde çıktığı 8 maçta 3 kez rakip fileleri havalandırırken, 4 de asist yaptı.

Uğur Demirok'un boşu yok

Trabzonspor’un başarılı stoperi Uğur Demirok, bir defans oyuncusundan fazlası olduğunu yine gösterdi. Bu sezon ligde 3 golü bulunan tecrübeli oyuncu, 4. golünü eski takımı Akhisar’a attı. Rodallega’nın kazandırdığı penaltıda topun başına geçen Uğur, net bir vuruşla yine topu ağlara gönderdi. Uğur Demirok, toplamda kullandığı 5 penaltının hiçbirini kaçırmazken, kariyer rekorunu da kırdı. Başarılı futbolcu ilk kez bir sezonda 4 kez ağları havalandırırken, ligin bitimine 10 maç varken bu rakama ulaştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ