MENÜ

Akaydın'dan stat açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'ya hükümet tarafından stat yapılmaması halinde belediye olarak bu stadı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Akaydın'dan stat açıklaması

Antalyaspor AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akıncıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Antalyaspor AŞ Başkanı Akıncıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, geçen hafta kulübün genel kurulunun yapıldığını, bazı görev değişikliklerinin gerçekleştiğini belirtti. Antalyaspor’un Spor-Toto Süper Ligi’nde bulunduğu sıralamada taraftarların kafasında bazı soru işaretleri oluştuğunu belirten Akıncıoğlu, Kasımpaşa karşısında iyi mücadele ettiklerini ve son dakikalarda atılan gol ile üç puanı alan taraf olduklarını vurguladı. Ligin ikinci yarısında alınan sonuçlarla taraftarların kafasında bazı olumsuz düşünceler oluştuğuna işaret eden Akıncıoğlu, "Aldığımız son galibiyetle ligde kalıcı olduğumuzu kanıtladık" dedi.

Akıncıoğlu, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’in kendisini arayarak Antalya’da stat yapılması konusunda destek vereceklerini söylediğini de bildirdi. Futbol Federasyonu’nun önümüzdeki günlerde yapacağı Yönetim Kurulu Toplantısı’nın, Antalya’ya destek amacıyla Antalya’da gerçekleştirileceğini de kaydetti. Akıncıoğlu, "Futbol Federasyonu’nun böyle bir adım atması Antalya için çok önemli bir şans. Önemli bir adım" diye konuştu.

Haberin Devamı

AKAYDIN

Antalyaspor AŞ’nin yeni yönetim kurulunu kutlayan Akaydın da, Antalyaspor’un zaman zaman kritik bir sürece girdiğini, ofsayt gollerle sahadan mağlubiyetle ayrıldığını kaydetti. Antalyaspor AŞ’nin yeni yönetimine ve takıma başarılar dileyen Akaydın, her zaman Antalyaspor’a destek verdiklerini söyledi.

Duacı köyündeki bin 600 dekar arazi üzerinde yapılacak spor tesisi planlarının iptal edilmesine üzüldüklerini belirten Akaydın, o bölgenin orman statüsünde olduğu için tahsisisin gerçekleşmediğini kaydetti. Antalyaspor’un stadının olmamasının çok üzücü olduğunu ifade eden Akaydın, bunun sorumluluğunun son 30 yılda Antalya Belediyesi’nde görev yapanlar olduğunu vurguladı.

Belediyenin görevi olmamasına rağmen Antalya’da stat yapmak istediklerini anlatan Akaydın, seçimlerin yaklaşmasıyla da siyasi partilerin bir çok vaatlerde bulunacağını söyledi. Merkezi hükümetin de Antalya’ya stat yapılması konusunda söz verdiğini anımsatan Akaydın, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Merkezi hükümet Antalya’ya stat yapacağına dair söz verdi. Eğer yapmayacaksa ve yer gösterirlerse belediye olarak yaparım dedim. Antalya’ya stat yapılmasını hükümetin gündeme almasına da sevindim ancak merkezi hükümet iki yıldır Antalya’ya hiç bir şey yapmadı. Yapmak istemiyorlarsa yol açsınlar, stadı yapmaya belediye olarak talibim. Hükümetin Antalya’ya stat yapılması kararını bir an önce ortaya koymasını bekliyoruz. Antalya’ya stadı merkezi hükümet yapmayacaksa, Büyükşehir Belediyesi bu stadı yapmaya hazır.

Göreve geldiğimizde belediyeyi çok büyük borçlarla devir almıştık. O nedenle iki yıldır statla ilgili bir çalışma yapmamız mümkün olmadı. Ancak şu anda kaynağımız hazır. Yer göstersinler hemen yaparız. Yer göstermezlerse de Kepez’de Masadağı’nda Domuz Çukuru denilen alana stat yapmayı düşünüyoruz. Eğer hükümet bu stadı yapacaksa biz de belediye olarak amatör spora yatırım yapalım. Hem merkezi hükümet hem belediye ayrı ayrı stat yaparsa bu israflıktır."

AA

YORUM YAZ