MENÜ

Ahmet Nur Çebi: Şampiyonluk kadrosu kuracağız!

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, kulüp gündemiyle alakalı olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Nur Çebi: Şampiyonluk kadrosu kuracağız!

Dün TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı’na peş peşe konuşan Çebi, Sergen Yalçın’la aralarında sorun olmadığını belirtti. Denizlispor’u 5-1 yendikleri karşılaşmasının ardından ortaya konan futbolla ilgili olarak eleştiride bulunması sonrasında çıkan haberlere şaşırdığını kaydeden Başkan, “Sergen hoca ile benim hiçbir sorunum yok. Sergen hocaya futbol takımımızı emanet ettik. Ona güveniyoruz. Ancak durumumuzu anlattık. Futbolcu çıkarmalıyız, onları oynatmalıyız hatta onları değerlendirip satmalıyız ki koca çınarın sıkıntılarını hafifletebilelim” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Hocamızla uyum içindeyiz’

Ekonomik olarak yaşadıkları sıkıntılardan hocanın da farkında olduğunu söyleyen Çebi, “Sergen hoca sağ olsun; ‘Sayın başkanım, ben zaten onun için buradayım. Ben Beşiktaş’ın çocuğuyum’ dedi. Biz onunla çok iyi ve uyum içerisindeyiz. Ama birileri ‘Yok bunların araları kötü ’ diye dedikodu yayıyorlar. Sakın kimse inanmasın” diye konuştu.

‘Yarışmacı bir takım yapacağız’

Yeni sezonda kadrolarında genç oyuncuların forma giymeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Çebi, “Biz sonuç itibariyle yarışan bir takım yapacağız. Altyapımızdan gelecek 3-5 tane çocuğu, biz yetiştirip oynatacağız. Laf olsun diye gelişmemiş bir oyuncuya kim formayı giydirmeyi planlayabilir ki? Bu bir deli saçması. Zaten hocamızın söylemek istediği de bu” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘Fikret Orman’la görüşmedim’

Kendilerinden önceki yönetimle alakalı da konuşan Ahmet Nur Çebi, “Fikret Orman ve yönetiminin hiçbirisiyle görüşmedim bugüne kadar. Çünkü Beşiktaş’a yaptıklarından dolayı benim onlara kızgınlıklarım var. Mevcut sistemden şikayet eden yönetici arkadaşlarımız daha sonra, ’Sen de oradaydın’ demeye başladı. Bu arkadaşlar her gün kapımdan girip, ’Ne olacak bu kulübün hali, bunlar ne yapıyor’ derlerdi” diyerek kendisini savundu.

‘En iyilerini yetiştireceğiz’

Kadro planlamasını başarı üzerine yapacaklarını belirten Beşiktaş Kulübü’nün 1 numarası, “Altyapıdan yetişmiş iyi gençlerimizle, scout ekibimizin bulduğu iyi gençlerle ve hocamızın dediği gibi kreatif oyunculardan bir takım oluşacak. Değerli, kendini ispat etmiş oyunculardan karışık bir kadro yaparak başarıya gideceğiz. Biz şampiyonluk için kadro kuracağız. Hocamızın bu söylemi doğru. Hocamız onun yanında şunu söylüyor. ‘İyi olmayan gençlerle, genç diye ben takım yapmam’ diyor. Muhteşem bir cümle. Ama en iyilerini yetiştireceğiz” sözlerini sarf etti.

‘Sergen Yalçın’ın sözleşmesini uzatacağız’

Sergen Yalçın’ın sözleşmesiyle ilgili de konuşan Ahmet Nur Çebi, “Hocamızın sözleşmesini uzatmayı düşünüyorum. İstikrardan yanayım. Sözleşme en çok Sergen hocaya yakışıyor. Sergen hoca yok pahasına fedakarlık yaptı. Buradan kendisine de çok teşekkür ediyorum. TFF Lisans Yönetmeliği’ne göre tahmin ediyorum Beşiktaş’a tanınacak hak 30-35 milyon Euro olacak. Benim bütçem şu anda 55 milyon Euro, kimse de gitmiyor. Nasıl olacak bu iş? TFF, lisans yönetmeliğini uyguladığı tarihte sen, TFF düğmeye basmadan Beşiktaş’ın sırtına 6 oyuncu daha getirip şişirirsen, senden sonra gelen yönetime; ‘Canın çıksın’ diyorsun. Maalesef öyle oldu. Biz bunları toparlamaya çalışıyoruz” dedi

YORUM YAZ