MENÜ

Ahmet Ağaoğlu iddialı konuştu: Sıkıntıları bitireceğiz

Bordo-Mavililer’in 17. Başkanı Ahmet Ağaoğlu oldu. Ağaoğlu, seçimin ardından yaptığı açıklamada “Başta ekonomik zorluklar olmak üzere bütün sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Altyapı kesinlikle yeniden organize edilecek. Trabzonspor’un ihtiyaçlarına cevap verecek seviyeye getirilecek. Maliyeti yüksek değil, performansı yüksek oyuncular olacak.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Ağaoğlu iddialı konuştu: Sıkıntıları bitireceğiz

Trabzonspor’un yeni başkanı dün yapılan seçimin ardından belli oldu. Kongre için adaylığını ilk açıklayan isim olan Ahmet Ağaoğlu, Metin Kaya ile girdiği yarışı açık ara farkla kazandı. Bordo-Mavililer’in 17. başkanı seçilen Ağaoğlu, “Birkaç sene içinde başta ekonomik zorluklar olmak üzere bütün sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Bunu birlikte başaracağız. Altyapı kesinlikle yeniden organize edilecek. Maliyeti yüksek değil, performansı yüksek oyuncular olacak” dedi.

‘Futbolla yatan kalkan insanlarız’

Çok ağır bir tablo ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Ahmet Ağaoğlu, “Banka borçlarının ivedilikle yeniden yapılandırılması ve kulübe nakit girdisi sağlamak için çalışacağız. Aralık ayına kadar kısa dönem borçlarının yükünü hafifletmek önceliğimiz. 100 yılı aşkın bir süredir bu coğrafyanın futbolla yatan kalkan, bilimsel futbolu ilk defa ülkeye öğreten bir kentin bireyleri ve böyle bir takımın taraftarıyız. Futbol bizim kanımızda var” ifadelerini kullandı.

‘Türk futboluna ayar verdik’

Her şeye rağmen yarışın dışında kalmayacaklarını söyleyen Ağaoğlu, “80’lere gelinceye kadar futbolun kalitesi yerlerde sürünüyordu. 6 şampiyonluğumuzu tokat gibi suratlarına çarpınca kendi futbol politikalarını değiştirdiler. Biz Türkiye’de Trabzonspor olarak 1. Lig’e çıktıktan sonra Türk futboluna ayar verdik. Günü kurtaran politikalarla, günü kurtaran uygulamalarla arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamız asla mümkün değil. Şüphesiz ki 3 yıl sabır derken yarışın dışında olmamız asla mümkün değil. Trabzonspor, şartlar ne olursa olsun her zaman yarışın içinde olacak, her zaman zirveyi zorlayacaktır” diye konuştu.

Ağaoğlu oy kullanmadı

Olağanüstü kongrenin ikinci perdesinde oy verme işlemleri sırasında ilginç dakikalar yaşandı. Metin Kaya ile girdiği seçimi kazanan ve Bordo-Mavililer’in yeni başkanı olan Ahmet Ağaoğlu, aidatlarını yatırmadığı gerekçesiyle kongrede oy kullanamadı. Seçimde ‘bordo’ liste ile yarışan Ağaoğlu’nun oy kullanamaması büyük dikkat çekerken, Karadeniz ekibinin yeni patronu da bu durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Oy verme işlemi sona erdikten sonra heyecanlı bir şekilde sayımları takip eden Ağaoğlu, sonuçların açıklanması sonrasında ise büyük bir sevinç yaşadı.

Görev dağılımı bugün yapılacak

Muharrem Usta’dan başkanlık koltuğunu devralan Ahmet Ağaoğlu, ekibiyle birlikte yeni görevinin heyecanını yaşıyor. Başkan Ağaoğlu’nun kurmayları ile birlikte bugün görev dağılımını yapacağı ve vakit kaybetmeden işe koyulacağı öğrenildi.

TRABZON'DA SEÇİM RÜZGARI

Sekban: Fırtına küllerinden doğacak

Kongreye bağımsız yönetim kurulu adayı olarak giren Levent Sekban, projelerinden bahsetti. Sekban, “İlk tam bağımsız adayım. Orta ve uzun vadeli tedbirleri yazdık, mali projeler geliştirdik. Trabzonspor’un veri tabanının tutulması gerekiyor. Trabzonspor bilgi yönetim sistemi diye bir projemiz var. Benim amacım yönetim kurulunu denetlemek, tüzüğün değişme çalışmasında katkı sağlamak, 100 milyonluk projemiz var bunu yönetime sunmak. Trabzonspor küllerinden inşallah yeniden doğacak” açıklamalarında bulundu.

Usta: Yük olmadan ayrılacağım

Başkanlığını Ahmet Ağaoğlu’na devreden Muharrem Usta, oyunu verdikten sonra açıklamalarda bulundu. Kendi döneminde maliyetli oyuncular aldığının altını çizen Usta, “Buraya yük olmadan ayrılma sorumluluğunu üstüme alıyorum. Bunula ilgili taahütname bıraktım. Önümüzdeki hafta göreceksiniz biz başarmak için maliyetli oyuncular alıp sonra çekip giden insanlar değiliz. Onlar da bunu isterse kulübü maliyetli oyunculardan kurtarma yükümlülüğünü alıyorum. Keşke ben geldiğimde bana da birileri bunu deseydi. Transfer yasağıyla ilgili de FIFA’ya başvuruyu yaptık. Bu durum en kısa zamanda düzelecektir” şeklinde konuştu.

Özkara: Trabzon’u yaşatmamız lazım

Trabzonspor’un eski futbolcusu ve antrenörü Hüsnü Özkara, kongrenin daha coşkulu olması gerektiğini belirtti. Özkara, “2 başkan adayı var. Kim olursa olsun bu borcun altından nasıl kalkacağız. Kendi özümüze dönmedikten sonra bu tür insanları buluruz ama bu ruhu bulabilir miyiz? Özkan Hoca, Hayrettin bey, futbolu bilen ekip. Trabzonspor’dan başka ortak değerimiz yok onu yaşatmamız lazım” dedi.

‘Aşamayacağımız sıkıntı yok’

Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzonspor kongre üyesi Ahmet Metin Genç, borçları yapılandırarak, sıkıntıları aşabileceklerini dile getirdi. Kongreye olan katılımın az olduğunu vurgulayan Genç, “Hatalar var ki genel kurul yapılıyor. Eleştiriler olsun ama buradan çıkınca seçilen yönetime sarılıp devam edelim. Yarıştığımız kulüpler her anlamda güçlü kulüpler. Bizde güçlü bir karakteriz. Bunu beraberce ortaya koyarsak aşamayacağımız hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Hekimoğlu: Tablo çok ağır

Camianın önde gelen isimlerinden olan Celil Hekimoğlu, Ahmet Ağaoğlu ve Metin Kaya’yı tebrik etti. Hekimoğlu, “Başvurular seçime 1 hafta kala oldu. Bu durum kongrenin heyecanını kaçırdı. Ama önemli olan camianın bir olması. Trabzonspor’un önünde şu anda çok ağır bir tablo var. Hiç kolay değil. Siyasi destek bile gelse yetmez” açıklamalarında bulundu.

Erdem: Şampiyon olamasak bile...

Başkan adayı Ahmet Ağaoğlu’nun listesinde yer alan Cahit Erdem, Trabzonspor’un altyapıya yönelmesi gerektiğini söyledi. Erdem, “Öz kaynaklarda yetişen oyunculara şans tanınsın. Belki şampiyon olamayız ama o ruhu, o mücadeleyi veririz. Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir’in yanına altyapıdan yetişen oyuncuları katarak güzel şeyler oluşabileceği düşüncesindeyim” yorumunu yaptı.

‘Önemli olan Trabzonspor’

Uzun süre ismi başkan adayları arasında geçen ancak daha sonra Ahmet Ağaoğlu’nun listesine giren Mehmet Yiğit Alp, takıma destek olmaları gerektiğini vurguladı. Kulübün doğru yönetilmesi gerektiğini söyleyen Alp, “Eski yeni tüm herkesi istisnasız kucaklayalım. Kol kola girmedikten sonra olmaz. Ortak akılla olmazsa yürümeyecek. Trabzonspor kolay elde edilecek değil. Gelecek zararı bizim engellememiz lazım. Kim seçilirse seçilsin önemli değil, önemli olan Trabzonspor” dedi.

Erkuloğlu: İşleri kolay değil

Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Levent Erkuloğlu, kongreye katılımın az olmasının çok büyük bir üzüntü verici olduğunu söyledi. Erkuloğlu, “Trabzonspor iyi bir süreçten geçmiyor. Borç almış başını gitmiş. Rakibin ciddiye alınır bir rakip olmadığını düşünürsek insanlar Ağaoğlu’na böyle destek vermek istediler belki. Yeni bir ekip bence güzel yönetim oldu. İnşallah başarırlar ama işleri kolay değil” diye konuştu.

‘Zor günler geçiriyoruz’

Kongre üyesi Haluk Pekşen, önemli açıklamalarda bulundu. Fırtına’nın bir dünya markası olduğunu belirten Pekşen, “Trabzonspor en büyük ortak paydamız. Hepimizin gönlünde tarih kurmuş, tarihte bir benzeri daha olmayan müthiş bir efsane. Ama bugün zor günler geçiriyoruz. Trabzonspor’un yanında olmalı, maddi manevi elimizden geleni yapmalıyız. Kazananın yanında olacağız ve destek vereceğiz” açıklamalarında bulundu.

MİNİ YORUM (Serhat Demirtaş)

Sabır açılımı!


Öncelikle hem başkan seçilen Ahmet Ağaoğlu’nu hem de aday olan Metin Kaya’yı kutluyorum. Zor zamanda, zor şartlarda aday oldular. Ancak... Artık Ağaoğlu için çok daha zorlu bir süreç başlıyor. Şartları biliyor yeni başkan, bu şartlardan şikayet etmek, enkaz edebiyatı yapmak bence son hamlesi olmalı. Eğer önceki yönetimlerden, camianın tüm seslerinden destek istiyorsa kısa sürede ‘sabır’ açılımını yapmalı. Kendisinin de tabiriyle 3 gün bile sabredemeyen bir kente ve o kentin sevdiği takıma ‘3 yıl sabredin’ diyorsanız bunun içini çok iyi doldurmalısınız. Zor zamanda göreve gelmek, elini taşın altına koymak kadar önemli ve değerli bir hamle olacaktır bu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ