MENÜ

Ahmet Ağaoğlu: Artık Trabzon'un önü açık

Trabzonspor'un patronu Ahmet Ağaoğlu, UEFA sürecinde yaşananları tüm detaylarıyla anlattı: ''Eski yönetimler anlaşmaya uymamıştı. UEFA'ya gittiğimizde yönetimimizin yeni olduğunu, yaptığımız, yapacağımız her şeyi, altyapımızdan ve gelirlerden bahsettik. Verilen şartları yerine getirdik, artık bir sorunumuz kalmadı”

Ahmet Ağaoğlu: Artık Trabzon'un önü açık

Bordo-Mavililer, 2016’da UEFA ile Finansal Fair-Play anlaşması yaptı. Ancak Trabzonspor eski yönetimlerin kendisine verilen sürede anlaşma şartlarını yerine getiremeyince bir üst kurula sevk edilmekten kurtulamadı. Başkan Ahmet Ağaoğlu ise Fırtına için gece gündüz çalıştı, her toplantının ardından taraftarının yüreğine su serpti. Ağaoğlu, önceki gün de Karadeniz ekibinin UEFA’ya katılmasında bir sakınca olmadığını duyurdu. Başkan Ağaoğlu, bu süreçte yaşananları ise FANATİK’e şu sözlerle anlattı: “Trabzonspor Camiası olarak çok zor bir süreç geçirdik. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında UEFA’nın bize verdiği kriterleri fazlasıyla aşmışız.”

Haberin Devamı

‘Kapsamlı çalıştık’

“Bizim 5 milyon Euro zarar etmemiz gereken bu sayı eski yönetimler yüzünden 55-60 milyon seviyesine kadar çıkmış durumdaydı. Bu yüzden UEFA’nın ciddi bir kıskacı altındaydık. Çok kapsamlı bir çalışma yapmamız gerekiyordu. UEFA’ya gittiğimizde yönetimimizin yeni olduğundan ve altyapıya ne kadar verdiğimizi anlattık. Zaman zaman altyapımızda yetişmiş olan 6-7 futbolcumuzun aynı anda ilk 11’de şans bulduğunu ve Türkiye’nin en değerli 2 oyuncusu olan Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür’ün, tamamen altyapımızın bir ürünü olduğunu aktardık.”

‘Her alanda kazançlar arttı’

“Gelirlerimizden bahsettik. Sadece tribün, forma ve store değil... Her alanda bu camianın kazancını arttırdık. Biz elimizden geleni yaptık, UEFA da bunları gördü. Özellikle Bankalar Birliği ile yaptığımız anlaşma... Bu bizim için çok önemliydi. Yaptıklarımız incelendi, UEFA bizim kupalara katılmamızda bir sakınca görmedi. 15 Ekim’e kadar bize süre verildi, dosyalar inceleme altına alınacak. Ancak Trabzonspor Camiası’nın içi rahat olsun. İnce eleyip sık dokuduk, verilen şartları yerine tamamen getirdik. Artık önümüz açık, ortada bir sorun gözükmüyor. Kuraların çekilmesini bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Atalay Özçelikli - FANATİK ÖZEL

YORUM YAZ