MENÜ

Ahmed Kutucu kimdir, kaç yaşında?

Ahmed Kutucu Türk futbolseverlerin yakında ismini daha sık duyacağı isimlerden biri olacak. Ümit Milli Takım kadrosunda iken A Milli Takım'ın Andorra maçı için kadraya davet edilen Ahmed Kutucu ile ilgili birçok bilinmeyen var. Peki Ahmed Kutucu kimdir, kaç yaşında, mevkisi ne? Detaylı bir analiz hazırladık. Ayrıca Ahmed Kutucu, ümit milli takım forması ile attığı golü izleyebilirsiniz.

Ahmed Kutucu bir diğer milli futbolcumuz Ozan Kabak gibi Almanya'nın Schalke 04 kulübü bünyesinde bulunan oyuncularımızdan. 1 Mart 2000 tarihinde dünyaya gelen Ahmed, tıpkı Mesut Özil gibi Gelsenkirchen doğumlu. Ahmed Kutucu santrfor mevkisinde görev yapan ve Türk Milli Takımları'nın alt yaş kategorilerinde düzenli olarak davet alan isimlerden birisi. 1.81'lik genç yıldız, Mehmet Hacıoğlu'nun antrenörlük döneminde Türkiye U17, Vedat İnceefe'nin teknik adamlığı sırasında ise Türkiye U19 milli takımlarından davet aldı. Genç santrfor yine İnceefe döneminde U21 milli takımımız ile boy göstermeye başladı.

Haberin Devamı

Ahmed Kutucu, Alman Futbol Federasyonu'nun da yakından takip ettiği genç nesil golcülerden birisiydi. U21 Milli Takımı ile kampta bulunan 19 yaşındaki forvet oyuncusu, A Milli Takım'dan 9 oyuncu çıkarılmasının ardından U21'deki birkaç futbolcu ile birlikte Andorra - Türkiye A Milli Takım maçının kadrosuna dahil edildi.

Ahmed Kutucu, Andorra ile oynanacak EURO2020 grup eleme maçında şans bulduğu takdirde ilk kez Türkiye A Milli Takım formasını giymiş olacak.

YORUM YAZ