MENÜ

Agüero'nun lisansı için Alba ve Busquets'ten fedakarlık...

La Liga'da oyuncu maaşları ve bütçelere konusundaki sıkı politika en çok Barcelona'yı etkiledi. Sezon başında takıma katılan Agüero'nun lisansı ise nihayet çıktı. Barcelona, 2. ve 3. kaptan olan Sergio Busquets ve Jordi Alba’nın maaşlarında indirim yapmayı kabul ettiğini ve bu şekilde Sergio Agüero’nun La Liga’ya kayıt edildiğini duyurdu.

Agüero'nun lisansı için Alba ve Busquets'ten fedakarlık...

Barcelona Kulübü, futbolcularından Sergio Busquets ve Jordi Alba’nın maaşlarında indirim yapıldığını açıkladı. Katalan kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, takım kaptanı Gerard Pique’nin ardından 2. ve 3. kaptan olan Sergio Busquets ve Jordi Alba’nın da maaşlarında indirim yapmayı kabul ettiğini ve bu şekilde Sergio Agüero’nun La Liga’ya kayıt edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Ekonomik sorunlar yaşayan Barcelona, üç futbolcusunun maaş indirimiyle finansman fair-play kriterlerini yerine getirerek, Agüero’yu La Liga’ya yazdırdı. Barcelona, maaşlarını düşüren futbolcularına teşekkür etti. Bordo-mavililerin yaz dönemindeki transferi Arjantinli futbolcu Agüero, sakatlığı nedeniyle kasım ayından önce takıma dahil olamayacak.

yüzde 25 indirim

Diğer yandan Katalan kulübü, maaş indirimleriyle ilgili detay vermese de İspanyol basını yaklaşık yüzde 25 oranında bir indirim olduğunu iddia etti. Barcelona’da mevcut durumda en fazla maaşı Antoine Griezmann’ın (haftalık 689 bin avro, yıllık 35 milyon 830 bin avro) aldığı ileri sürülürken, Sergio Busquets (haftalık 314 bin 360 avro, yıllık 16 milyon 346 bin avro), Jordi Alba (haftalık 245 bin 920 avro, yıllık 12 milyon 787 bin avro) ve Gerard Pique’nin (haftalık 127 bin 600 avro, yıllık 6 milyon 635 bin avro) daha alt sıralarda olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Agüeronun lisansı için Alba ve Busquetsten fedakarlık...

YORUM YAZ