MENÜ

Advocaat ile Pereira arasındaki 4 fark!

Fenerbahçe'den olaylı ayrılan Vitor Pereira ile takımın yeni teknik patronu Dick Advocaat arasındaki fark gözle görülür şekilde ortaya çıktı.

Advocaat ile Pereira arasındaki 4 fark!

Dirk Advocaat’ın gelişi ile birlikte saha sonuçları kötü olsa da Fenerbahçe’de hava olumlu olarak değişti. Takımda geçen yıla oranla yüzler daha bir gülüyor. Futbolcular “Fizik gücümüz biraz daha artarsa bu takım uçar” diyor.

Futbolcuların kafasında teknik direktörle ilgili acabalar olmayınca işlerine daha iyi konsantrasyon sağlayabiliyorlar. Advocaat’ın takımı başarıya taşıyacağına inanan sarı lacivertliler idmanlarda daha iyi çalışıyorlar.

Kimpembe'den Fenerbahçe itirafı

Sarı lacivertli kulüpte bu olumlu hava dilden dile dolaşırken biz de özellikle Pereira döneminden önce ve sonra neler değiştiğini futbolculara sorduk... Samandıra’da son dönemde neler yaşanıyor? Advocaat neleri değiştirdi?..

1-) Babacan Advocaat’a herkes saygılı

Advocaat diyaloğa büyük önem veriyor. Oyuncuları ile sık sık konuşuyor. Antrenmanda bir oyuncuya sert davransa bile antrenman sonrası mutlaka yanına gidip sert davranışının nedenini anlatıyor. Bu da krizlerin büyümeden önlenmesini sağlıyor.

2-) Yeni hocayla yeni idman düzeni

Advocaat ilk iş olarak takımın fizik gücüne el attı. Milli maç arasında da futbolcular güç çalışmaları yaptı. Bu çalışmalar ile takımın fizik gücü her gün artıyor. 2 ay içerisinde sarı lacivertlilerin fiziksel anlamda üst düzeyde olacakları belirtiliyor.

Moussa Sow 11’e göz kırpıyor

3-) Hollandalı herkesi kendine inandırdı

Advocaat ise otoriterliği ve inandırıcılığı ile futbolcular tarafından çok sevildi. Onun tavırları nedeniyle oyuncuların saygısını kazanması takımdaki disiplini ve inancı arttırdı. Hollandalı teknik adam kısa sürede Samandıra’da hakimiyeti kurdu.

4-) Advocaat ölçülü ve dengeli

Dick Advocaat futbolculara çok samimi geliyor. Onun tarzı biraz da Aykut Kocaman’ın dokunarak iletişim metodunu andırıyor. Kimseden yapacaklarından fazlasını istemiyor. Basitlik ve abartılı şeylerden kaçınılmasını istiyor.

Yine neyin var Van Persie!

1-) Vitor Pereira diyalogda zayıftı

Vitor Pereira futbolcular ile çok fazla sorunlar yaşıyordu. Kadroya almadığı oyuncular bunu son anda toplantıda öğrenir çok sayıda kriz maç öncesi toplantılarında çıkardı. Caner ve Van Persie ile yaşanan sıkıntılar bunun önemli örnekleriydi.

2-) Antrenmanlarda tempo düşüktü

Pereira kondisyon antrenmanlarına inanmıyordu. Tüm antrenmanlarını taktiksel kurgular üzerine yapar ve futbolcuların kondisyonu maçta kazanacağına inanırdı. Bu da geçen sezon boyunca takımın 60. dakikalardan sonra fiziksel düşüş yaşamasına neden oldu.

Vitor Pereira boşta kaldı

3-) Takımın ona inancı yoktu

Futbolcuların liderlerine inanmaları başarı için en önemli etken olarak kabul ediliyor. Pereira’ya futbolcuların inançları tamamen kaybolmuştu. Söyledikleri ve yaptıkları futbolcular tarafından benimsenmiyor ve genellikle hatalı bulunuyordu.

4-) Pereira her şeyi abartılı yapardı

Samandıra’da Vitor Pereira’nın abartılı bulunan uygulamaları ve davranışları genel anlamda hiç kabul görmüyordu. Yardımcıları ile birlikte futbolcularına davranışları ve yapmacık bulunan tavırları hoşnutsuzlukla karşılanıyordu...

Haberin Devamı
YORUM YAZ