MENÜ
Sponsorlu

Lüleburgaz'ın Meşhur Lezzetleri

Lüleburgaz seyahatinizde bölgede tadabileceğiniz birbirinden farklı pek çok yöresel lezzet bulunur. Lüleburgaz mutfağı Kırklareli mutfağıyla aynı özellikleri gösterir. Bölgede et ve süt ürünlerinden oluşan lezzetler önemli bir yer tutarken aynı zamanda hamur işleri de bölgede sıklıkla tercih edilen çeşitlerdendir.

Lüleburgaz'ın Meşhur Lezzetleri

Lüleburgaz’da tatmanız gereken tatlılardan en önemlisi ise yöreye özgü olan Höşmerim tatlısıdır. Peynirli bir tatlı olan höşmerim tatlısı listenize eklemeniz gereken lezzetlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkar. Terbiye edilmiş işkembe çorbası, borani, manca, papaz yahnisi gibi farklı lezzetleri bölgede tatmanız mümkündür. Dilerseniz Lüleburgaz otellerinde konaklarken kendinize bir program hazırlayıp yörede tadacağınız lezzetleri, göreceğiniz yerleri gün gün planlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lüleburgaz'ın Turistik Yerleri

Lüleburgaz seyahatinizde görmeniz gereken pek çok yer bulunur, öncesinde liste yapmanız çok daha planlı ve programlı bir şekilde gezmenizi sağlayabilir. Görmeniz gereken yerlerden bir tanesi de Lüleburgaz Deresi üzerine kurulmuş olan Sokullu Mehmet Paşa Köprüsüdür. Sokullu Mehmet Paşa köprüsü, kervan ve posta yollarının ulaşabilmesi için taştan yapılma bir köprü olma özelliği gösterir. Taştan yapıldığı için günümüze kadar yıpranmadan gelebilmiştir. Halk arasında farklı hikayeler ile anılan türbelerden biri olan Zindan Baba Türbesi, listenize eklemek isteyeceğiniz yerlerden bir tanesi olabilir. Halk ve bölgeyi ziyaret eden turistler buraya gelip dilek tutar ve bunun gerçekleşeceğine inanırlar. İlçe merkezine çok yakın konumda bulunan bu türbeyi siz de ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lüleburgaz'da Konaklama Seçenekleri

Lüleburgaz’da Konaklayabileceğiniz pek çok farklı lokasyon ve otel konsepti bulunur. Bunlar arasından seçim yaparken neredekal.com’u ziyaret edebilir, Lüleburgaz otel fiyatları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Lüleburgaz’da konaklamak için tercih edeceğiniz otel konseptleri konaklarken aradığınız imkan ve hizmetlere göre değişiklik gösterebilir. Kendi konforunuza en uygun olan otel konseptini tercih etmeniz seyahatinizi çok daha keyifli bir hale getirecektir. Özellikle çocuklu aileler ve uzun süre bölgede konaklamayı düşünen kişiler için apart oteller ve pansiyonlar iyi birer seçenek olabilir. Vaktinizin çoğunu dışarıda geçirmeyi planlıyorsanız bu konseptteki otelleri tercih edebilirsiniz. Her şey dahil konseptli otellerde çok fazla vakit geçirilebilir ve bu yüzden de yöreyi gezmek ve tanımak için pek uygun bir seçenek olmayabilir.

Yeni yerleri keşfetmek ve deneyimlemek istiyorsanız Muğla popüler seçeneklerden biri. Tatil rotanıza Muğla'yı ekledikten sonra Muğla otelleri arasından seçim yapabilirsiniz. Dilerseniz Muğla’nın turistik ilçelerinden biri olan Köyceğiz’de tatilin keyfine varabilir, Köyceğiz villaları ile gözlerden uzak sakin bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

İLANDIR

YORUM YAZ