MENÜ

Adem Büyük'ün İkinci Baharı!

Galatasaray'da sakatlıklar can sıkarken forvet sorunu ise bitmek bilmiyor. Falcao ve Andone'nin sakatlıklarının ardından zorunlu olarak kadroya ilk 11'e monte edilen Adem Büyük son iki maçtaki performansıyla göz dolduruyor.

Sezon başından beri sakatlık problemiyle mücadele eden ve bir türlü ideal kadrosuna kavuşamayan Galatasaray sakatlıklardan dolayı zor günler geçiriyor.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı ekipte sezon başından beri yaşanan sakatlık sorunu ciddi puan kayıplarına sebep olurken, teknik direktör Fatih Terim'in ise elini kolunu bağlıyor. Taraftarların büyük bir umutla beklediği Falcao'nun sakatlığıyla başlayan uğursuzluk hala devam ediyor. Takıma geç katılan ve takımla beraber sezon öncesi kampı geçiremeyen yıldız golcü sarı kırmızı formayla yalnızca 5 maça çıkabilmiş ve bir çok kritik mücadelede sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakmıştı.

Galatasaray Falcao'nun yokluğunu Babel ve Andone'yle geçirmiş olsa da kötü şans Galatasaray'ın peşini bırakmadı. Önce Falcao'ya alternatif olarak transfer edilen Florin Andone dizinden sakatlanarak sezonun ilk devresini kapattı. Ardından ise son çare Ryan Babel olarak görülürken, Babel de Hollanda Milli Takımı dönüşü sakatlandı ve Galatasaray forvetsiz kaldı.

Haberin Devamı

Belki de ilk yarının en kritik iki mücadelesi olan Club Brugge ve Trabzonspor karşılaşmalarındaysa forvet olarak Adem Büyük oynadı. Sezon başında Yeni Malatyaspor’dan transfer edilen Adem Büyük, geçtiğimiz sezonu Malatya ekibinde kanat oyuncusu olarak tamamladı. 32 yaşındaki futbolcu Club Brugge karşılaşmasında Sarı – kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk golünü atarken, verdiği mücadeleyle alkış topladı. Galatasaray belki kazanamadı ama Adem Büyük attığı gol ile Galatasaray’ın kasasına 5.7 Milyon Liranın girmesini sağladı. Bu sezon oyuncuya 3.5 Milyon Tl ödeyerek kadrosuna katan Galatasaray ise hem oyuncunun maliyetini karşıladı hem de kara geçti.

Süper Lig’in 13. Haftasında oynanan Trabzonspor maçındaysa yine Adem Büyük Galatasaray’ın öne çıkan oyuncuları arasında yer aldı. Adem Büyük bu sefer gol atamasa da 90 dakika boyunca ayakta kalarak mücadelesiyle alkış topladı. Maç 1-0 Trabzonspor’un üstünlüğüyle devam ederken 90. Dakikada gelişen Galatasaray atağında Nagatomo golü atarak sarı kırmızılı ekibe eşitliği getirmiştir. Nagatomo’nun attığı gole katkı sağlayan Adem Büyük fizik gücünü kullanarak Japon oyuncuya golü hazırlamıştır.

Yükselen performansıyla Fatih Terim’in de gözüne giren futbolcu bu sezon toplamda 15 maçta 620 dakika görev almış ve 2 gol kaydetmiştir. Özellikle mevcut sakatlıklar ve formsuzluk göz önüne alındığında Adem Büyük Galatasaray için şu an önemli bir alternatif. Adem Büyük için son iki haftalık performansını göz önüne aldığımızda 2. Ömer bayram diyebiliriz.

Haberin Devamı

Nihat Uzel

YORUM YAZ