MENÜ

Adanaspor'dan averaj başvurusu

Kasımpaşa, Adana maçına 12 yabancıyla çıktı, 2-0 yenildi. Ancak talimat olmasına rağmen İstanbul ekibine 3-0 hükmen mağlubiyet tebliğ edilmedi. TFF’nin, Adana’dan bu konuda başvuru istediği öğrenildi.

Adanaspor'dan averaj başvurusu

Adanaspor-Kasımpaşa maçı 2-0 ev sahibinin galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Ancak Kasımpaşa’nın esame listesine 12 yabancı futbolcunun adını yazması gündeme damga vurmuştu. İstanbul ekibinin 2-0 yenilmesi nedeniyle çok üzerinde durulmadı, ancak talimatlar gereği 3-0 hükmen yenik sayılması gerekiyor.

Buna karşılık mücadelenin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen TFF konuyla ilgili ne talimatı uyguladı, ne de bir açıklama yaptı. İki takımın da ligde kalma mücadelesi verdiği düşünüldüğünde 1 averajın bile değerli olduğu ortada olmasına rağmen Adanaspor cephesi iki kulübün arasındaki dostluğun zedelenmemesi için başvuru yapmaktan kaçındı, TFF’nin kararını beklemeye aldı. Federasyon ise dün bu konuda Adanaspor yönetimine bir bilgilendirme yaparak başvuruda bulunmalarını istedi.

Karar başvurudan sonra

Edinilen bilgiye göre Toros Kaplanı, bu hafta içinde TFF’ye Kasımpaşa’nın maça 12 yabancı ile çıktığı için hükmen yenik sayılması adına hukuki başvurusunu yapacak. Bu başvurunun ardından ise federasyon Kasımpaşa’yı 3-0 hükmen yenik sayacak. Böylece 21 puanla -7 averajda olan Kasımpaşa’nın genel averajı, 17 puanla -8 averajda olan Adanaspor’un bir eksiğinde kalacak.

Mehmet Ali Sabuncu

Haberin Devamı
YORUM YAZ