MENÜ

Adana 'Özel'leri kucakladı!

Özel Sporcular Derneği ve Çukurova Üniversitesi'nin organize ettiği zihinsel engelliler spor oyunlarında 200'ü aşkın özel sporcu yarışacak.

Adana 'Özel'leri kucakladı!

ÇUKUROVA Üniversitesi ile Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği’nin (TÖSSED) birlikte düzenlediği Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyat Oyunları’nın resmi açılışı yapıldı.

ONLAR DA ADANA'YI SEVİYOR
Yaşları 12- 25 arasında değişen zihinsel engelli 200’e yakın sporcunun mücadele edeceği olimpiyatların açılış töreninde konuşan Adana Valisi İlhan Atış’ın, 6 ilden gelen engelli sporculara seslenerek yaptığı konuşmada, “Adana sizi çok, çok, çok seviyor” cümlesi yoğun alkış aldı.

AKINOĞLU: KAPSAM GENİŞLEYECEK
Lütfullah Aksungur Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alper Akınoğlu, “Adana, Gaziantep, Mersin, Niğde, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’den, yaşları 12- 25 arasında değişen zihinsel engelli 200’e yakın sporcu üniversitemizin spor tesislerinde çeşitli dallarda mücadele edecek. Müsabakaların heyecanını şimdiden yaşıyoruz” dedi. Akınoğlu, olimpiyatın kapsamının ilerleyen yıllarda genişletilmesi için çalışılacağını söyledi.

AYDIN: TÖSSED HER ZAMAN YANINIZDA
TÖSSED Başkanı Necmeddin Aydın ise Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre nüfusun yüzde 3’ünün engellilerden oluştuğunu belirterek, Türkiye’de yaklaşık 6.5 milyon engelli olduğunun tahmin edildiğini söyledi. Organizasyonun öncelikli amacının daha çok engelli çocuklara ve engelli çocuğu bulunan ailelere ulaşmak olduğunu vurgulayan Aydın, engellileri topluma kazandırmak için çalışmalarını hızla sürdüreceklerini kaydetti.

VALİ ATIŞ'A BÜYÜK İLGİ
Salona girdiği andan itibaren yanına gelen ve kendisine sarılmak isteyen engelli sporcularla ilgilenen ve onları kucaklayan Adana Valisi İlhan Atış, olimpiyatın gerçekleşmesinde emeği geçen Sabancı Ailesi’ne ve tüm sponsorlara teşekkür etti. Vali Atış’ın, sporculara seslenerek yaptığı konuşmada, “Bu tüm organizasyon sizler için hazırlandı. Adana sizi çok, çok, çok seviyor. Sizi böyle seviyoruz” sözleri yoğun alkış aldı.

MÜSABAKALAR CUMARTESİ GÜNÜ
Konuşmaların ardından sponsorlara teşekkür plaketi verildi. Törene katılması beklenen TÖSSED Onursal Başkanı Dilek Sabancı’nın ise başka bir etkinlik nedeniyle gelemediği öğrenildi. Olimpiyatlarda yarın voleybol, basketbol, futbol, yüzme ve atletizm branşlarında karşılaşmalar yapılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ