MENÜ

MAVİ ŞİMŞEKLER AVANTAJI KAPTI! (ÖZET) Cluj-Adana Demirspor maç sonucu: 1-1

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Romanya’nın CFR Cluj takımına konuk olan Adana Demirspor, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında boy gösterdi. Kritik maçta temsilcimiz deplasmanda avantaj elde elde ederek Cluj'la 1-1 berabere kaldı. İşte maça dair tüm detaylar...

MAVİ ŞİMŞEKLER AVANTAJI KAPTI! (ÖZET) Cluj-Adana Demirspor maç sonucu: 1-1

Adana Demirspor, Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Romanya’nın CFR Cluj takımına konuk oldu. Tarihinde ilk kez Avrupa’da sahne alan Mavi Şimşekler siftahı hiç de fena yapmadı. Romanya'da oynanan karşılaşmanın başında Lacivert-Mavililer şoku yaşadı. Mücadeleye baskılı başlayan Adana Demirspor, 6. dakikada Jefte Betancor'un golüyle 1-0 geriye düştü.

Haberin Devamı

Bu dakikanın ardından oyunu rakip kaleye yıkmaya çalışan Mavi Şimşekler ilk devrede fileleri sarsamasa da aradığı golü 77'de buldu. Benjamin Stambouli ağları havalandırdı ve maçın 1-1'lik skorunu tayin etti. Bu sonuçla deplasmandan beraberlikle dönen Adana Demirspor rövanşta taraftarı önünde turu geçmeyi şimdiden hayal etmeye başladı.

MAVİ ŞİMŞEKLER AVANTAJI KAPTI (ÖZET) Cluj-Adana Demirspor maç sonucu: 1-1

MAÇ BAŞLADI

1' İlk düdük çaldı ve maç başladı 

3' TEHLİKE! Adana Demirspor'da Rodrigues, soldan topu çok iyi taşıdı ve penaltı noktasına doğru gönderdi. Yusuf'un vuruşu savunmadan sekti, Emre vurdu top savunmadan kornere gitti.

5' Belhanda, kornerden iyi kesti, ancak Cluj savunması topu uzaklaştırmayı başardı.

6' GOL! Sol kanattan gerçekleştirilen Cluj atağında Manea arka direğe doğru topu kesti.Camora topu atıpasa doğru kesti ve son vuruşu yapan Betancor topu ağlara gönderdi ve temsilimiz 1-0 geriye düştü.

Haberin Devamı

9' Cluj ataklarına devam ederken Camora sol kanattan iyi bir ota kesti, ancak Manea'nın vuruşunda top az farklı auta gitti.

12' TEHLİKE! Adana Demirspor yine sol kanattan Rodrigues'le etkili geldi, ön direğe doğru kestiği topa N'diaye vurdu ancak kaleci topa hakim oldu.

16' Rodrigues'in getirdiği atakta yine temsilcimiz Adana Demirspor gole Semih'le yaklaştı, ancak kaleci bu pozisyonda da başarılıydı. 

23' Adana Demirspor iyi paslarla rakip alana girerken Akintola sol taraftan topu çevirdi. Ndiaye'nin vuruşunda top auta gitti. 

29' ŞUT! Cluj'un sol kanattan geliştirdiği atata Tachtsidis'in sert vuruşunda kaleci Karacic topu kontrol etti.

30' Maçın ilk yarım saatini Cluj, 1-0 üstünlükle devam ettiriyor.

35' TEHLİKE Belhanda'nın orta alandan attığı pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Ndiaye'nin vuruşunda kaleci topu çeldi.

39' Golü isteyen Adana Demirspor Belhanda'yla geldi. Temsilcimizin atağında savunmadan seken topta Rodrigues aşırtma bir vuruş denedi, ancak top üstten auta gitti.

44' Adana Demirspor daha çok top yapan ve golü isteyen takım olmasına rağmen Cluj, özellikle golü bulduktan sonra tempoyu düşürmeye çalışıyor.

45+3 İlk yarının sonuna 3 dakika ilave edildi.

Haberin Devamı

DEVRE ARASI Cluj, ilk yarıyı temsilcimiz Adana Demirspor önünde 1-0 önde tamamladı.

45' Mücadelede ikinci yarı başladı!

47' Cluj'un sol kanattan geliştirdiği atakta Camora topu kontrol edemedi ve atak, taç atışıyla son buldu.

49' KALECİ KURTARDI! Adana Demirspor, Cluj yarı alanında top yapıyor ve boşluk arıyor. Akintola'nın yaptığı ortada Emre Akbaba'nın şutunda Sava soluna doğru uzanarak top çeldi ve gole izin vermedi.

51' Adana Demirspor'da Makedon stoper Manev sarı kart gördü. 

57' DEĞİŞİKLİK Adana Demirspor'da sarı kart gören Manev, yerini Gravillon'a bıraktı.

58' Yusuf Sarı'yla gelen Adana Demirspor'da Akintola'nın vuruşu Cluj savunmasından döndü.

60' DEĞİŞİKLİK Cluj'da golü atan Betancor oyundan çıktı, yerine Yeboah girdi.

61' GOLE ÇOK YAKLAŞTIK! Adada Demirspor bu sefer de Akintola'yla çok etkili geldi. Sağdan Yusuf Sarı'ya topu bıraktı ve içeri doğru kesilen ortada Belhan'da kaleciyle karşı karşıya olmasına rağmen topu kalecinin solundan dışarıya gönderdi.

67' Maçın içinde oldukça yavaş hareket eden Cluj, tempoyu düşürerek maçta baskı kurmak isterken Manea'yla sağ kanattan geldiler. Ortalanan topu, temsilcimizin kalecisi Karacic çıktı ve kontrol etti.

Haberin Devamı

72' DEĞİŞİKLİK Luis Nani, Adana Demirspor'daki ilk resmi maçına Belhanda'nın yerine oyuna girerek çıktı.

77' GOOOL! Benjamin Stambouli'nin golüyle Adana Demirspor 1-1'lik eşitliği yakaladı. Ndiaye'nin verdiği topuk pasına gelişine harika bir vuruş yapan Stambouli, temsilcimizin Avrupa kupalarındaki ilk golünü kaydetti.

82' KAÇTI! Yusuf Sarı'nın sağ kanattan bacak arası atarak rakibini geçip Nani'ye bıraktığı topta Portekizli yıldızın yaptığı vuruş savunmaya çarparak kornere gitti. 

86' DEĞİŞİKLİK! Adana Demirspor'da Akintola çıktı, yeni transfer Dorukhan Toköz oyuna dahil oldu.

90' Maçın sonuna 6 dakika uzatma eklendi.

90+4 Cluj'un sağ kanattan Otele ile geliştirdiği atakta 37 yaşındaki Nani, savunmasına yardımcı oldu ve topu kaparak tehlikenin büyümesine izin vermedi.

AVANTAJLI DÖNÜYORUZ! 

Maça şanssız bir gol yiyerek başlayan Adana Demirspor, daha sonra oyunun kontrolünü aldı ve kaptanı Stambouli'yle 1-1'lik eşitliği yakalayarak mücadeleden avantajlı bir skorla ayrıldı.

Haberin Devamı

MAVİ ŞİMŞEKLER AVANTAJI KAPTI (ÖZET) Cluj-Adana Demirspor maç sonucu: 1-1

Kluivert, ilk maçına Avrupa'da çıktı

Adana Demirspor’un başına geçerek tüm dikkatleri üzerine çeken Kluivert, ilk maçına Avrupa’da çıktı. Deneyimli futbol adamı, maç öncesi verdiği mesajda, “Adana Demirspor’da olduğum için mutluyum. Takımda yüksek bir enerji var. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik ve bunu Avrupa’da alacağımız sonuçlarla pekiştirmek istiyoruz. İşimiz kolay değil ama istediğimiz sonuçla dönmek adına her şeyi yapacağız” dedi.

Muhtemel rakipler belli

Adana Demirspor-CFR Cluj eşleşmesinde tur atlayacak taraf, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Osijek(Hırvatistan)-Zalaegerszegi TE (Macaristan) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonu 4. tamamlayan Adana ekibi, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe’nin Medipol Başakşehir’i 2-0 yenerek kupayı kazanmasıyla, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanmıştı.

YORUM YAZ