MENÜ

Kluivert'tan Yusuf Sarı'ya büyük övgü! En iyi 11'inde bir ismi sildi...

Adana Demirspor'un teknik direktörü Patrcik Kluivert'in röportajının ikinci bölümü yayınlandı. Hollandalı teknik adam Yusuf Sarı'dan övgü dolu sözlerle bahsederken en iyi 11'ini verdi. Kluivert'ın en iyi 11'e bir ismi yazıp silmesi ise dikkat çekti...

Kluivert'tan Yusuf Sarı'ya büyük övgü! En iyi 11'inde bir ismi sildi...

Adana Demirspor Teknik Direktörü Kluivert, İstanbul'da oynadığı maçlarda nasıl hissettiğini bu sözlerle açıkladı: İstanbul takımlarının sahasını, atmosferini görenler direkt etkilenir. O atmosferin beni motive ettiğini söyleyebilirim. Her teknik direktörden ayrı ayrı şeyler seçip kendimi inşa etmeye çalıştım. Hayatımdaki en büyük dersi Van Gaal'den aldım...

Haberin Devamı

Barcelona forması giyerken G.Saray, F.Bahçe ve Beşiktaş'a karşı oynadınız. O dönemden aklınızda ne kaldı?

İlk aklıma gelen şey kesinlikle atmosfer. Türkiye'de oynamayıp da İstanbul'daki takımların sahasını, atmosferini görenlerin zaten direkt etkilendiğini , o atmosferin beni motive ettiğini söyleyebilirim. Çünkü futbolcu olarak hayaliniz, hedefiniz zaten bu atmosferlerde sahaya çıkmak, mücadele etmek. Bunu karşınızda gördüğünüzde kesinlikle motive ediyor.

Ajax'ın rolü nedir? Kariyerinizde

7 yaşında kendi yaşadığım bölgedeki bir takımla başladım. 8 yaşında Ajax Akademisi'ne gittim ve birinci takıma çıkana kadar hep Ajax'taydım. Ben olmamda Ajax'ın rolü ve önemi büyüktür.

RİJKAARD, HİDDİNK VE ROBSON DA ETKİLEDİ

Haberin Devamı

Hayatınızda en büyük dersi kimden aldınız?

Pek çok hocadan etkilendim ve ders çıkardım. Her hocadan ayrı ayrı şeyler seçip, kendimi inşa etmeye çalıştım ama Luis Van Gaal'i söyleyebilirim. Beni genç akademiden A takıma çıkarmıştı. Rijkaard, Guus Hiddink, Bobby Robson... Bunların da bende çok etkisi olmuştur. Neticede robot değiliz ve karşımızdakiler de insan. Bunun için direkt bir ders olarak söyleyemem ama kişilerden aldıklarınızı yaşadıklarınızla oyuncularınıza aktarmanız önemli.

RÜŞTÜ REÇBER GERÇEKTEN FANTASTİKTİ

Rüştü Reçber ile Barcelona'da oynadınız, unutamadığınız bir anı var mı?

Gerçekten fantastik bir insan olduğunu söyleyebilirim. Çok iyi bir insandı. Yanlış hatırlamıyorsam kendisiyle bir veya iki sene beraberdik. Çok iyi bir kaleciydi. Barcelona'da oynayan ender, nadir Türkler'den birisiydi. Kesinlikle çok iyi bir insandı.

Çocuklarınız da futbol oynuyor. 'Kluivert' soyadı onları baskı altına alıyor mu?

Hiçbir şekilde kendilerine direktif vermiyorum. Bir tavsiyeye ihtiyaç duyarlarsa tabii ki babalarına gelebilirler. Aslında bu onlar için kolay değil. Sahaya çıktıkları zaman arkada yazan isimden kaynaklı bir durum. Beklentiler de o yüzden yüksek oluyor. Bunun stresini ve baskısını yaşıyorlar diyebilirim.

DAVUL ÇALARKEN RİTMİ YAKALADIM

En sevdiğiniz Türk yemeği?

Adana, kebabıyla bilinen bir yer. Ben de normalde et yiyen birisi değilim fakat böyle bir yere gelince denedim. Farklı tatları da denedim, gayet güzel yemekler var burada.

Haberin Devamı

Bir düğünde davul çalmıştınız. Yaşadığınız yerin kültürüne uyum için nelere yapıyorsunuz?

Yaşadığınız yere biraz adapte olmanız gerekiyor. Davulu da bir anda verdiler bana. Evet ritmi yakaladım.

YUSUF KONUŞULANDAN DAHA BÜYÜK OYUNCU

Hocasının gözüyle Yusuf Sarı'yı bize anlatır mısınız?

Geçen seneki durumunu bilmiyorum ama Yusuf kesinlikle konuşulandan daha büyük bir oyuncu. Sol ayağı inanılmaz iyi, çok çabuk, bire birde adam geçişleri çok iyi. Yüzde yüz fit olduğu zaman her takımın isteyebileceği ve kesinlikle ilk 11'e yazılabilecek bir oyuncu. Kendi oyun tarzıyla ve fit olduğu sürece, Avrupa'da her ligde oynayabilir.

Beşiktaş maçında İzzet Çelik'i oyuna alırken kendi gençliğiniz de aklınıza geldi mi?

Genç oyuncuların iyi performans gösterdiğini görmek beni çok mutlu ediyor. Ve skor da el verdiği zaman onlara bu şansı vermek istiyorum. Belirttiğiniz gibi ben de İzzet'te kendimi gördüm.

Haberin Devamı

ŞU ANA KADAR İYİ İŞLER YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Türkiye'ye sizden önce vatandaşlarınız Rijkaard, Advocaat ve Guus Hiddink gibi büyük isimler geldi ama beklentileri karşılayamadılar. Siz Türkiye'de nasıl bir iz bırakmayı umuyorsunuz?

Hepsini bire bir tanıyorum. Hepsi de çok iyi hocalar aslında. Fakat sonuçlar iyi olmadığı zaman insanlar beklentileri karşılayamadığını söyleyebiliyor. Bana gelecek olursak, bendeki beklentiler az önce saymış olduğunuz hocalar kadar değil onun farkındayım. Ama şu ana kadar iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Bunu da bu seviyede korumak ve tutmak istiyorum.
Takımınızda Nani, Balotelli gibi yıldızlar var. Onlara sahada ve saha dışında nasıl görevler veriyorsunuz?
Diğer oyuncularıma nasıl direktif veriyorsam onlara da o şekilde veriyorum. Tabii bireysel olarak çok önemli futbolcular. Oynayabilecekleri en yüksek seviyede mücadele ettiler. Onların benim takıma olan bağımda önemli etkileri var. Kendilerinden daha az tecrübeye sahip olan isimlere gereken direktifleri ve bilgileri verdikleri sürece kendileri de takım da daha başarılı olur.

Haberin Devamı

İŞTE EN İYİ 11'İ

1994'te başlayan profesyonel kariyeri 2009'da sona eren Patrick Kluivert'tan, oynadığı futbolcular arasında en iyi 11'i seçmesini istedik. Hemen kağıt ve kalemi eline alarak bir döneme damga vurmuş yıldızları sıraladı. Hollandalı teknik adamın 11'ine Seedorf'u yazıp silmesi ise dikkat çekti.

Kluiverttan Yusuf Sarıya büyük övgü En iyi 11inde bir ismi sildi...

 

YORUM YAZ