MENÜ

Avrupa'da Adana Demirspor destanı

Tarihindeki ilk Avrupa macerasında Konferans Ligi’nde önce 2. turda Avrupa’nın gediklisi olan Rumen ekibi Cluj’u eleyen, Hırvat ekolünün temsilcilerinden Osijek’i 3. turda saf dışı bırakan Mavi Şimşekler, tarih yazıyor. Adana Demir şimdi ise Belçika’nın köklü kulüplerinden Genk’i devirip, gruplara kalmaya çalışacak.

Avrupa'da Adana Demirspor destanı

Geçen sezon gösterdiği flaş performans ile tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma başarısı gösteren Mavi Şimşekler, Konferans Ligi’nde de fırtına gibi esiyor. Mavi Şimşekler, 2. turda önce Rumen ekolünün önemli kulüplerinden biri olan Cluj’u, 1-1’in rövanşında 2-1’lik skor ile eledi. Sonrasında ise Hırvatistan’ın önemli kulüplerinden Osijek’i ilk maçta 5-1 devirip, tur kapılarını ardına kadar açtı. Rövanşta 3-2 mağlup olmasına rağmen Play-Off’a kalmayı başardı.

Haberin Devamı

Avrupada Adana Demirspor destanı

SON 180 DAKİKA

Lacivert-Mavililer şimdi ise Belçika’nın köklü takımlarından Genk’in rakibi oldu. İlk maç 24 Ağustos’ta deplasmanda, rövanş ise 31 Ağustos’ta Adana’da oynanacak. Söz konusu iki karşılaşma temsilcimizin kaderini belirleyecek. Patrick Kluivert yönetimindeki Adana Demirspor, turu geçmesi halinde adını gruplara yazdıracak. Aksi bir sonuç alınması halinde ise Avrupa’ya veda edecek.

Avrupada Adana Demirspor destanı

YUSUF SARI DAMGA VURDU

Bu arada Adana Demirspor’da kazanılan başarıda en önemli pay sahiplerinden biri de Yusuf Sarı oldu. Trabzonspor’da aradığını bulamayan yıldız kanat oyuncusu, Mavi Şimşekler’de geçen sezon gösterdiği performansa kaldığı yerden devam etti. 24 yaşındaki oyuncu, Osijek ile oynanan iki maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergileyip, dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

 

Avrupada Adana Demirspor destanı

YORUM YAZ