MENÜ

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

Mario Balotelli, Anderson ve Nani gibi transferlerle sükse yapan Adana Demirspor'da Başkan Murat Sancak, FANATİk'e konuştu. Yeni sezon değerlendirmesi yapan ve transferler hakkında çarpıcı ipuçları veren Mavi Şimşekler'in patronu, "Ronaldo'yu da Messi'yi de alırım" dedi. Listedeki isimleri de tek tek açıkladı. İşte çok konuşulacak Murat Sancak röportajı...

Hem Süper Lig'in flaş ve en sempatik takımlarından Adana Demirspor'a hem de ligin yine en çok sevilen ve en dobra başkanlarından Murat Sancak'a konuk olduk. Mavi Şimşekler için alınan en önemli kararların merkezi olan Sancak'ın ofisinde Lacivert-Mavililer'in patronuyla keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Murat Sancak, arkadaşımız Atalay Özçelikli'ye her zamanki gibi dikkat çeken samimi açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj...

Haberin Devamı

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'BALOTELLİ İÇİN BURADA KARAR VERDİK'

- Başkanım bu ofiste Adana Demirspor için en önemli ne yapıldı? Biriyle mi görüşüldü, bir karar mı alındı, unutamadığınız bir durum var mı?

"Mario Balotelli'yi almaya burada karar vermiştik. Metin Korkmaz'la oturuyorduk burada, 'Acaba mı?' derken almaya karar verdik."

''FENERBAHÇE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM'

- Başkanım müthiş bir sezon geride kaldı sizin için. Adana Demirspor'un 2.'liği ve 3.'lüğü hedeflediği, 4. olup Avrupa bileti aldığı sezon... Bir cümleyle sezonu özetlemenizi istesem nasıl özetlersiniz?

"Lige başlarken hedefimiz ilk ikiydi. Hatta bir süre lider olarak devam ettik. 8 haftalık periyotta 6 beraberlik, 2 yenilgi alınca yukarılardan uzaklaştık. Avrupa'ya da gidemiyorduk hatta. Sonra işte Başakşehir'i kupada Fenerbahçe yenince bileti biz aldık. Buradan yine Fenerbahçe'ye teşekkür ediyorum. Bazı rakip takım taraftarları teşekkür ettiğim için kızıyor ama Avrupa'ya gitmemizde Galatasaray'ın payı olsa onlara da teşekkür ederdim. Genel itibarıyla 4.'lük kötü mü? Asla değil. Avrupa'da da başarılı olursak ne mutlu bize, olamazsak da seneye artık..."

Haberin Devamı

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'BENİM BAŞKANLIĞIM ADANA DEMİR İÇİN BÜYÜK ŞANS!'

- Şubat 2012'de ekonomik sıkıntılar nedeniyle el konulan takım otobüsü, 2023'te Avrupa'da görülecek. Adana Demirspor taraftarlarına hayal kurmayı hatırlattınız. En büyük hedefiniz nedir?

"Adana Demirspor başkanı olarak kendimi bir anda o koltukta buldum. Böyle bir hedefim ya da hayalim yoktu. Başka bir kulüpte de görev alma gibi düşüncem asla yoktu. Mütevazı olmama gerek yok. Benim başkanlığım Adana Demirspor için büyük şans!"

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'3 MAÇ İYİ GİDİNCE BURUNLARINDAN KIL ALDIRMIYORLAR'

- Başkanım tabii çok değerli bir hocayla, Montella'yla yolları ayırdınız. Gayet de güzel bir şekilde ayrıldı yollar. Ama sezon içinde dahi zaman zaman Montella'ya medya önünde serzenişleriniz oluyordu, özellikle oyuncu tercihleriyle ilgili. İşte Onyekuru'nun iyi oynadığı maç sonrası oyundan alınması ve sonrasında ritmini kaybetmesi, ya da orjini sağ stoper olan oyuncunun solda oynatılması gibi... Montella ile hatırladığınız bir tartışma var mı aranızda?

Haberin Devamı

"İnsan olarak muhteşem bir insan. Takıma çok katkısı oldu. İlk seneyi 9. bitirdik. Son haftalarda kayıplar yaşadık diye öyle oldu. Geldiği dönem Pirlo ya da Montella'yı alacaktık, Montella'yı tercih ettik. Pirlo da Karagümrük'e geldi. Montella'ya da teşekkür ediyoruz. Çok faydası oldu, iyi insandı. Medya önünde de çok özel değilse eleştiriyordum. Ama rencide edecek, kıracak şeyler söylemiyordum. Hocalar 3 maç iyi gittiği zaman burunlarından kıl aldırmaz. Montella da öyleydi. Ama yerli-yabancı tüm hocalar böyledir. Genel olarak hararetli bir tartışmamız olmadı."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'AZİZ YILDIRIM, BENİ YÖNETİMİNE İSTEDİ'

- Başkanım katılır mısınız bilmiyorum ama ben biraz sizi sayın Aziz Yıldırım'a benzetiyorum, Yıldırım'ın biraz daha iletişime açık ve eğlencelisi olarak görüyorum sizi. Takımı yaşıyorsunuz, devre arasında soyunma odasına iniyorsunuz, hocayla çok sık fikir alışverişi yapıyorsunuz. Bu benzetmeme katılır mısınız? Aziz Başkan da çok büyük bir başkandı sonuçta...

Haberin Devamı

"Ben Aziz Başkanı çok severim, onun da beni sevdiğini biliyorum. Ben eski Fenerbahçeliyim, eski kongre üyesiyim. Bir dönem Aziz Başkan, yönetimine beni istemişti ama o dönem olmamıştı. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Kulüp başkanı olmam, her şeyi çalışanlara bırakacağım demek olmuyor. Bizim pazarladığımız şey, malzememiz A takım. A takımın her şeyiyle ilgilenirim. Altyapıyla dahi ilgileniyorum. Kulübün bir neferiyim. Adana'ya gittiğimde ben kulübe belki bir gün giderim. Ama her şeyden haberim olur, her şeyle ilgilenirim. İşi erbabına veririm ama takip ederim. Ben yanlış görürsem müdahale de ederim. Anlaşma öncesinde ben görüşmelerde direkt söylerim. 'Ben soyunma odasına inerim, takımda yanlış giden bir durum olursa müdahale ederim' derim. Kim ne demiş ona bakmam. Yanlış giden bir durumda diretiliyorsa da yollarımı ayırırım."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'ÇOĞU İNSAN KENDİNİ DELİKANLI ZANNEDİYOR!'

- Takımı yaşıyorsunuz dedim. Bu zamana kadar Adana Demirspor için yaptığınız en büyük fedakarlık nedir?

Haberin Devamı

"Hadi parayı veriyoruz. Aslında insanoğlu için en önemli olan şey paradır. Ama benim en son önem verdiğim şey paradır. Evet parasız hiçbir şey olmaz ama para benim içim amaç değil, araçtır. Ailemi, dostlarımı, arkadaşlarımı, sosyal hayatımı, işlerimi ihmal ediyorum. En önemli şey olarak zamanımızı harcıyoruz. Sosyal medyada 25-30 bin kişiyle yazışıyorum, insanlara değer verdiğim için çoğuna tek tek cevap veriyorum. Ama bazısı hadsizlik yapıyor, klavyeyi eline aldığı zaman çoğu insan canavarlaşıyor, kendini delikanlı zannediyor. Değilsin kardeşim, değilsin! Sen benim karşıma geldiğin zaman aynı şeyleri söyleyebilecek misin! Bütün ilişkiler sevgi ve saygı çerçevesinde olması lazım. Bazen bir futbolcu iki maç kötü oynadığı zaman, 'Başkan bunu gönder!' diyorlar. Tamam göndereyim, 6 milyon Euro'yu sen bana ver göndereyim. 6 milyon Euro'yu ben bir arada görmedim. 'Bunu gönder 3 milyon Euro, bunu al 5 milyon Euro, bunu gönder 2 milyon Euro' Ya neyi gönderiyorsun, neyi alıyorsun? Bugün 4. olduk, aldığımız para 128 milyon TL. Euro'ya böldüğün zaman 4.3 milyon yapıyor. Benim bütçem zaten 25 milyon Euro!"

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'MERKEZ BANKASI BENDE OLSA...'

- Nasıl oluyor başkanım o zaman bu bütçeler?

"Cepten veriyoruz, nasıl olacak? Başka türlü olmuyor. Merkez Bankamız yok bizim. Merkez Bankası bende olsa her gün para basar, Ronaldo'yu da Messi'yi de alırım! Ama yok kardeşim, yok!"

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'BALOTELLİ'YE FIRÇA ATTIM, ANDERSON KRİPTODAN PARA KAZANDI'

- Takıma çok önemli yıldızlar getirip, PR'ı da başarılı şekilde yaptınız. Balotelli, Anderson gibi isimler geldi. Balotelli dünya çapında deli dolu bir isim. Balotelli ile yaşadığınız en ilginç anı nedir?

"2022'de arama motorunda en çok aranan iki kelime 'Adana Demirspor' ve 'Adana' ise iyi işler yapmışızdır. Global kanallara haber oluyorsak iyi işler yapmışızdır. Balotelli'yle 15-20 günde bir mutlaka konuşuruz. İngilizcem yok ama emojilerle bile anlaşıyoruz. Kendisi çok iyi bir çocuk. Tartışmamız olmamıştır. Çok naif bir adamdır. Fırça atmışımdır ama tartışmamışızdır. Anderson da dediğiniz gibi PR transferiydi. 3 yıllık sözleşmesi vardı bizimle. Yıllık 1 milyon Euro ücreti vardı. 'Anderson yolları ayıralım' dedik. 'Başkanım 1 milyon Euro'yu 200 bin Euro'ya düşürelim, sezon başında ben istersem kalayım, istersem gideyim' dedi. Ben de 'Ben sana 300 bin Euro veriyorum' dedim, o da '200 bin Euro yeter' dedi. Başladık, sonra kampta arkadaşlarına 'Ben futbolu bırakıyorum' dedi. O parayı da bizden almadı. Bunu kimse yapmaz. Anderson kripto para üretiminden çok para kazanmıştı, rahatlamıştı. Futbolu o yüzden bırakmış olabilir."

'ÇİLEK TRANSFERİ ARTIK YOK'

- Anderson transferi sonrası, "Benim fantezimdi. Sonuçta başkanım, o kadar da hakkım olsun" demiştiniz. Peki bu fanteziler devam edecek mi?

"Yok, o fanteziler bitti artık. Süper Lig'e çıktığımızda reklama ihtiyacımız vardı, onları yaptık, istediğimizi aldık. Çilek transferi artık yok. Artık takıma katkı sağlayacak, maliyeti uygun isimleri alacağız. Ama tecrübe de arıyoruz. Onu da söyleyelim."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'BALOTELLİ TRANSFERİNİ 20 DAKİKADA BİTİRDİM, HULK İYİ Kİ OLMADI'

- 'Artık fantezi yok' dediniz ama çok yakın zamanda Cavani ismi gündeme geldi. Daha öncesinde Suarez, Diego Costa ve Hulk gibi isimlerle görüştünüz. Pazarlıklarda neler yaşandı?

"Cavani'yle ilgilendik. Kulübünden kiralık alacaktık, maaşının yüzde 65'ini kendi kulübü ödeyecekti. Öyle olsa alacaktık. Yüzde 35'i de çok para ama bir şekilde karşılayacaktık. Arap hemşehrilerimiz devreye girince olmadı. Geçen sene de Hulk'la görüştük, parada da anlaştık. Ama bugün diyorum ki 'İyi ki gelmemiş'. O dönemin 6 milyon Euro'su o zaman 70 milyon TL yaparken bugün 180 milyon TL yapıyor. Kulübü o zaman bonservis istedi, olmadı. Costa da gündemimize geldi. Artık bu tip oyuncular büyüklere önerilirken bizlere de öneriliyor. Pazarlıklarda neler yaşandı? sorusuna gelirsek. Ben çok uzatmam o işleri, 15-20 dakikada bitiririm. Balotelli transferini 20 dakikada bitirdim."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'MONTELLA, DZYUBA'YI BEĞENMEDİ AMA GİTTİĞİ YERDE ATTI'

- Geçen sezon Dzyuba ve Rakitsky de çok kısa bir süre Adana Demirspor forması giydi. Bu isimler de yıldız sayılabilecek isimler, hayal kırıklığı yarattılar. Onların macerası neden kısa sürdü?

"Rakitskiy'nin aklı Ukrayna'daydı. Savaş var biliyorsunuz, ailesi oradaydı. Dzyuba'yı da Montella oynatmadı. İdman performansını beğenmedi, 'Oynatmayacağım' dedi. Yolları ayırdık ama gittiği yerde de atıyor."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'10 MİLYON EURO VERSELER VERMEM'

- Transferde şu ana kadar pek de bombalar patlamadı. Taraftar da sabırsızlanıyor. Görecek miyiz yakın zamanda imzaları?

"Doğru adamları almaya çalıştığımız için biraz uzun sürüyor. 3-4 tane oyuncu alacağız. Çoğuyla görüşüyoruz, iyi gidiyor görüşmeler. Çilek yok, katkı sağlayacak oyuncular bakıyoruz. Konferans Ligi'ne yetiştirmemiz lazım, 21'i son tarih. İyi bir kadromuz var, oyuncuya da pek ihtiyacımız yok. Onyekuru'ya ciddi talep var. Anderlech, Club Brugge gibi Belçika takımları başta olmak üzere Suudi Arabistan, Katar ve Dubai ekipleri de istiyor. Anlaşılırsa onu verebiliriz. 3.5 milyon Euro'dan fazlası olması lazım. Bugün Badou Ndiaye'ye 10 milyon Euro verseler, vermem. Belhanda'yı, Yusuf'u, Semih'i satmam. Neden? Bizim ihtiyacımız var."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'YUNUS AKGÜN'Ü İSTEDİK'

- Yunus Akgün, Galatasaray'da yine tam istediğini yapamadı, Adana Demir transferi yine düşünür mü?

"Düşündük, istedik. Galatasaray'a da 'Kadronuzda düşünmüyorsanız, biz isteriz' dedik. Çünkü Galatasaray için de Yunus Akgün için de en doğru yer Adana Demirspor. Ama vermezlerse de problem değil, onları bekleyecek halimiz de yok. Bizim çalışmalarımız devam ediyor."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'BÜYÜK FUTBOLCULARA SAYGI DUYUYORLAR'

- Kluivert hayırlı olsun başkanım. Ancak görüştüğünüz ya da gündeme gelen isimler Montella sonrası hep genç isimdi. Guti, Pirlo, Kluivert... Bilic'le de bir görüştünüz, onu kenarda tutarak soruyorum. Neden teknik direktörlük kariyerinin başında ancak dünyaca ünlü isimlere gittiniz? Reklam unsuru önemliydi sanırım...

"Geçmişte yıldız olan oyuncular hoca olduktan sonra futbolcular onlara büyük saygı duyuyor. Çünkü futbolcular onlarla büyümüş oluyorlar. Bağları daha farklı oluyor. Biz de bu bağa inanıyoruz, o nedenle bu tarz tercihler düşünüyor ve yapıyoruz."

ŞOK HABERİ DUYURDU! HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI...

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'FATİH TERİM'E BAŞKANLIĞI VERİRİM'

- Hoca ararken aklınızın ucundan, çok ufak da olsa 'Acaba' niyetiyle bir Fatih Terim geçti mi?

"Hiçbir zaman geçmedi. Hoca bu ülkenin en büyük değerlendiren bir tanesi. Ben ona kalkıp, 'Adana Demirspor'a hoca ol' deme nezaketsizliğini göstermem. Adana Demirspor'a bir gün kendi gelmek isterse ben ona başkanlığı bırakırım. Çok açık söylüyorum. Türk hocalardan bir başkasının Avrupa kupası alana kadar en değerli hoca Fatih Terim'dir. Ardından Türkiye'yi dünya 3.'sü yapma başarısı gösteren Şenol hocadır."

'HAKEM VE TOP ŞANSI YANIMIZDA OLURSA...'

- Adana Demirspor tarihinde ilk kez Avrupa'ya gidiyor. Başkandan ziyade bir taraftar olarak ne söylemek istersiniz?

"İnşallah başarılı oluruz. Ama olamazsak da dünyanın sonu değil. Seneye bakarız, bu bir mücadeledir. Her maça çıkıldığı zaman, 'Allah hakem ve top şansı versin' diyorum. Ben inanıyorum, o maçlarda bu şanslar yanımızda olursa neden olmasın?"

'HAKEM SORUNUNU YÜZDE 95 ÇÖZDÜK'

- Peki başkanım, Süper Lig'de hakem hataları çok konuşuluyor, sizin de birçok ifadenizde 'Başarılı olmak için lobicilik yapmak lazım' dediğinizi duydum. Hakem hataları ve lobi arasında bir bağlantı var mıdır? Ya da lobicilik somut olarak nasıl fayda sağlar takımlara?

"Güçlü olduğun zaman hakem de maça ona göre çıkıyor, etkisinde kalıyor. Gördüğünü çalması lazım hakemin. Biz adalet istiyoruz. Bence yüzde 95 bunu başardık, yüzde 5'i de halledeceğiz umarım."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

'SAYIN CUMHURBAŞKANI DEVREYE GİRSE...'

- Başkanım hakem sorununu çözüyoruz dediniz ancak kulüplerin mali durumları ne olacak?

"Maalesef şu anda kulüplerimiz iyi durumda değil. Taraftar, 'Gidin Avrupa'da mücadele edin' diyor. Nasıl mücadele edelim? Bu rakamlarla olacak iş değil. Futbol kalitesini ve yayın gelirlerini artırmamız lazım. Sayın Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum. Yayın ihalesi Katarlılar'da. Katarlılar'la da çok iyi dostluklarımız var. Eminim ki sayın Cumhurbaşkanımız, Katar Devlet Başkanı'nı arasa ve ilk anlaştığımız gibi 500 milyon Dolar'lık yayın ihalesinin geçerli olmasını söylese eminim ki o rakama çıkarlar. 500 olmasın, 300 olsun ona da razıyız. Spor Toto gelirlerinde kulüplere ayrılan para 0,37. 10-12 yıl önce bu rakam yüzde 5'lerdeydi. Sayın Cumhurbaşkanım ve Sayın Spor Bakanım'dan özellikle istirham ediyorum, bu rakamı da 3-3.5 bandına çıkarırsak kulüpler rahatlar. Futbol bir şovdur. Seyirci şov seyretmeye geliyor. Kluivert'a dedim ki, 'Hiçbir takıma karşı tedbir alma. Gol atmaya çalış. 5 tane at 2 tane ye, 3 tane ye. 5-2, 5-3 ne güzel skorlar. Değeri artar."

KISA KISA

- Çok isteyip de yapamadığınız transfer?

"Hulk'u istedim ama olmadı."

- Samet Akaydın için 3.7 milyon Euro çok para mı?

"Değil. Milleti 20 milyon Eurolar'a alıyorlar, bizim çocuklarımız değersiz mi?"

- En çok talibi olan oyuncunuz?

"Birçok oyuncuma, birçok talip var."

- Aşırı reaksiyon verdiğinizi düşündüğünüz an?

"İstanbul'daki Başakşehir maçında Arda Kardeşler'e gidip hakkımı helal etmediğimi söylemiştim. Sonra helallik istedim gerçi. Beşiktaş-Adana Demir maçında oldu, o hareketim Beşiktaş camiasına değildi. Televizyonu çıkarabilseydim, hakeme atacaktım. İyi ki çıkmadı, başkanlık da gidebilirdi orada (Gülerek.)

- Kevin Rodrigues'in müslüman olmasında payınız var mı?

"Belhanda'nın payı var. Direkt o yaptı, telkinleriyle müslüman yaptı."

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

TEK KELİMEYLE BAZI OYUNCULARINIZ

Ertaç / İnsan
Svensson / Beybi
Semih / Görev adamı
Mustafa Kapı / Küs
Belhanda / Lider
Badou Ndiaye / Voltran
Onyekuru / Sessiz
Akintola / Duygusal
Yusuf Sarı / Şüpheci
Emre Akbaba / Beyefendi
Cherif Ndiaye / Akıllı

FANATİK ÖZEL / Atalay Özçelikli

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak bomba açıklama: Fatih Terim ve Adana Demirspor başkanlığı...

YORUM YAZ