MENÜ

Açık havada Corona virüs bulaşır mı?

Dünyayı etkisine alan corona virüsün korkusu bile güzel havayı görenleri evlerinde tutamadı. Hafta sonunu değerlendiren bir çok insan soluğu açık havada aldı. Peki Corona virüs insanların olmadığı açık alanlarda da risk doğurur mu? İşte yanıtı...

Koronavirüse karşı her alanda tedbirler alınmaya devam ederken, vatandaşlara da mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması yönünde uyarılarda bulunuldu. Vatandaşların bir kısmı "Evde kalın" uyarılarını dikkate alarak evlerinden dışarı çıkmazken, bazı vatandaşlar ise sokağa çıkmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Peki insanların olmadığı bir doğal ortama çıkmak da tehlikeli mi? İşte bu sorunun cevabını Oxford Üniversitesi ve Karolinska Enstitüsü Biyofizik Uzmanı Dr. Erdinç Sezgin, Fanatik takipçileriyle paylaştı.

Karantinada olanların 14 gün boyunca hiç bir koşulda dışarı çıkmaması gerektiğini belirten Sezgin, "Karantinada değilseniz ve sosyal izolasyon yapıyorsanız yanınızda kimse yoksa tek başına parka çıkabilirsiniz. Kalabalık bir caddeye gitmek her zaman riskli. Bu virüs hava yoluyla da bulaşıyor ama dokunmayla bulaşma oranı çok daha yüksek. Parka, bahçeye de gitseniz mümkün olduğunca bir yerlere dokunmayın" dedi.

YORUM YAZ