MENÜ

Aboubakar parlıyor, golcü rekabeti kızışıyor

Önce Olympiakos, ardından da Kayserispor ağlarını sarsan Beşiktaş'ın Kamerunlu futbolcusu Vincent Aboubakar, takımını sırtlamaya devam ediyor. Formundaki yükseliş de siyah beyazlılarda golcü rekabetini kızıştırıyor.

Aboubakar parlıyor, golcü rekabeti kızışıyor

Beşiktaş, Süper Lig'in 24. haftasında Kayserispor ile sahasında 2-2 berabere kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü. Başakşehir'in Atiker Konyaspor'u deplasmanda 3-0 yenmesiyle son 10 haftaya girilirken Beşiktaş ile M.Başakşehir arasındaki puan farkı 2'ye indi. Kalan haftaların oldukça çekişmeli geçmesi beklenirken Siyah Beyazlılarda dün gecenin öne çıkan ismi ise 2 gol atan Vincent Aboubakar oldu.

AFRİKA KUPASI DOPİNG OLDU

Sezon başında Porto'dan 10 milyon Euro satın alma bedeli ile kiralanan Kamerunlu golcü ilk devrede beklenen performansın altında kalınca fazlasıyla eleştiriye uğramış ve hatta takıma santrafor takviyesi bile yapılmıştı.Her ne kadar Demba Ba,tedavisi devam ederken transfer edilmiş olsa da öncesindeki Eto'o girişimleri Vincent için formanın belki de kaybedilmesi demek olacaktı. Ancak şartlar hep Aboubakar'ın lehine gelişti.

Beşiktaş - Kayserispor maçı Caps'leri

Süper Ligin ilk yarısında 14 karşılaşmada görev alan Aboubakar bu karşılaşmalarda sadece 3 gol atınca,kaçırdıklarıyla daha fazla gündem olmuş ve Beşiktaş'ın forveti olmadığı yönünde sürekli hedef tahtasına konulmuştu.Süper Ligin aksine Şampiyonlar Liginde daha başarılı olan Aboubakar Avrupa arenasında ise 6 maçta 3 gol atmıştı.Türkiye Kupasında da 1 golü bulunan Kamerunlu santrafor ilk devreyi 22 karşılaşmada toplam 7 gol ile tamamlayıp devre arasında Kamerun ile Afrika Kupasına katıldı.Kupada final maçında attığı golle ülkesine kazandırdığı kupa Aboubakar için adeta doping etkisi yarattı.

Marcelo'da yırtık tespit edildi!

CENK TOSUN-ABOUBAKAR REKABETİ KIZIŞIYOR

Kamerun'daki kutlamalardan döner dönmez doğrudan tesislere giderek takımıyla Karabük'e giden Vincent 2-1'lik mağlubiyete engel olamadı ama takımın tek golünü de atarak yükselişinin ilk sinyallerini verdi. Ancak Cenk Tosun'un da formda olmasıyla sadece rotasyonda ve cezalı oyuncu olduğunda ilkonbiri gören Aboubakar, Beer Sheva ve Olympiakos maçlarını boş geçmedi ve 2 gol daha attı.Dün akşam Kayserispor ağlarına da 2 gol gönderen Kamerunlu golcü ikinci devrede şimdiden 5 gol atarak formda olduğunu gösterdi ve ilk onbiri zorlamaya başladı.

Kamerunlu golcünün yükselen formu ve Cenk Tosun ile girdiği rekabet kuşkusuz ki en çok teknik direktör Şenol Güneş'i sevindiriyor.Üstelik formda olan iki golcüye Demba Ba gibi taraftarın çok sevdiği bir golcünün daha iyileşmiş olması da Beşiktaş'a ekstra bir güç katacak.

ALİ DANAŞ, İSTANBUL (DHA)

Sergen Yalçın'dan Bayern Munih itirafı! İşte efsane sözler...

Haberin Devamı
YORUM YAZ