MENÜ

8 sene önceydi...

İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbileri, geçmişten bugüne bir çok farklı olay ve görüntüye sahne oldu.

8 sene önceydi...

Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş, evinde Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Önümüzdeki sezon uygulamadan kalkması beklenen rakip takım seyircisinin karşılaşmalara alınmamasına ilişkin karardan ötürü, Şükrü Saracoğlu'nda oynanan maça Beşiktaş seyircisi alınmamıştı. Derbinin İnönü ayağında da Sarı Lacivetli taraftarlar, İnönü Stadı'na alınmayacak.

8 SENE ÖNCESİ

18 Eylül 2005 tarihinde İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisine, İstanbul Valiliği bugünkü deplasman yasağına benzer bir karar alıp misafir takım taraftarının karşılaşmaya alınmayacağını duyurmuştu. Ancak 300'e yakın Fenerbahçeli taraftar, kendilerine Beşiktaşlı görüntüsü vererek stada girmiş maçın başlama düdüğü ile birlikte üzerlerini çıkarmış Fenerbahçe lehine tezahurat etmeye başlamışlardı. Maça damgasını vuran bu olay, tarihteki 'Truva savaşı ve Truva taktiği' olaylarına ithafen 'Truva baskını' olarak anıldı.

MÜZEDEN GİRDİLER!


2011 - 2012 sezonuda yine İnönü'de oynanan başka bir derbideyse Fenerbahçeli taraftarlar, stat kapısındaki gişelerin uzun süre çalışmaması ve maçın başlangıç saatinde stat dışında kalmaları sebebiyle İnönü'ye müze kapısından girmiş, hakem maçı 3 dakikalığına durdurmak durumunda kalmıştı.




Haberin Devamı
YORUM YAZ