MENÜ

68 kiloda Meltem Hocaoğlu Akyol finale yükseldi!

Karate 1 Premier Lig’de Lizbon etabının ikinci gününde kadınlar kumite 68 kiloda Meltem Hocaoğlu Akyol da finale yükseldi. Yarın yapılacak finallerde milli sporcular üç dalda altın, sekiz dalda bronz madalya mücadelesi verecek.

68 kiloda Meltem Hocaoğlu Akyol finale yükseldi!

Türkiye Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na puan veren Portekiz’in başkenti Lizbon’da gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde erkek kata milli takımı ve Enes Özdemir’den sonra Meltem Hocaoğlu Akyol da finale çıktı.

Haberin Devamı

87 ülkeden 740 sporcunun katıldığı organizasyonda 68 kiloda Türkiye’yi temsil eden Meltem, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Ukraynalı Anastasia Stepashko’yu 2-1, son 16 turunda ise Bosna Hersekli Stefani Kresic’i 1-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Kolombiyalı rakibi Shanee Torres’i 2-0 mağlup eden tecrübeli karateci, yarı finalde de İspanyol Laura Gonzalez Palacio’yu 2-1 ile geçerek altın madalya için finalde mücadele etmeye hak kazandı.

Finale çıkarak 2020 Tokyo Olimpiyatları’na katılma yolunda büyük avantaj yakalayan milli sporcu Meltem, yarın İspanyol Torres Garcia ile şampiyonluk için karşılaşacak.

Milli sporcular yarın 3 dalda final ve 8 dalda bronz madalya maçı yapacak. (AA)

YORUM YAZ