MENÜ

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başladı

Antalya'da bu yıl 59'uncusu düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başladı. Sporcular 138 kilometrelik ilk etabı 2,5 saatte tamamlayacak.

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başladı

Antalya'dan başlayarak İstanbul'a kadar uzanan ve Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan 59'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başladı. 14 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi yaklaşık 2 bin kişilik organizasyonda 8 gün boyunca pedal çevirecek. 1188 kilometrelik parkurda yarışmacılar birinci olmak için kıyasıya yarışıp ter dökecek. 163 kariyer zaferi bulunan profesyonel bisiklet yarışçısı 'Sprintlerin Kahramanı' olarak da bilinen Mark Cavendish de yarışa katılan sporcular arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Sabah erken saatlerde start noktasında toplanan sporcular ısınma antrenmanı yaptı. Çok sayıda vatandaşın büyük ilgi gösterdiği 59'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda çocuklar da yer aldı. Yarış, start düdüğüyle Lara'daki Düdenpark'tan başladı. Sporcular Belek, Serik, Döşemealtı ve Aksu'yu takip edip şehir merkezine giriş yapacak. Sporcular saat 13.00'te Atatürk Parkı'nda 138 kilometrenin sonunda ilk etabı sonlandıracak.

YORUM YAZ