MENÜ

41 milyonluk çılgınlık

Portekizli yıldız Meireles'in Fenerbahçe'ye maliyeti dudak uçuklatacak cinsten...

41 milyonluk çılgınlık

Takvim Gazetesi'nin haberine göre; Meireles'in Fenerbahçe'ye maliyeti 41 milyon TL'yi bulacak. Meireles'in Sarı-Lacivertli kulüple 4 yıllık anlaşma sağladığı ve yılda 2.8 milyon Euro alacağı öğrenildi. Fenerbahçe'nin İngiliz kulübü Chelsea'ye ise 10 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği ortaya çıktı. Böylece Portekizli futbolcunun Sarı-Lacivertli takıma maliyeti 47 milyon TL'yi bulacak. Meireles bu rakamla F.Bahçe'nin en pahalı transferlerden biri oldu.

TOHUMU SÜPER KUPA'DA ATILDI
Bu arada Meireles'in Fenerbahçe'ye transfer edilmesinin tohumunun Erzurum'da Galatasaray ile oynanan Süper Kupa finali'nde atıldığı belirlendi. Bu maçtan sonra Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın, "Orta sahada bazı oyuncularımız yeteri kadar sorumluluk almadı" demesiyle bu transferi istediği öne sürüldü. Galatasaray maçı sonrası gelen istatistiklerde Alex ve Cristian gibi orta alan oyuncusu için çok önemli olan koşu mesafesi, sprint sayısı gibi değerlerin düşüşte olduğu gün yüzüne çıktı. Bu gelişmeden sonra Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın yönetimden Meireles'i ısrarla istediği gelen bilgiler arasında.

KOCAMAN İSTEDİ
Liverpool'un Xabi Alonso ve Mascherano'nun yerini doldurması için transfer ettiği Meireles 1 yıl sonra Chelsea'nin yolunu tuttu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın Meireles'i eskiden beri çok beğendiği ve bu görüşünü yönetimle birkaç kez paylaştığı öğrenildi. Portekizli futbolcunun transfer edilmesine çok sevinen Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın Başkan Aziz Yıldırım'a bu transfer için teşekkür ettiği de sızan bilgiler arasında.

İLK GOLÜNÜ VOLKAN'A ATTI
Meıreles kariyerindeki ilk golünü Türkiye'ye attı. Yıldız oyuncu Euro 2008 grup maçlarında Portekiz'in Türkiye'yi 2-0 yendiği karşılaşmada Volkan'ı avlamıştı. 2 oyuncunun yolları şimdi F.Bahçe'de kesişti.

PORTO'DA ALTI SEZON GEÇİRDİ
Raul Meireles 2004 yılında gittiği Porto'da tam 6 sezon forma giydi. Bu süreçte 141 lig, 35 Şampiyonlar Ligi maçında görev yaptı. Daha sonra önce Liverpool'a ardından bir başka İngiliz ekibi Chelsea'ye gitti.

BENİ KES KENDİNİ KES... RAUL MEİRELES!
Meıreles'in transferi taraftarı heyecanlandırdı. Niang için yapılan, "Beni yak kendini yak Niang" tezahüratı taraftarlarca, "Beni kes kendini kes Meireles" e uyarlandı.

DÖVME HASTASI!
Fenerbahçe'nin İngiltere'nin Chelsea takımından transfer ettiği Raul Meireles futbolculuğu kadar renkli kimliğiyle de dikkat çekiyor. Boavista'da masör olan babasının tavsiyesi ile futbola 6 yaşında başlayan Portekizli oyuncunun en önemli özelliklerinden biri vücudundaki dövmeleri...

EŞİ VE KIZININ DÖVMESİ VAR

Birçok dövmeye sahip olan futbolcu eşi Ivonne ve kızı Lara'nın da adlarını taşıtan dövmelere sahip. Liverpool'da oynadığı dönemde kendisi gibi dövme tutkunu olan Agger ve Skrtel gibi futbolculardan daha çok dövmeye sahip olduğunu belirten yıldız oyuncu bununla hep övünmüştü.

UZMAN KADAR BİLGİLİ
Dövmelerdeki gelişmeleri yakından takip eden Portekizli oyuncu bu konuda bir uzman kadar bilgili. Bu arada Meireles'in tam bir moda tutkunu olduğu biliniyor. Eşi ile beraber açtıkları bir moda mağazası da bulunan Fenerbahçe'nin yeni transferi son gelişmeleri günü gününe takip ediyor. Giydiği kıyafetlerle de modayı izlediğini her zaman gösteriyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ