MENÜ

3 büyükler sınıfta kaldı!

Süper Lig Cemil Usta sezonunun ilk yarısı dün oynanan mücadeleler ile son buldu. 2019-2020 sezonu için 2019 kısmı bitti ve 2020 kısmı da 17 Ocakta başlayacak. Biz de sizlere ilk yarının küçük bir dosyasını hazırladık.

Süper Lig’de 17. Hafta son bulurken transfer dönemi heyecanı da şimdiden taraftarları sarmış durumda. Süper Lig’de bu sezon adeta kaos havası hakim desek yanılmayız, çünkü her takımın puanı birbirine çok yakın. Ligin en tepesinde Rıza Çalımbay ve Yiğidoları bulunuyor. Sivasspor 37 puanla ligin en tepesinde yer alarak en yakın rakibi Başakşehir’e 4 puanlık fark attı. Sivasspor aynı zamanda 35 golle Trabzonspor ile beraber ligde en çok gol atan takım konumunda bulunuyor.

Haberin Devamı

Ligin en uzun yenilmezlik serisi de Medipol Başakşehir’e ait. Tam 15 maçtır yenilmeyerek kırılması zor bir rekora imza attı Boz Baykuşlar.

Ligin en kötü istatistiği ise İstikbal Mobilya Kayserispor’un. Ligin ilk yarısında 10 puan alan ve son sırada yer alan sarı kırmızılı ekip; 42 golle kalesinde en çok gol gören, 2 galibiyetle en az 3 puan alan, 11 yenilgiyle en çok mağlup olan ve dış sahada galibiyet alamayan takım oldu.

Ligde inişli çıkışlı bir performans gösteren Fenerbahçe iç sahada attığı 24 golle evinde en çok gol atan takım unvanının sahibi oldu. Sarı-lacivertliler sezonun ilk yarısında sahasında karşılaştığı Trabzonspor ile berabere kalırken, Beşiktaş'ı mağlup etti ve Kadıköy'de oynadığı büyük maçlardaki yenilmezlik serisini sürdürmüş oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig’de ilk yarıda en çok kart gören takım ise 53 kartla Beşiktaş oldu. Bu kartların 3’ü kırmızı, 50’si ise sarı. İlk yarının en çok kırmızı kart gören takımı ise 6 kırmızı ile Gençlerbirliği. Ligde en az kart gören takımda 30 kart ile Başakşehir.

3 büyüklerin sınıfta kalarak ilk 3’e giremediği 2019-2020 sezonunun ilk yarısının en büyük hayal kırıklığı Galatasaray’dan geldi. Sezonun ilk yarısını 27 puanla tamamlayan sarı kırmızılı ekip, teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki en kötü ilk yarı grafiğini yaşamış oldu.

Ligde yalnızca 23 gol atabilen Galatasaray ligin en az gol atan 8. Takımıyken, aynı zamanda ligin en az gol yiyen takımı. Kalesinde toplam 15 gol gören takımın başarısını ise Fernando Muslera’nın üst düzey performansıyla doğru orantılı.

Gol krallığı yarışında ise Alanyaspor’dan Papiss Cisse ve Trabzonspor’dan Alexander Sörloth 12’şey golle zirvede bulunuyor. Asist krallığı yarışında da Beşiktaş’tan Caner Erkin 8 asistle zirvede yer alıyor.

Süper Lig ilk yarında en çok maçta görev alan hakem 11 karşılaşmaya çıkan FIFA kokartlı Cüneyt Çakır oldu. En çok sarı kartına başvuran hakem ise 57 sarı kartla Ali Palabıyık oldu. En çok penaltı noktasını gösteren ve en çok kırmızı karta başvuran hakemlerse aynı kişiler. Abulkadir Bitigen ve Halil Umut Meler 5’er kez beyaz noktayı gösterirken, 5’er kez de kırmızı kartlarına başvurdular.

Haberin Devamı

445 golün atıldığı sezonun ilk yarısında en çok gol sevinci uzatmalarda yaşandı. Süper Lig ekipleri, uzatma dakikalarında tam 34 gol buldu.

İkinci yarısı 17-18-19 Ocakta başlayacak olan Süper Lig’de hem rakamlarla hem istatistiklerle büyük bir kaos hakim ve bizi de büyük bir heyecan bekliyor!

YORUM YAZ