MENÜ

26 yıllık motivasyon

Teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularını şampiyonluğa motive etmek için geçmişe yolculuk yapıyor ve “Hasreti bitiren takım olursanız tarihe geçersiniz, bunun değeri hiçbir şeyle ölçülmez” diyor.

26 yıllık motivasyon

Son şampiyonluğunu 1983-1984 sezonunda yaşayan ve uzun yıllardır hasreti süren Trabzonspor, son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla taraftarlarını yeniden havaya soktu. Şampiyonluk sözü hayli iddialı bir şekilde telaffuz edilirken, teknik direktör Şenol Güneş de ekibini tarihte yaptığı nostaljik yolculuklarla motive ediyor. Her fırsatta liderliğin rehavet değil, sorumluluk getirmesi gerektiğinin altını çizen Bordo-Mavililer’in deneyimli antrenörü, “Her şey sizin elinizde. Eğer Trabzonspor’un şampiyonluk hasretini bitiren takımın oyuncuları olursanız tarihe geçersiniz. Bu insanlar sizleri hayatları boyunca unutmazlar. Nasıl ki şimdi son şampiyon kadroyu tüm Trabzonlular ezbere biliyorsa sizin isimleriniz de efsaneleşir. Bunun değeri de hiçbir şeyle ölçülmez” mesajlarını veriyor.

Kongre havası istemiyor

Teknik heyetin en büyük endişesi ise kongre havasının futbolun önüne geçmesi. Bu açıdan camiadaki herkesin çok hassas olması gerektiğini belirten Güneş, bu tip gelişmelerin oluşmuş huzur ortamını bozacağından korkuyor.



Heykeliniz bile dikilir

En son 1983-1984 sezonunda şampiyonluk mutluluğu yaşayan Trabzonspor’un kalesini takımın şimdi teknik patronu olan Şenol Güneş koruyordu.

O dönem performansıyla yıldızlaşan deneyimli antrenörün hayallerini şimdi teknik patron olarak şampiyonluk süslüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ