MENÜ

2020 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS ne zaman açıklanacak?

Liseye Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav, MEB'in aldığı geniş çaplı önlemler ile bugün tamamlandı. Öğrenciler, sözel oturumda Türkçe, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ile Yabancı Dil soruları karşısında, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilgisi soruları karşısında ter döktü. Oturumların tamamlanıp sınavın bitmesi ile beraber de 2020 LGS soruları ve cevapları hakkındaki araştırmalar yoğunluk kazandı. Peki, 2020 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS ne zaman açıklanacak? Detaylar haberimizde.

2020 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS ne zaman açıklanacak?

LGS 2020 bu yıl 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. LGS 2020 soruları için MEB'den son dakika açıklaması geldi. Sınavın tamamlanmasının ardından Liselere Geçiş Sınavı soru ve cevap anahtarı ile ilgili MEB'den gelen duyuru ile birlikte sorular ve cevaplar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını bildirdi. Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından LGS kapsamındaki merkezi sınava ilişkin açıklama yaptı. Selçuk, "Soru kitapçığı ve cevap anahtarına http://meb.gov.tr'den ulaşabilirsiniz. Kitapçıklarınızı, 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullarınızdan alabileceksiniz. Rehberlik hizmetlerimizle, sınava katılan ve katılmayan tüm öğrencilerimizin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

LGS SÖZEL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ...

LGS 2020 SAYISAL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ...

2020 LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluştu ve süresi 75 dakikaydı. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluştu ve öğrencilere 80 dakika zaman verildi.

Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.Liseye Geçiş Sistemi kapsamında uygulanan merkezi sınavda geçtiğimiz senelerde, öğrenciler sınava girdikleri okullarda sınavın ardından kendi soru kitapçıklarını alabiliyordu. Bu uygulama, bu yıl gecikmeli olarak uygulanacak. Öğrenciler veya velileri 22 Haziran 2020 Pazartesi itibarı ile kitapçıkları teslim alacak. Bu yüzden de, sınavın ardından MEB tarafından LGS Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Yabancı Dil soruları ve cevap anahtarlarının yayınlanıp yayınlanmadığı öğrenilmeye çalışıyordu.

YORUM YAZ