MENÜ

1928 Bucaspor'un Başkanı Cihan Aktaş: 2. Lig 3 gruba ayrılsın

TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden 1928 Bucaspor'un Başkanı Cihan Aktaş, koronavirüs pandemisi nedeniyle maçların ertelenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

1928 Bucaspor'un Başkanı Cihan Aktaş: 2. Lig 3 gruba ayrılsın

TFF 3. Lig 1. Grup ekiplerinden 1928 Bucaspor'un Başkanı Cihan Aktaş, koronavirüs pandemisi nedeniyle maçların ertelenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Kendilerinin yarıştığı 3. Lig müsabakalarının 18 Temmuz'da başlayacağını hatırlatan Aktaş, "Maalesef bu salgın hemen bitecek gibi görünmüyor. Önümüzdeki sene de pandemi sürecek. O nedenle kalan maçların oynanmasını riskli görüyoruz. Yeni sisteme geçilmeli. 3’üncü Lig'de ilk 6 sırada yer alan takımlar direkt 2. Lig'e yükseltilebilir. Gelecek sezon 2. Lig 3 gruba ayrılsın. 3. Lig ise 2 seneliğine bölgelere ayrılıp amatör lig olarak oynansın" dedi.

Haberin Devamı

Cihan Aktaş, 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig'deki takımların ciddi maddi sıkıntılar çektiğini belirterek, "Pandemi nedeniyle seyahat etmek çok zorlu olacak. 3’üncü Lig'de birçok takım uzak deplasmanlara gidiyor. Bu da risk teşkil ediyor. Bu nedenle 3’üncü Lig bölgelere ayrılmalı ve amatör olarak oynanmalı. Hatta bunu 2. Lig'de de uygulayabiliriz. Uçakla seyahat hem riskli hem de maddi olarak kulüpleri yıpratır. 3. Lig'de kulüplerin yüzde 90'ı 2. Lig'in 3 gruba ayrılması konusunda aynı fikirde. Yeni dünya düzenine geçeceğiz. Bunu futbolda da uygulamalıyız" yorumunu yaptı.

DHA

YORUM YAZ