MENÜ

181 kiloluk voleybolcu!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun düzenlediği Yurtlar arası Voleybol turnuvası için Türkiye genelinden toplam 20 ilden Konya'ya gelen öğrenciler voleybol müsabakalarına katılıyor.

181 kiloluk voleybolcu!

Bu iller arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Coğrafya bölümü son sınıf öğrencisi olan 181 Kiloluk Soner Aydoğdu azmi ile herkesi kendine hayran bırakıyor.

Üniversiteler arası voleybol turnuvasında voleybol takım kaptanlığı yapan 22 yaşında ve 181 kiloluk Van Yüzüncü yıl üniversitesi Coğrafya bölümü son sınıf öğrencisi Soner Aydoğdu kilolarının spor yapmasına engel olmadığını ve sporu seven herkesin kilolarına rağmen her koşulda spor yapabileceğini söyledi.

7 YAŞINA KADAR ASTIM HASTALIĞI İLE MÜCADELE ETTİ
Bütün spor dalları ile ilgilendiğini ifade eden Aydoğdu, voleybol, basketbol, hentbol ve bunun dışında satranç turnuvasında Türkiye dokuzuncusu olduğunu ifade etti. Aydoğdu, Kilolarının 2 yaşında astım hastalığına yakalanması ile başladığını ve 7 yaşına kadar astım hastalığı ile mücadele ettiğini, astım hastalığından sonra kilolarının git gide arttığını söyledi.

SPOR HAYAT SEVİNCİDİR
Gelecekteki planlarım arasında kilo vermek var diyen Soner Aydoğdu "Şu anda artık kilo almıyorum, çevremin de vermiş olduğu destekler ile kilo vereceğime inanıyorum'' dedi. Kendisi gibi aşırı kilolarından şikâyetçi olanlarda seslenen Aydoğdu "Kilolu olmak tabii ki zaman zaman insanı sıkar, hareketliliğini kısıtlar fakat azimli olduğunuz sürece kilolarınızı veremeyecek diye bir kaide yok. Bence spor hayat sevincidir'' dedi.

KİLOLARA ALDANIP HAYATA KÜSMEMEK GEREKİR
Kilolu olmanın doğanın kanunu olduğunu söyleyen Aydoğdu "Kilolara aldanıp hayata küsmemek gerekir. Bu hayatın ve doğanın kanunudur. İnsanın Kilolarını düşünerek çevresini küsmemesi lazım ve devamlı yenilikler ile uğraşması değişik uğraşlara yönelmesi gerekir'' diye konuştu.

İlkokul yıllarından bu yana voleybol ile uğraştığını ifade eden Aydoğdu, "20 yaşına kadar astım hastalığı yüzünden kilo almaya başladım fakat o kilolar ile bu yaşıma kadar spor yapıyorum ve voleybol takımımızın takım kaptanı olarak görev yapıyorum" dedi.

Derslerden arta kalan bütün zamanımı spor yaparak geçiriyorum diyen Aydoğdu "Üniversitede spor salonunda görevli olduğum için günde en az 6-7 saat spor salonunda çalışıyorum, yaklaşık haftada 50 saat spor yapıyorum" dedi.

SIRF KIZ ARKADAŞIM İSTEDİ DİYE KİLO VERMEM

"Kız arkadaşım ile kilom üzerinden şaka yapıyoruz" diyen Aydoğdu "Bana göre fiziki yapıya göre arkadaşlık yapılmaz, bence hayatla barışık olmak, huy bunlar çok önemlidir benim için. Sırf kız arkadaşım istediği için kilo vermem gerekir demek pek doğru bir yaklaşım değil, bence bir şey yapılması gerekiyorsa tabi kız arkadaşın düşünceleri de önemlidir ama insan her şeyi ilk önce kendisi istediği için yapması gerekir'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Habertürk

YORUM YAZ