MENÜ

"14 Mayıs'ta seçim olacak"

Dün sürpriz bir şekilde Adnan Polat'la bir araya gelen Adnan Öztürk, görüşmenin ardından yakın çevresine, “Bu toplantıdan önce 14 Mayıs'ta seçim olacağına inanmıyordum. Ama şimdi seçime gidileceğine inancım yüzde 100” dedi.

"14 Mayıs'ta seçim olacak"

Sancılı günler yaşayan Galatasaray’da dün sürpriz bir görüşme gerçekleşti. Son seçimde birbirlerine rakip olan Adnan Polat’la Adnan Öztürk, Mecidiyeköy’deki kulüp binasında bir araya geldi. Öztürk’ün isteğiyle gerçekleşen zirve, oldukça sıcak bir ortamda geçti. Ünal Aysal’ın listesinde yer alan Adnan Öztürk, Başkan’a, “Galatasaray’ın gidişatından memnun değilim. Sizin de memnun olduğunuzu sanmıyorum. Gelin hep beraber kulübün önünü açalım” dedi. Adnan Polat’ın buna cevabı, “Evet, hiç memnun değilim ve çok sıkıldım. Kulübün önünü açalım ama mahkeme kararı ortada. Hapise girme tehlikem bile var” oldu. Öztürk bunun üzerine, “Siz Galatasaray Başkanı’sınız, o işi 5 dakikada halledersiniz” dedi. Adnan Polat, görüşmenin sonun seçimin olması için her şeyi yapacağı, mahkemeden ter bir karar çıksa bile, 14 Mayıs’ta seçimin yapılması için tüm imkanlarızorlayacağı sözünü verdi. Adnan Öztürk, zirvenin ardından yakın çevresine, “Bu görüşmeden önce 14 Mayıs’ta seçim olacağını sanmıyordum. Ancak Başkan’ı dinledikten sonra, 14 Mayıs’ta sandığa gidileceğine inancım yüzde 100 oldu” yorumunu yaptı.

Serdar Dinçbaylı




’Kulübü dava etmedik’

Adnan Polat ve 10 yönetici, geçtiğimiz gün Mali Genel Kurul’da idari yönden ibra edilmemelerinin iptali için ayrı ayrı dava açmıştı. Dün bazı basın organlarında bu durum, “Tarihte ilk defa bir başkan, kendi kulübünü mahkemeye verdi” şeklinde yorumlandı. Bunun üzerine yönetim cephesinden dün bir açıklama geldi. Açılan davanın Galatasaray Kulübü’yle kesinliklealakası bulunmadığı belirtilirken, “Biz, Mali Genel Kurul’da Divan Kurulu Başkanlığı yapan Türker Arslan ve bu kurulda yer alan diğer 6 üyeye dava açtık. Belli ki bu konuda ciddi bir karışıklık yaşanmış. Kulübe karşı hukuki bir süreç başlatmamız mümkün değil” ifadeleri kullanıldı.

İkinci senaryo ürkütüyor!3 Mayıs’taki mahkemenin ardından, 14 Mayıs’ta sandığa gidilme ihtimali kalmazsa, ertesi gün Adnan Polat ve ekibi istifa edecek. Bu durumda, seçim 12 Haziran’a sarkacak. Ancak bu tarihte genel seçimler olacağı için, Sarı-Kırmızılı üyeler 26 Haziran’da sandık başına gidecek (Tarih 19 Haziran olarak belirlenecek ancakyeterli çoğunluk sağlanamaycağı için seçim 26 Haziran’da olacak). Temmuz ayının ilk haftasında, takımın çalışmalara başlaması bekleniyor. Yani, yeni yönetimin futbol takımıyla ilgili planlarını gerçekleştirmesi için çok az bir zamanı olacak.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı İl Dernekler Masası dün kulübe gönderdiği cevap yazısında, hukuki sürecin sonucunun beklenmesi gerektiğini iletti.

YORUM YAZ