MENÜ

1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimlere veriliyor?

Pandemi süresince devlet tarafından vatandaşlara sunulan ödeneklerden olan 1000 TL sosyal yardım parası son dakika gelişmeleri vatandaşların son dönemde oldukça yoğun olarak takip ettiği konular arasında yer alıyor. Corona virüs salgını nedeniyle yapılan sosyal yardım 3. faz sonuçları başvuru yapan yüzbinlerce kişi tarafından bekleniyor. İlk aşamada 2.1 milyon aileye sonrasında ise 2.3 milyon aileye 1000 TL değerinde sosyal yardım ödemesi yapıldı. E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları başladı. Peki, 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimlere veriliyor? Detaylar ve son dakika sosyal yardım gelişmeleri haberimizde.

1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Pandemi sosyal yardım parası başvurusu nasıl yapılır, kimlere veriliyor?

Son dakika haberi... e-Devlet 1000 TL sosyal yardım başvuruları 3. faz ödemeleri geçtiğimiz gün başladı. İlk fazda 2.1 milyon, ikinci fazda 2.3 milyon haneye ulaşan 1.000'er TL nakdi yardımlarda, üçüncü faz başladı. İhtiyaç sahibi vatandaşların başvuruları e-Devlet'ten alınıyor.

Haberin Devamı

Aynı haneden tek başvuru alınacak, gelir kıstası olmayacak. 1000 TL sosyal yardım parası başvuru işlemleri günün en çok araştırılanları arasında yerini aldı. Sosyal yardım programı kapsamında birinci fazda 2 milyon 300 bin kişiye nakdi destek yapılırken, ikinci fazda ise 2 milyon 111 bin kişiye nakdi destek yapılmıştı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardım programının 3'üncü fazı için başvuruların e-Devlet üzerinden başladığını açıkladı. 3. faz pandemi sosyal yardım programına başvuru yapmak isteyenler 1000 TL yardım parası e-Devlet başvuru ekranı ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

3. faz 1000 TL sosyal yardım parası nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?

3. faz 1000’er TL ödemeleri için başvuruların e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacağını da belirten Bakan Selçuk: “Faz 3 kapsamındaki ödemeler kişi bazlı değil; hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılırsa, bunu tek başvuru olarak değerlendireceğiz.” ifadesinde bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Selçuk, 3. faz kapsamındaki ödemelere ilişkin tarihleri ayrıca açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

Değerlendirmeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani bir haneden sadece bir kişi başvurup 1000 lirayı alabilecek. Aynı haneden birden çok başvuru olursa sadece biri dikkate alınacak.

3. FAZ 1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Pandemi sosyal yardım parası kimlere veriliyor?

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 liralık nakdi destekten faydalanmamış olanlar alabilecek. 5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.

5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan gelir veya aylık alanlar yani emekliler faydalanamayacak. İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar yararlanamayacak.

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar yararlanamayacak. Ödemenin zamanı ve şekli değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI NE ZAMAN YATACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Twitter hesabından yaptığı açıklama; "Cumhurbaşkanımız'ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz başvurularını e-devlet kapısı üzerinden almaya başladık." dedi. Söz konusu ödemeler için başvurular T.C. Kimlik Numarasına göre alınacak.

Haberin Devamı

Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır.

3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşların Pazartesi,

2 olan vatandaşların Salı,

4 olan vatandaşların Çarşamba,

6 olan vatandaşların Perşembe,

8 olan vatandaşların Cuma

günlerinde başvuruları alınacaktır. Cumartesi ve Pazar günleri herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

Haberin Devamı

Pandemi başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal yardımlaşma başvuru sonuçları henüz belli olmadı. Sonuçlar açıklandığında yine e-devlet sayfasından "Başvurular Listesi" ekranına tıklayarak 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonucunuzu öğrenebileceksiniz

SOSYAL YARDIM BAŞVURU SONUCU İÇİN TIKLAYIN

“Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı bir hizmettir. Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama, Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları Ücretsiz Seyahat Kartı Başvuru Sorgulama Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında İşe Yerleştirme Tercih İşlemleri, Gelir Testi Sonucu Sorgulama gibi Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama işlemi e Devlet üzerinden yapılabiliyor.

YORUM YAZ