MENÜ

"Beko Basketbol Ligi Avrupa'nın en kaliteli ligi"

Beko Basktebol Ligi takımlarından Aykon TED Ankara Kolejliler'in Sırp oyuncusu Vladimir Golubovic, Beko Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en kaliteli ligi olduğunu söyledi.

"Beko Basketbol Ligi Avrupa'nın en kaliteli ligi"

Golubovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa’da yaşanan finansal kriz nedeniyle yabancı oyuncuların Türkiye’yi daha güvenilir bulduğunu belirterek, "Kriz nedeniyle Türkiye’ye çok yetenekli ve kariyerli isimler geldi. Bu oyuncuların gelişiyle ligin kalitesi de yükseldi. Türkiye spora ciddi yatırımlar yapan bir ülke ve bu sebeple özellikle de basketbol kalitesi burada gittikçe yükseliyor. Bana göre Beko Basketbol Ligi, Avrupa’nın en kaliteli ligi" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Teklif geldiğinde iki dakikada kabul ettim"

Aykon TED Ankara Kolejliler’den teklif geldiği zaman hiç düşünmeden kabul ettiğini vurgulayan Sırp oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda aynı takımda birlikte forma giydiğim Vanja Plisnic, çok eski ve iyi bir arkadaşım. Vanja Kolejliler’in çok iyi bir antrenörü sahip olduğundan ve kulübün organizasyon anlamında da çok başarılı olduğundan bahsetmişti. Bunları bildiğim için kulüpten teklif geldiğinde iki dakikada kabul ettim. Ayrıca takımın ULEB Avrupa Kupası’nda oynaması da tercih sebeplerimden biri oldu. Kulüp gelecek sezon için bana teklifte bulunursa, sözleşmemi uzatırım. Çünkü antrenörü, organizasyonu ve Ankara’yı çok seviyorum."

"Önemli olan kulüp organizasyonunun iyi olması"

Haberin Devamı

Vladimir Golubovic, takımın özellikle ULEB Avrupa Kupası’nda gösterdiği başarılı performansa da değinerek, "Önemli olan kulüp organizasyonunun iyi olması. Her şey yolunda gidince, oyuncu da sadece oyununa daha çok motive oluyor. Bizim çok iyi bir antrenörümüz, yüksek kaliteli oyuncularımız ve genç yeteneklerimiz var. Tüm bunların karışımı ortaya başarı koyuyor" dedi.

Antrenman ve maçlardan arta kalan zamanlarında kitap okumayı ve film izlemeyi sevdiğini ifade eden Sırp basketbolcu, "Ankara büyük bir şehir. Burayı çok sevdim, ihtiyaç duyduğum her şeyi fazlasıyla buluyorum. Türk yemeklerine de hayranım" ifadelerini kullandı.

Golubovic, antrenör Ercüment Sunter ve takım arkadaşlarını ise şu kelimelerle niteledi:
Ercüment Sunter: Usta
Berent Kavaklıoğlu: Çelik
Berkay Candan: Sakin
Erdal Bibo: Tecrübeli
Caner Erdeniz: Armani
Vanja Plisnic: En iyi
Kristaps Valters: Kurt
Aleksandar Rasic: Zeki
Kaan Sarıaslan: "Abi"
Clay Tucker: Patron
Davud Kamer: Büyük
Kerem Özkan: Tarz
Muhammed Baygül: Kazanova

AA

YORUM YAZ