MENÜ

Süper Lig'e 10 var!

Abone Ol Google News

Sezonun bitmesine 10 hafta kala heyecan da doruğa tırmanıyor... İlk iki için 4 takım müthiş bir yarış veriyor... Play-Off mücadelesi de nefesleri kesiyor.

Haberin Devamı

Bank Asya 1.Lig’de son 10 haftaya girildi... Şampiyonluk yarışı müthiş. ‘Süper Lig’e hangi 3 takım çıkacak’ sorusunun yanıtını herkes merakla bekliyor. Şu andaki tabloya baktığımızda ilk direkt çıkacak 2 ekip, ilk 4 arasından belirlenecek gibi... Bu şartlarda başka bir tablo ise Play-Off için iki takımın yine bu 4’lü arasından çıkması da garanti...
24. haftada şaşırtıcı sonuçlar alındı... Karşıyaka, 4 hafta üst üste kazandıktan sonra evinde Erciyesspor’a takıldı. Tarihinde ilk defa gece maçı oynayan Elazığspor, evinde İstanbulspor’a takıldı. Gakgoşlar, bitime 10 hafta kala adeta ateşle oynadılar. Bir başka ateşle oynayan ve ligin başından bu yana bir türlü sorunlarını çözemeyen ekip ise Samsunspor. Karadeniz ekibi, iyi mücadele ediyor, ama içinde bulunduğu ekonomik bunalımdan futbolcuların fazlasıyla etkilendiği alınan sonuçlardan da belli.
Gelelim haftanın maçlarına;
Eskişehir-Giresun
Giresunlu Levent’in attığı gole açıkçası şapka çıkartılır. Ama Karadeniz ekibi, skoru koruyamadı ve tecrübeli rakibi karşısında biraz da ucuz goller yedi. Eskişehirspor, Sergen ve Coşkun gibi iki asından yoksun çıktığı maçta taraftarının da desteğiyle evinde güldü ve liderliğini sürdürdü.
Kartalspor-Antalyaspor
Kartalspor güçlü rakibi Antalyaspor’a evinde yenilerek, hedeften iyice uzaklaşmaya başladı. Sakat oyuncuların çokluğu belki Kartalspor’un belini bükmüş olabilir. Ancak hiç kimse, İstanbul ekibinin ikinci yarıya bu kadar kötü gireceğini tahmin etmezdi. Antalyaspor’a gelince; Akdeniz ekibi, güçlü ve kaliteli kadrosunun meyvesini aldı. Belki attıkları golde şans da yanlarındaydı, ama bu uzun maratonda zorlu bir virajı kazasız geçmeyi başardılar.
Mardinspor-Sakaryaspor
Sakaryaspor üç haftadır kazanıyor. Mardin deplasmanında Burak ve Ferdi’nin golleriyle rakibi teslim alan Yeşil-Siyahlılar, biraz dağılan umutları da geri getirdiler. Sakaryaspor’un, kaybettiklerini son iki deplasmanda kazanarak telafi ettiğini söyleyebiliriz. Mardinspor ise bu şartlarda yapılabileceklerin en iyisini yapıyor, ama yetmiyor.
Orduspor-Kocaelispor
İç sahada başarılı bir sezon geçiren Orduspor, zorlu Kocaeli engelini de 2 golle aştı. Cafercan’ın cezası nedeniyle oynadamadığı maçta Şenol, attığı nefis frikikle yıldızlaştı. Süper Lig adayı Kocaelispor’un artık deplasmanlarda kendini maça daha iyi yansıtması lazım. Ordu’nun mutlu ayrıldığı 90 dakikada tek sıkıntı kaptan Gökhan Kolomaç’ın kırmızı kart görmesiydi.
Karşıyaka-Erciyesspor
Kaf Kaf yine yaptığ yapacağını... Ev sahibi ekip, ayağına gelen önemli bir fırsatı tepti. Seyircisiz oynanan maçta, 3 puanı kaçıran taraf Erciyesspor’du. Son haftaların formda ismi Şehmus Karşıyaka’yı attığı 2 golle kurtardı. Aslında bu maç, bir cezanın nelere mal olduğunun en önemli örneğidir. Erciyes ise zorlu karşılaşmada maç öncesi düşündüğü 1 puanı alırken, kaçan 3 puana üzüldü diyebiliriz.
Boluspor-Samsunspor
Beraberlikler takımı Boluspor, üst üste iki maç kazanıp, düşlediği Play-Off hedefine doğru emin adımlar attı. Samsun maçında forvetler dururken, orta alan ve savunma çalıştı. Devre arası transferi Görkem, oynadığı 7 maçta 3 gol imza atarak kendisini alanları mahcup etmedi. Samsunspor ise Caner’in penaltı golüyle farkı 1’e indirdi, ama gerisi gelmeyince sahadan bu hafta da boynu bükük ayrıldı.
Malatya-Altay
İki takım için de çok kritik bir karşılaşmaydı... Malatya kaybetse, ateş hattına yaklaşacak, Altay kaybetse, ilk 6 hedefinden uzaklaşacaktı. 90 dakika sonunda Serdar Samatyalı’nın müthiş futboluyla gülen taraf ev sahibi ekip oldu. Aslına bakılırsa Altay, galibiyete daha çok yaklaşan isimdi. Ama olmayınca olmuyor... Altay’ın da bir an önce toparlanması gerekiyor.
G.Antep Bld.-Diyarbakır
Diyarbakırspor, üst üste oynadığı 3 deplasman maçından 5 puan çıkarıp, iddiasını sürdürdü. Gaziantep Belediye ise hızla beraberlikler takım olma yolunda... Oynadıkları pozitif futbolun bir türlü karşılığını alamayan Güney ekibi, çok şut attı, 10 kişi kalmasına rağmen pozisyon buldu, ama 3 puanı bulamadı. Diyarbakırspor ise temkinli oynadı ve kaybetmemeyi hedefliyordu, bunu da başardı.
Elazığspor-İstanbulspor
Elazığspor’un evindeki hovardalığı sürüyor. Kendi saha ve seyircisi önünde oynamaya bir türlü alışamayan Gakgoşlar, İstanbulspor karşısında erken bir golle öne geçmesine rağmen, kazanamadılar. İkinci yarıda tek kale oynayan İstanbulspor, 2-2’yi yakalayıp, kolay teslim olmayacağının mesajını verdi. Bitime 10 hafta kala kimse kendini fazla rahat hissetmesin, çünkü bu ligde her takım içeride ve dışarıda birbirini yenebilecek güçte. Bunun en güzel örneğini İstanbulspor, Elazığspor deplasmanında verdi ve hakkıyla 1 puanı alıp evine döndü.

Haberin Devamı
YORUM YAZ