MENÜ

Şampiyonluk yolunda dev 3 puan

Abone Ol Google News

Ligde şampiyonluk savaşı veren lider Galatasaray zorlu Kasımpaşa deplasmanında ilk yarıda oldukça zorlandı. Ligin en çok gol yiyen ekiplerinden rakibi karşısında Sarı-Kırmızılı ekip bol pozisyon buldu bol da pozisyon verdi. Mertens, sıradışı vuruşundan gelen nefis gole rağmen istediği baskıyı kuramayan Okan Buruk’un ekibi kornerden de kalesinde golü gördü. Aslında ilk yarıya bakarsak; İcardi, Kerem Aktürkoğlu ile Kerem Demirbay’ın etkisiz oyunları, katkısızlığı takımın ritminin düşmesinde önemli etkenlerdi. Sanırım şampiyonluk gerginliği takım oyuna yansıyor. Galatasaray‘ın bu futbolunun da Kasımpaşa‘nın alanları iyi kapatması da etkiliydi. Özellikle sol kanattan tek bir atak yapamadan sadece Barış Alper ile sağ kanattan gelen bir Galatasaray da orta alanda verimsiz olunca ilk yarıdaki 1-1’lik beraberlik normal sonuçtu.

Haberin Devamı

Kerem’in en kötü maçı...

Özellikle Kasımpaşa’nın kornerden gelen golünde Muslera’ya perdeleme yapıldı, tecrübeli kaleci daha etkili bir yumrukla topu uzaklaştırması gerekirdi ama hatalı bir çıkış yaptı bana göre. Unutulmaz bir ikinci yarı izledik. Orta sahaların çok kolay geçildiği karşılaşmada defans hataları çok dikkat çekti. Özellikle Galatasaray belki de sezonun en dalgalı performans gösterdiği maçlarından biriydi. Ne zaman ki Okan Buruk değişiklik hamlelerini yaptı ve kötü gidişi bir anlamda durdurdu. Özellikle Kerem Aktürkoğlu Galatasaray formasıyla en kötü maçını sergiledi. Kasımpaşa beraberliğe üzüleceği bir maçı neden kaybetti derseniz kendi hatalarından diyebilirim.

Haberin Devamı

Nedenlerini gösterdi

Öne geçmelerine rağmen penaltı ve kırmızı kart ile 10 kişi kalıyorsun. Kaçırılan penaltı atışından sonra yenilen iki gol aslında neden ligin en çok gol yiyen takımlarından biri olduğunu gösteriyor. Sami Hoca, Winck atıldıktan sonra sağ bek hamlesini Fall’ı oraya çekerek yapmamalıydı. Çünkü Zaha oyuna girdikten sonra o bölgede çok etkili oldu. Özetle çılgın bir maç izledik futbol adına zevk aldık. Sonucundan şampiyonluk yarışında Galatasaray unutulmaz bir 3 puan almayı başardı.

YORUM YAZ