MENÜ

Son adım!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bank Asya 1.Lig’de heyecan son haftaya kaldı. Geçtiğimiz hafta öncesi yaptığımız analizde en azından “Süper Lig’e çıkan bir takım belli olur” diye tahmin etmiştik. Ama beklediğimiz gerçekleşmedi. Zirve yarışındaki tek fark Eskişehir’in ilk iki şansını yitirmesiydi. Kocaelispor, liderliğini sürdürürken, Antalya ve Sakarya deplasmanda kazanmasını bildi. Şimdi son hafta bu iki takım içeride, Kocaeli deplasmanda oynayacak. Altay’ın son anda doğan Play-Off şansı, Kocaeli için şanssızlık. İkili averajı Sakarya’ya karşı kötü olan Kocaeli’nin İzmir’den mutlaka puanla dönmesi gerekiyor. Aksi halde Sakarya kazanırsa, averajla Play-Off’a kalacaklar. Bu üç takım içinde rakiplerine göre rahat olan Antalyaspor. Küme düşen İstanbulspor karşısında 1 puan aldıkları takdirde Süper Lig’deler. Ama bu İstanbul’un Ekskişehir’den beraberlik, Sakarya’dan galibiyetle döndüğünü unutmayalım. Keza Sakaryaspor da evinde Play-Off’a kalma hesabı yapan Erciyes’le mücadele edecek. Yani kimsenin işi kolay değil.
Bu hafta rakiplerinin takılmasıyla bir anda kendini Play-Off potasında bulan Boluspor, belki de yılın sürprizine imza atacak. İlk iki iddiasını yitiren Eskişehir ile deplasmanda karşılaşacak olan Yarenler’in, Play-Off’a gitmesi muhteşem bir başarı olur. Öte yandan, üst üste aldığı yenilgilerle dağılan Orduspor, hepimizi şaşırttı. Son maçta Giresun’da kazanıp, rakiplerinin alacağı sonuçları bekleyecekler. Oysa ipler onların elindeydi. Mor-Beyazlılar, Play-Off’a bu kadar yaklaşmışken, bunu başaramazsa çok yazık olacak.

Kocaeli-Giresun
Dört hafta öncesine kadar ilk iki ihtimali çok az olarak görülen Kocaeli, şimdi Süper Lig’e en yakın takım. Bu hafta Giresunspor’u Taner ve Ufuk’un golleriyle mağlup eden Yeşil-Siyahlılar, önümüzdeki hafta Altay karşısından puanla dönerse, ipi göğüsleyecek.

G.Antep Bld.-Antalya
Gerçekten güzel bir karşılaşma oldu. Gaziantep Belediye herhangi bir iddiası olmamasına rağmen rakibine çok direndi ve galibiyet için mücadele etti. 1-0 yenik durumdayken, maçı 1-1’e taşıdılar. Ama son gülen Antalyaspor oldu. Antalya, Antep’te aldığı bu 3 puanla işini büyük ölçüde garantiye aldı. Son maçta İstanbulspor karşısında zorlanabilirler, ama alınacak 1 puan onları da zafere ulaştıracak.

Samsun-Sakarya
Sakaryaspor, Samsunspor’da üç haftalık aradan sonra galibiyete ulaştı. Aslına bakılırsa, dört hafta önce yapılan hesaplara göre Sakaryaspor, Süper Lig’deydi. Ancak, şimdi gözlerini son maçlara çevirdiler. Samsun’u Burak, Murat ve Hamza’nın golleriyle deviren Sakarya, önümüzdeki hafta güçlü rakibi Erciyes’i yenip, rakiplerinden birinin yenilmesini bekleyecek.

Karşıyaka-Eskişehir
Karşıyaka karşısında Eskişehirspor, büyük şok yaşadı. İzmir’de iki kez öne geçtiği maçtan 3-3 berbere ayrılan Kırmızı-Siyahlılar için Süper Lig’e direkt çıkma ihtimali tamamıyla bitti. Sezon başında şampiyonluğun favorisi olarak görülen Eskişehirspor artık Play-Off’ta şansını deneyecek.

İstanbul-Diyarbakır
Sezona sıkıntılarla başlayan Diyarbakırspor, İstanbulspor’u golcü futbolcusu Şadi Çolak’la devirip, ligdeki misyonunu tamamladı. Kırmızı-Yeşilliler, İstanbul’da aldığı bu galibiyetle Play-Off’u garantiledi.

Boluspor-Malatya
Boluspor, bir mucize gerçekleştirmeye niyetli gözüküyor. Ligin ikinci yarısında sadece 3 yenilgi alan Kırmızı-Beyazlılar, son haftalarda aldığı galibiyetlerle bir anda kendini Play-Off potasında buldu. Malatya’yı iki golle deviren Yarenler, son maçını kazanırsa büyük bir başarıya imza atıp, Play-Off’ta mücadele etmeye hak kazanacak.

K.Erciyes-Altay
Erciyes çok büyük bir kayıp verdi Altay karşısında... 1-0 öne geçtiği maçta son 10 dakikada Adem ve Emirhan’ın gollerine engel olamayan Erciyesspor, Süper Lig biletini adeta rakiplerine armağan etti. Şimdi Sakarya’yı yenip, rakiplerin puan kaybını bekleyecekler.

Orduspor-Kartal
Orduspor için gerçekten çok üzücü iki hafta yaşandı. Tabii Eskişehir deplasmanında bırakılan 3 puan pek önemli değil ama, ligde iddiası bulunmayan Kartal karşısında alınan farklı yenilgi, takımda moralleri bozdu. Kartalspor karşısında alınan yenilgide 1-0 öndeyken gereksiz bir kırmızı kart gören kaleci Şenol’un büyük payı olduğunu da söylemeliyim.

Elazığ-Mardin
Lige erken veda eden iki takımın mücadelesini ev sahibi ekip kazandı. Gakgoşlar, rakibini Erhan Eren ve Serdar’ın golleriyle mağlup etti.

YORUM YAZ