MENÜ

Çifte kazanç

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Sakarya evindeki ilk galibiyetini alarak büyük bir moral kazandı. Ama 90 dakikaya baktığımızda gerçekten ilginç bir karşılaşmaydı. İlk yarının hakimi konuk Karşıyaka idi. İzmir ekibi, sahanın her yerinde pres yapıp yardımlaşarak akıllı bir futbol sergiledi. Bunun karşılığını da kaptan Cihan’ın frikik golüyle aldı. Sakarya’nın tecrübeli kadrosu ise acemice işler yapıyordu. Ne orta alanda ne de savunmada oyun kuramadılar.
İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başlayan Tatangalar’ın ne yapacağını biz de merak ediyorduk. Özgürcan ve Erol ikilisinin etkisi çok erken oldu. Galatasaray’dan gelen genç santrfor attığı gollerle rakibin direncini kırdı. Kaf Kaf, boks deyimiyle adeta abondene oldu. Bu bölümden sonra Sakaryaspor orta alan üstünlüğünü de rakibinden aldı.
Artık sahada olmayan Orhan, onun yanında Erhan ve Hasan Uğur ile birlikte Erol’un da katkılarıyla daha ofansif bir Sakaryaspor izledik. Bu yarıda Özgürcan’ın partneri Burak Akdiş’in üretkenliği de arttı, iki asist yaptı.
Aslına bakılırsa oynadığı futbola göre mağlubiyeti hak etmeyen bir Karşıyaka izledik. Ama biraz tecrübe eksikliği biraz da ilk yarıdaki iyi oyunun rehaveti onları kötü etkiledi, sahadan puansız ayrılmalarına sebep oldu. Sakarya adına olumlu olan nokta kulübesindeki alternatif isimlerin etkili olabildiğini gördüler. Üst üste iki maç kazanarak en azından ligde ‘biz de varız’ mesajını verdiler. Fakat yine de Sakaryaspor’un özlenen ve istenen seviyede olmadığını söylemek lazım. Yeşil-Siyahlılar, dün hem 3 puanın yanı sıra 3 golle sahanın yıldızı olan Özgürcan’ı kazandılar.

YORUM YAZ